Mehmet Şimşek: ''Eğer müdahale etmeseydik''

Ekonomi 24.05.2024 - 07:16, Güncelleme: 24.05.2024 - 07:16
 

Mehmet Şimşek: ''Eğer müdahale etmeseydik''

KOCAELİ HABERİ
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek “Eğer müdahale etmeseydik vatandaşlar tarafından 40 milyar dolar altın ithal edilecekti” dedi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Katılım Bankalar Birliği Genel Kurulu’nda ekonomi gündemine dair açıklamalarda bulundu. Şimşek “Şimdi bir yıllık geçiş dönemindeyiz ve dezenflasyon süreci artık başlamış durumda. Önümüzdeki 3 yıl boyunca enflasyonu düşürmeye devam edeceğiz” dedi. “Bizim vatandaşımız geçen sene müdahale etmeseydik 40 milyar dolarlık altın ithal edecekti” diyen Şimşek “Altın sistemdeyse faydalı olur değilse atıl bir kaynak olarak karşımıza çıkıyor. Vatandaşımızın tercihlerine tabi ki saygılıyız” ifadesini kullandı.
KOCAELİ HABERİ

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek “Eğer müdahale etmeseydik vatandaşlar tarafından 40 milyar dolar altın ithal edilecekti” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Katılım Bankalar Birliği Genel Kurulu’nda ekonomi gündemine dair açıklamalarda bulundu. Şimşek “Şimdi bir yıllık geçiş dönemindeyiz ve dezenflasyon süreci artık başlamış durumda. Önümüzdeki 3 yıl boyunca enflasyonu düşürmeye devam edeceğiz” dedi.

“Bizim vatandaşımız geçen sene müdahale etmeseydik 40 milyar dolarlık altın ithal edecekti” diyen Şimşek “Altın sistemdeyse faydalı olur değilse atıl bir kaynak olarak karşımıza çıkıyor. Vatandaşımızın tercihlerine tabi ki saygılıyız” ifadesini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.