Prof. Tosun: ''Kılıçdaroğlu’nu izleyenler duygusal yıkım yaşıyor''

Siyaset 21.07.2023 - 22:58, Güncelleme: 21.07.2023 - 22:58
 

Prof. Tosun: ''Kılıçdaroğlu’nu izleyenler duygusal yıkım yaşıyor''

KOCAELİ HABERİ
Prof. Tanju Tosun: TV’de “seçimde yenilgi görmüyorum” diyen Kılıçdaroğlu’nu izleyenler duygusal yıkım yaşıyor CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Habertürk röportajı sonrası gelen tepkileri, siyaset bilimci Prof. Tanju Tosun, Radyo Sputnik’te Atilla Güner’le Akşam Postası’na değerlendirdi. Prof. Tosun, “Kılıçdaroğlu’nun duygu siyaseti dışında açıklayabileceği rasyonel ekonomik politika da kalmadı. Kılıçdaroğlu’nun akşamki konuşmasındaki açıklamaları kendisine oy veren önemli bir seçmen kitlesi için duygusal anlamda bir yıkıma yol açtı” dedi. İşte Prof. Tanju Tosun’un açıklamalarından satırbaşları: “Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını dikkate aldığımızda duygu siyaseti dışında açıklayabilecekleri rasyonel ekonomik politika da kalmadı çünkü Türkiye’de şöyle bir sorun var, günışığında yönetimi beceremediğimiz gibi günışığında da siyaseti de beceremiyoruz. Devlet sözü kavramı çok makbul bizim Türkiye’de ve siyasal kültürde. Devlet sözü siyaset sözüne dönüşüyor parti siyasetinde. Siyasetin sözü, partiler arasında olabilir ama kendi iç yapınızda da böyle bir şey üretiyorsanız ve seçmeninizden, kamuoyundan hem de örgütünüzden bunu sakınıyorsanız o taktirde doğaldır ki önce seçmenler duygusal anlamda bir yıkıma uğruyorlar. Kılıçdaroğlu’nun akşamki konuşmasındaki açıklamaları duygusal anlamda bir yıkıma yol açtı kendisine oy veren önemli bir seçmen kitlesi için. Yıkımı başaramama duygusu üretiyor Zor bir süreç. Seçim yenilgisi var ve değişim arayışı var. Kimi elitlerin yapmış olduğu toplantı var ve bazı örgütlerden yükselen sesler var. Kılıçdaroğlu’nun da parti yönetiminin de psikolojisini de anlamak gerekiyor. Yaparsak biz yaparız, biz başarırız motivasyonundan ziyade Erdoğan karşısında yenilmenin üretmiş olduğu bir ruh hali. Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin politik çizgisine bakıldığı zaman politik kariyerinde son döneme kadar o ölçüde kişisel hırs peşinde siyaset yapan bir yapan aktör değildi ve daha ziyade kazanmanın sınırına gelinen bir noktada yine başaramamanın ürettiği bir duygusal yıkım var.”
KOCAELİ HABERİ

Prof. Tanju Tosun: TV’de “seçimde yenilgi görmüyorum” diyen Kılıçdaroğlu’nu izleyenler duygusal yıkım yaşıyor

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Habertürk röportajı sonrası gelen tepkileri, siyaset bilimci Prof. Tanju Tosun, Radyo Sputnik’te Atilla Güner’le Akşam Postası’na değerlendirdi. Prof. Tosun, “Kılıçdaroğlu’nun duygu siyaseti dışında açıklayabileceği rasyonel ekonomik politika da kalmadı. Kılıçdaroğlu’nun akşamki konuşmasındaki açıklamaları kendisine oy veren önemli bir seçmen kitlesi için duygusal anlamda bir yıkıma yol açtı” dedi.

İşte Prof. Tanju Tosun’un açıklamalarından satırbaşları:

“Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını dikkate aldığımızda duygu siyaseti dışında açıklayabilecekleri rasyonel ekonomik politika da kalmadı çünkü Türkiye’de şöyle bir sorun var, günışığında yönetimi beceremediğimiz gibi günışığında da siyaseti de beceremiyoruz. Devlet sözü kavramı çok makbul bizim Türkiye’de ve siyasal kültürde. Devlet sözü siyaset sözüne dönüşüyor parti siyasetinde. Siyasetin sözü, partiler arasında olabilir ama kendi iç yapınızda da böyle bir şey üretiyorsanız ve seçmeninizden, kamuoyundan hem de örgütünüzden bunu sakınıyorsanız o taktirde doğaldır ki önce seçmenler duygusal anlamda bir yıkıma uğruyorlar. Kılıçdaroğlu’nun akşamki konuşmasındaki açıklamaları duygusal anlamda bir yıkıma yol açtı kendisine oy veren önemli bir seçmen kitlesi için.

Yıkımı başaramama duygusu üretiyor
Zor bir süreç. Seçim yenilgisi var ve değişim arayışı var. Kimi elitlerin yapmış olduğu toplantı var ve bazı örgütlerden yükselen sesler var. Kılıçdaroğlu’nun da parti yönetiminin de psikolojisini de anlamak gerekiyor. Yaparsak biz yaparız, biz başarırız motivasyonundan ziyade Erdoğan karşısında yenilmenin üretmiş olduğu bir ruh hali. Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin politik çizgisine bakıldığı zaman politik kariyerinde son döneme kadar o ölçüde kişisel hırs peşinde siyaset yapan bir yapan aktör değildi ve daha ziyade kazanmanın sınırına gelinen bir noktada yine başaramamanın ürettiği bir duygusal yıkım var.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.