KÖRFEZ SEÇİMİNDE NELER OLUYOR? Başkanlardan peş peşe açıklama geldi

Siyaset 03.04.2024 - 02:04, Güncelleme: 03.04.2024 - 02:04
 

KÖRFEZ SEÇİMİNDE NELER OLUYOR? Başkanlardan peş peşe açıklama geldi

KOCAELİ HABERİ
Körfez'de resmi olmayan sonuçlara göre   Ak Partinin belediye başkan adayı Şener Söğüt,  CHP adayı Tayfun Balıkçı'ya karşı 1395 oy fark atarak belediye başkanı seçilmişti.. CHP Körfez ilçe örgütü, ilçe seçim kuruluna gelen en oy torbalarının ağzının belirlenen usule uygun şekilde mühürlü olmaması ve geçersiz sayılan oyların 5 bin 14 olmasına karşın, Ak Parti adayı Söğüt ile CHP adayı Balıkçı'nın arasındaki farkın 1395 olması sebebiyle seçimin sonucunu değiştirebilir nitelikte olması ve elektrik kesintisi gibi teknik sıkıntıların olması nedeniyle itiraz yoluna gitmi ve o gece İlçe   Seçim Kurulu'na Körfez'deki 401 sandığın tamamı için 3 ayrı itirazda bulunmuştu. Körfez İlçe Seçim Kurulu önceki gün yaptığı toplantı sonucunda, CHP'nin itirazını reddetmişti. CHP Kocaeli İl örgütü bu kez dün Kocaeli İl Seçim Kurulu'na itirazda  bulundu.  CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı bu itirazlarını sosyal medyadan "Partimizin Körfez İlçe Seçim Kuruluna yapmış olduğu itirazının reddedilmesinin ardından Cumhuriyet Halk Partisi Örgütleri olarak İl Seçim Kuruluna itirazda bulunduk. İtirazın ardından basın açıklaması gerçekleştirdik. Cumhuriyet Halk Partisi Örgütleri olarak, her birimiz tek vucüt olarak mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz ve sürecin takipçisi olacağız." sözleri ikle duyurmuştu.. AK PARTİ İL BAŞKANI TALUS'TAN DA AÇIKLAMA GELDİ AK Parti İl Başkanı Şahin Talus, bu gelişmeden sonra sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; "Körfez İlçesi seçim sonuçlarına yönelik CHP tarafından yapılan itirazlar, İl Seçim Kurulu’nca ilgili mevzuat hükümlerince değerlendirilecektir. Bu süreçte seçim kurulu kararını sükunetle beklemek yerine kurul kararını etkilemeye dönük basın açıklamaları yapmak toplumsal barışa, hukuka ve demokrasiye zarar vermektedir. Seçim kazandıkları yerlerdeki sonuçları hukuka uygun ve demokratik bulup, kaybettikleri yerlerde seçim süreçlerinin adaletine gölge düşürecek açıklamalar yapmak en hafif tabirle demokrasi hazımsızlığıdır. CHP yöneticilerini İl Seçim Kurulu’nu etkilemeye yönelik eylemlerden vazgeçmeye, hukuka saygılı olmaya ve tansiyonu yükselterek toplumsal huzuru bozabilecek açıklamalardan uzak durmaya, sükunetle İl Seçim Kurulu’nun hukuki kararını beklemeye davet ediyoruz."  
KOCAELİ HABERİ

Körfez'de resmi olmayan sonuçlara göre   Ak Partinin belediye başkan adayı Şener Söğüt,  CHP adayı Tayfun Balıkçı'ya karşı 1395 oy fark atarak belediye başkanı seçilmişti..

CHP Körfez ilçe örgütü, ilçe seçim kuruluna gelen en oy torbalarının ağzının belirlenen usule uygun şekilde mühürlü olmaması ve geçersiz sayılan oyların 5 bin 14 olmasına karşın, Ak Parti adayı Söğüt ile CHP adayı Balıkçı'nın arasındaki farkın 1395 olması sebebiyle seçimin sonucunu değiştirebilir nitelikte olması ve elektrik kesintisi gibi teknik sıkıntıların olması nedeniyle itiraz yoluna gitmi ve o gece İlçe   Seçim Kurulu'na Körfez'deki 401 sandığın tamamı için 3 ayrı itirazda bulunmuştu.

Körfez İlçe Seçim Kurulu önceki gün yaptığı toplantı sonucunda, CHP'nin itirazını reddetmişti. CHP Kocaeli İl örgütü bu kez dün Kocaeli İl Seçim Kurulu'na itirazda  bulundu. 

CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı bu itirazlarını sosyal medyadan "Partimizin Körfez İlçe Seçim Kuruluna yapmış olduğu itirazının reddedilmesinin ardından Cumhuriyet Halk Partisi Örgütleri olarak İl Seçim Kuruluna itirazda bulunduk. İtirazın ardından basın açıklaması gerçekleştirdik. Cumhuriyet Halk Partisi Örgütleri olarak, her birimiz tek vucüt olarak mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz ve sürecin takipçisi olacağız." sözleri ikle duyurmuştu..

AK PARTİ İL BAŞKANI TALUS'TAN DA AÇIKLAMA GELDİ
AK Parti İl Başkanı Şahin Talus, bu gelişmeden sonra sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"Körfez İlçesi seçim sonuçlarına yönelik CHP tarafından yapılan itirazlar, İl Seçim Kurulu’nca ilgili mevzuat hükümlerince değerlendirilecektir. Bu süreçte seçim kurulu kararını sükunetle beklemek yerine kurul kararını etkilemeye dönük basın açıklamaları yapmak toplumsal barışa, hukuka ve demokrasiye zarar vermektedir. Seçim kazandıkları yerlerdeki sonuçları hukuka uygun ve demokratik bulup, kaybettikleri yerlerde seçim süreçlerinin adaletine gölge düşürecek açıklamalar yapmak en hafif tabirle demokrasi hazımsızlığıdır. CHP yöneticilerini İl Seçim Kurulu’nu etkilemeye yönelik eylemlerden vazgeçmeye, hukuka saygılı olmaya ve tansiyonu yükselterek toplumsal huzuru bozabilecek açıklamalardan uzak durmaya, sükunetle İl Seçim Kurulu’nun hukuki kararını beklemeye davet ediyoruz."

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.