Şu ana kadar Çinli otomobil alanlar ne olacak⁉️

Ekonomi 10.06.2024 - 00:19, Güncelleme: 10.06.2024 - 00:19
 

Şu ana kadar Çinli otomobil alanlar ne olacak⁉️

KOCAELİ HABERİ
Hükümetin kararıyla Çin’den ithal edilen tüm otomobillere yüzde 40 ek vergi geldi. Bu vergi artış oranı Gümrük vergisiyle yüzde 50’yi buluyor.. Çin'den gelen otomobiller satış rekorları kıraraken ve Türkiye'de çok sayıda otomobil kullanıcısı Çin malı otomobil markasını tercih eetmişken, bu vergi artışı çok sayıda eendişeli soru işareetini de beraberinde getirdi.. Gazeteci  Emre Özpeynirci bu soruları X sosyal medyasayfasından şu ifadelerle sıraladı; "Şu ana kadar Çinli otomobil alanlar ne olacak (!?) Bildiğiniz gibi Çin’den ithal edilen tüm otomobillere %40 ek vergi geldi. Gümrük vergisiyle %50’i buldu. Üzerine tabi ki ÖTV+KDV Peki Çinli markalar sizce bundan sonra kaç adet otomobil satabilecekler? Belki de kapatacaklar, belli mi olur… Elektrikli satamıyorlardı, şimdi benzinli-hibrit veya şarjlı hibrit de satamayacaklar. Peki nasıl devam edecekler? 10 yıl servis zorunluluğu var ama bugüne kadar 2-3 bin adet satmış bir marka, 10 sene yedek parça ve servis hizmetini nasıl sağlayacak? Araç alanın elindeki araç, devamı olmayan araç olacağından ikinci elde satması da çok zor olmayacak mı? Bu durumda tüketicinin suçu ne? Aklımdaki sorular..."
KOCAELİ HABERİ

Hükümetin kararıyla Çin’den ithal edilen tüm otomobillere yüzde 40 ek vergi geldi. Bu vergi artış oranı Gümrük vergisiyle yüzde 50’yi buluyor..

Çin'den gelen otomobiller satış rekorları kıraraken ve Türkiye'de çok sayıda otomobil kullanıcısı Çin malı otomobil markasını tercih eetmişken, bu vergi artışı çok sayıda eendişeli soru işareetini de beraberinde getirdi..

Gazeteci  Emre Özpeynirci bu soruları X sosyal medyasayfasından şu ifadelerle sıraladı;

"Şu ana kadar Çinli otomobil alanlar ne olacak (!?)
Bildiğiniz gibi Çin’den ithal edilen tüm otomobillere %40 ek vergi geldi. Gümrük vergisiyle %50’i buldu. Üzerine tabi ki ÖTV+KDV Peki Çinli markalar sizce bundan sonra kaç adet otomobil satabilecekler?
Belki de kapatacaklar, belli mi olur… Elektrikli satamıyorlardı, şimdi benzinli-hibrit veya şarjlı hibrit de satamayacaklar. Peki nasıl devam edecekler?
10 yıl servis zorunluluğu var ama bugüne kadar 2-3 bin adet satmış bir marka, 10 sene yedek parça ve servis hizmetini nasıl sağlayacak?
Araç alanın elindeki araç, devamı olmayan araç olacağından ikinci elde satması da çok zor olmayacak mı?
Bu durumda tüketicinin suçu ne?
Aklımdaki sorular..."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.