Tartışılan Yargı Paketi Meclis’te

Siyaset 10.06.2024 - 08:37, Güncelleme: 10.06.2024 - 08:37
 

Tartışılan Yargı Paketi Meclis’te

KOCAELİ HABERİ
Cumhur İttifakı tarafından hazırlanan 9. Yargı Paketi taslağının bu hafta TBMM'de Meclis’e sunulacağı öğrenildi. TBMM'ye sunulacak olan "Yargı Taslağı"na göre, Devletin güvenliği, iç veya dış siyasal yararları aleyhine yabancı bir devlet veya organizasyonun stratejik çıkarları veya talimatı doğrultusunda, Türk vatandaşları veya kurum ve kuruluşları ya da Türkiye’de bulunan yabancılar hakkında araştırma yapan veya yaptıranlar hapis cezası ile cezalandırılacak.. TBMM kulislerinden edinilen bilgilere göre “Yeni tip casusluk suçu” oluşturarak pek çok STK, gazeteci ve araştırmacıyı zan altında bırakma riski barındırabileceğinden dolayı kamuoyunda tartışmalara ve tepkilere neden olan  ‘Etki Ajanlığı’ maddesinde bazı ifadelerin değiştirildi..
KOCAELİ HABERİ

Cumhur İttifakı tarafından hazırlanan 9. Yargı Paketi taslağının bu hafta TBMM'de Meclis’e sunulacağı öğrenildi.

TBMM'ye sunulacak olan "Yargı Taslağı"na göre, Devletin güvenliği, iç veya dış siyasal yararları aleyhine yabancı bir devlet veya organizasyonun stratejik çıkarları veya talimatı doğrultusunda, Türk vatandaşları veya kurum ve kuruluşları ya da Türkiye’de bulunan yabancılar hakkında araştırma yapan veya yaptıranlar hapis cezası ile cezalandırılacak..

TBMM kulislerinden edinilen bilgilere göre “Yeni tip casusluk suçu” oluşturarak pek çok STK, gazeteci ve araştırmacıyı zan altında bırakma riski barındırabileceğinden dolayı kamuoyunda tartışmalara ve tepkilere neden olan  ‘Etki Ajanlığı’ maddesinde bazı ifadelerin değiştirildi..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.