MHP GEBZE İTTİFAK ORTAĞI AK PARTİ'DEN KAÇ MECLİS ÜYELİĞİ İSTEDİ?

Siyaset 08.02.2024 - 13:08, Güncelleme: 08.02.2024 - 13:08
 

MHP GEBZE İTTİFAK ORTAĞI AK PARTİ'DEN KAÇ MECLİS ÜYELİĞİ İSTEDİ?

KOCAELİ HABERİ -* Cengiz Yucak
Ak Parti ile MHP arasında kurulan Cumhur İttifakının ilk gününden itibaren gerçekleşen tüm yerel seçimlerde, MHP kocaeli'de hiç bir ilçede belediya başkan adayı göstermedi ve Ak Partinin belediye başkan adaylarına destek verdi.. 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde aynısını yapan MHP, Gebze Belediyeye Belediye Başkanlığı için Gebze'de Zinnur Büyükgöz'e tam destek verirken, Başkan Büyükgöz'de Cumhur İttifakı partileri arasında ayrım yapmaksızın, MHP'nin tüm saha çalışmalarına ve toplantılarına eksiksiz katılım sağlıyor. Ak Parti Gebze Belediye başkan adayı belli olduğu için şimdi Gebze siyaset kulislerinde hangi parti ne kadar belediye meclis üyesi çıkaracak ve kimler belediye meclis üyesi adayı olabilecek sorularının cevapları konuşuluyor. Siyaset kulislerinde konuşulan bir iddia göre bundan sonraki tüm yerel seçimlerde Ak Partiden hiç bir meclisi üyeliği talebi olmayan MHP Gebze İlçe Teşkilatı, bu dönem Ak Partiden 5 Meclis üyeliği talep ediyormuş. MHP'nin talep ettiği bu meclis üyeliklerinin, listede sıra kouşulu ise ilk 5 Meclis üyeliğinde 1 kişi, ikinci 5 kişi içinde 1 kişi ve ikinci 10 kişi içinde ise 3 kişi olmak üzere, 20 meclis üyeliği içinde toplam 5 meclis üyeliği sırası istiyorlarmış. Ak Parti'nin bu teklifi kabul etmesi halinde 37 kişilik Gebze Belediye Meclisinde MHP'nin 1'i hem Gebze hem de Kocaeli Büyükşehir, 4'ü ise Gebze Belediye Meclsi üyesi olmak üzere toplamda 5 Meclis üyesi olmuş olacak..   Öte taraftan bir diğer merak edilen ise MHP'nin Meclis üyeliği talebi sadec Gebze Belediyesi ile mi ilgili yoksa destek verdiği diğer 1 ilçe belediyesi için de aynen geçerli mi sorusunun cevabında.. Ak Parti Gebze'ye ise 100 civarında partilinin, Gebze Belediye Başkan adaylığı için başvuru yaptığı konuşuluyor.
KOCAELİ HABERİ -* Cengiz Yucak

Ak Parti ile MHP arasında kurulan Cumhur İttifakının ilk gününden itibaren gerçekleşen tüm yerel seçimlerde, MHP kocaeli'de hiç bir ilçede belediya başkan adayı göstermedi ve Ak Partinin belediye başkan adaylarına destek verdi..

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde aynısını yapan MHP, Gebze Belediyeye Belediye Başkanlığı için Gebze'de Zinnur Büyükgöz'e tam destek verirken, Başkan Büyükgöz'de Cumhur İttifakı partileri arasında ayrım yapmaksızın, MHP'nin tüm saha çalışmalarına ve toplantılarına eksiksiz katılım sağlıyor.

Ak Parti Gebze Belediye başkan adayı belli olduğu için şimdi Gebze siyaset kulislerinde hangi parti ne kadar belediye meclis üyesi çıkaracak ve kimler belediye meclis üyesi adayı olabilecek sorularının cevapları konuşuluyor. Siyaset kulislerinde konuşulan bir iddia göre bundan sonraki tüm yerel seçimlerde Ak Partiden hiç bir meclisi üyeliği talebi olmayan MHP Gebze İlçe Teşkilatı, bu dönem Ak Partiden 5 Meclis üyeliği talep ediyormuş. MHP'nin talep ettiği bu meclis üyeliklerinin, listede sıra kouşulu ise ilk 5 Meclis üyeliğinde 1 kişi, ikinci 5 kişi içinde 1 kişi ve ikinci 10 kişi içinde ise 3 kişi olmak üzere, 20 meclis üyeliği içinde toplam 5 meclis üyeliği sırası istiyorlarmış.

Ak Parti'nin bu teklifi kabul etmesi halinde 37 kişilik Gebze Belediye Meclisinde MHP'nin 1'i hem Gebze hem de Kocaeli Büyükşehir, 4'ü ise Gebze Belediye Meclsi üyesi olmak üzere toplamda 5 Meclis üyesi olmuş olacak..  

Öte taraftan bir diğer merak edilen ise MHP'nin Meclis üyeliği talebi sadec Gebze Belediyesi ile mi ilgili yoksa destek verdiği diğer 1 ilçe belediyesi için de aynen geçerli mi sorusunun cevabında..

Ak Parti Gebze'ye ise 100 civarında partilinin, Gebze Belediye Başkan adaylığı için başvuru yaptığı konuşuluyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.