Otomotivde yeni dönem 7 Temmuz'da başlıyor! Herkesi Kuyruğa Sokacak Kampanya

Güncel 09.06.2024 - 16:40, Güncelleme: 09.06.2024 - 16:40
 

Otomotivde yeni dönem 7 Temmuz'da başlıyor! Herkesi Kuyruğa Sokacak Kampanya

KOCAELİ HABERİ
Otomotiv sektöründe bayiler, ellerindeki araçları eritmek için peş peşe kampanya yarışına girdi. Hal böyle olunca araç sahibi olmak isteyen milyonlar 7 Temmuz'un bir an evvel gelmesini bekliyor. Sıfır araç almak isteyenler için 250 bin TL'ye varan indirim bekleniyor. Peki 7 Temmuz'da başlayacak yeni güvenlik standartları, sıfır ve ikinci el araç fiyatlarını nasıl etkileyecek? İşte detaylar... Avrupa Birliği'nin yeni güvenlik donanımı regülasyonu GSR II, 7 Temmuz'dan itibaren yürürlüğe girecek. Bu regülasyona uygun olmayan araçlar artık 7 Temmuz'dan itibaren satılamayacak. Araç bayileri, ellerindeki stokları azaltmak ve uyum sağlamak amacıyla büyük indirimlere gitti. İndirimler, 200 bin TL'yi aşan tutarlara kadar çıkabiliyor. İNDİRİMLER 250 BİNE ULAŞABİLİYOR 7 Temmuz'dan itibaren sıfır otomobil satışlarında standart güvenlik donanımları artırılacak. Bu yeni düzenlemeye uymayan araçlarda indirimler yapıldı. Bazı modellerde, zorunlu özelliklerin standartlara eklenmesi öncesinde fiyatlar düştü. Bazı araçlarda indirimler 250 bin TL'ye kadar ulaştı. Uzmanlara göre, Türkiye’nin de AB mevzuatına uyum çerçevesinde uygulayacağı yeni dönem eldeki otomobillerin satışını da 2. el piyasasını da etkileyebilir... AVRUPA BİRLİĞİ STANDARTLARINA UYUMLULUK ŞARTI Türkiye'de satılan araçlar, Avrupa Birliği standartlarına uyum sağlamak amacıyla belirli özellikleri zorunlu olarak taşıyacak. 7 TEMMUZ'DAN İTİBAREN ARAÇLARA DONANIM ŞARTI GELİYOR İstanbul Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu Başkanı Murat Tekin, 7 Temmuz'dan itibaren araçlarda bulunması gereken donanımları şu şekilde sıraladı; İşte araçlarda bulunması gereken donanımlar; Akıllı hız yardımı Şerit takip asistanı Alkol kilidi hazırlığı Kaza veri kaydedicisiKör nokta belirleme Yaya koruyan ön cam sistemi Acil durum frenleme asistanı Sürücü yorgunluk algılama sistemi Ani frende otomatik yanan flaşörler Geri görüş kamerası Arka park mesafe sensörü OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE İNDİRİM YARIŞI Bayiler, bu özelliklere sahip olmayan araçlar için son satış tarihini 7 Temmuz olarak belirledi. Elde kalan araç stoklarını eritmek için adeta indirim yarışına girdiler. Ancak, 7 Temmuz'dan sonra zorunlu paketlerin eklenmesiyle sıfır araç fiyatlarında artışlar yaşanabilir. ÇİN'DEN İTHAL EDİLEN ARAÇLARA YÜZDE 40 VERGİ Ticaret Bakanlığı, yerli araçların satışını desteklemek amacıyla son zamanlarda artan Çin'den ithal edilen araçlara ilave olarak yüzde 40 vergi getirdi.
KOCAELİ HABERİ

Otomotiv sektöründe bayiler, ellerindeki araçları eritmek için peş peşe kampanya yarışına girdi. Hal böyle olunca araç sahibi olmak isteyen milyonlar 7 Temmuz'un bir an evvel gelmesini bekliyor. Sıfır araç almak isteyenler için 250 bin TL'ye varan indirim bekleniyor. Peki 7 Temmuz'da başlayacak yeni güvenlik standartları, sıfır ve ikinci el araç fiyatlarını nasıl etkileyecek? İşte detaylar...

Avrupa Birliği'nin yeni güvenlik donanımı regülasyonu GSR II, 7 Temmuz'dan itibaren yürürlüğe girecek. Bu regülasyona uygun olmayan araçlar artık 7 Temmuz'dan itibaren satılamayacak. Araç bayileri, ellerindeki stokları azaltmak ve uyum sağlamak amacıyla büyük indirimlere gitti. İndirimler, 200 bin TL'yi aşan tutarlara kadar çıkabiliyor.

İNDİRİMLER 250 BİNE ULAŞABİLİYOR

7 Temmuz'dan itibaren sıfır otomobil satışlarında standart güvenlik donanımları artırılacak. Bu yeni düzenlemeye uymayan araçlarda indirimler yapıldı. Bazı modellerde, zorunlu özelliklerin standartlara eklenmesi öncesinde fiyatlar düştü. Bazı araçlarda indirimler 250 bin TL'ye kadar ulaştı.

Uzmanlara göre, Türkiye’nin de AB mevzuatına uyum çerçevesinde uygulayacağı yeni dönem eldeki otomobillerin satışını da 2. el piyasasını da etkileyebilir...

AVRUPA BİRLİĞİ STANDARTLARINA UYUMLULUK ŞARTI
Türkiye'de satılan araçlar, Avrupa Birliği standartlarına uyum sağlamak amacıyla belirli özellikleri zorunlu olarak taşıyacak.

7 TEMMUZ'DAN İTİBAREN ARAÇLARA DONANIM ŞARTI GELİYOR
İstanbul Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu Başkanı Murat Tekin, 7 Temmuz'dan itibaren araçlarda bulunması gereken donanımları şu şekilde sıraladı;

İşte araçlarda bulunması gereken donanımlar;
Akıllı hız yardımı
Şerit takip asistanı
Alkol kilidi hazırlığı
Kaza veri kaydedicisiKör nokta belirleme
Yaya koruyan ön cam sistemi
Acil durum frenleme asistanı
Sürücü yorgunluk algılama sistemi
Ani frende otomatik yanan flaşörler
Geri görüş kamerası
Arka park mesafe sensörü

OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE İNDİRİM YARIŞI
Bayiler, bu özelliklere sahip olmayan araçlar için son satış tarihini 7 Temmuz olarak belirledi. Elde kalan araç stoklarını eritmek için adeta indirim yarışına girdiler. Ancak, 7 Temmuz'dan sonra zorunlu paketlerin eklenmesiyle sıfır araç fiyatlarında artışlar yaşanabilir.

ÇİN'DEN İTHAL EDİLEN ARAÇLARA YÜZDE 40 VERGİ
Ticaret Bakanlığı, yerli araçların satışını desteklemek amacıyla son zamanlarda artan Çin'den ithal edilen araçlara ilave olarak yüzde 40 vergi getirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.