KOCAELİ'DE NEFESLER TUTULDU; Hangi Başkanlar değişiyor?

Siyaset 30.01.2024 - 08:40, Güncelleme: 30.01.2024 - 08:40
 

KOCAELİ'DE NEFESLER TUTULDU; Hangi Başkanlar değişiyor?

KOCAELİ HABERİ - Cengiz Yucak
AK Parti Kocaeli’nin 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde12 ilçede göstereceği belediye başkan adayları dün akşam itibari ile belirlendiği dile getirildi. Ankara kulislerinde konuşulan iddialara göre il ve ilçe teşkilatı ile temayül ve anket sonuçları ve de Büyükşehir belediye başkan adayının görüşleri ışığında belirlenen belediye başkan adayları listesine, Ak Parti Genel Merkezinin görüşü de eklenerek Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın onayına sunuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan kendisine sunulan ilçe belediye başkan adayı listesine son halini vermeden önce dün akşamüzeri, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ı telefonla arayarak isimler üzerine son bir istişarede bulundu. Ak Parti Kocaeli ilçe belediye başkan adayı gösterilen isimlerin, bu hafta içerisinde aranılarak bilgilendirme yapılacağı ve AK Parti Kocaeli İl Teşkilatı tarafından da bu hafta sonunda aday  tanıtım programı gerçekleştirileceği konuşuluyor. Tabi ki bu arada en çok merak edilen ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün akşam telefon açtığı Tahir Büyükakın’a hangi ilçe belediye başkanları hakkında “tamam mı yoksa devam mı” sorularını sorduğunun cevapları. Bize gelen duyuma göre Büyükakın'ın daha önce "değişilmeli" yönünde görüş bildirdiği Gebze Bölgesinden bir ilçe belediye başkanının, özellikle üzerinde epey bir konuşulmuş ve sonunda devamı yönünde mutabakata varılmış..  Ve de bir diğer merak edilen ise 2019 yerel seçimlerinde 12 ilçe belediye başkanından 11'i ileyolunu ayırarak radikal değişiklikler yapan Ak Parti'nin, bu seçimde değişiklik sayısının kaçta kalacağı sorusu.. Bu sorunun cevabı ise üç ihtimal dile getiriliyor; İki belediye başkanı değişecek Bir belediye başkanı değişecek Hiç biri değişmeyecek
KOCAELİ HABERİ - Cengiz Yucak

AK Parti Kocaeli’nin 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde12 ilçede göstereceği belediye başkan adayları dün akşam itibari ile belirlendiği dile getirildi.

Ankara kulislerinde konuşulan iddialara göre il ve ilçe teşkilatı ile temayül ve anket sonuçları ve de Büyükşehir belediye başkan adayının görüşleri ışığında belirlenen belediye başkan adayları listesine, Ak Parti Genel Merkezinin görüşü de eklenerek Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın onayına sunuldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan kendisine sunulan ilçe belediye başkan adayı listesine son halini vermeden önce dün akşamüzeri, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ı telefonla arayarak isimler üzerine son bir istişarede bulundu.

Ak Parti Kocaeli ilçe belediye başkan adayı gösterilen isimlerin, bu hafta içerisinde aranılarak bilgilendirme yapılacağı ve AK Parti Kocaeli İl Teşkilatı tarafından da bu hafta sonunda aday  tanıtım programı gerçekleştirileceği konuşuluyor.

Tabi ki bu arada en çok merak edilen ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün akşam telefon açtığı Tahir Büyükakın’a hangi ilçe belediye başkanları hakkında “tamam mı yoksa devam mı” sorularını sorduğunun cevapları.

Bize gelen duyuma göre Büyükakın'ın daha önce "değişilmeli" yönünde görüş bildirdiği Gebze Bölgesinden bir ilçe belediye başkanının, özellikle üzerinde epey bir konuşulmuş ve sonunda devamı yönünde mutabakata varılmış.. 

Ve de bir diğer merak edilen ise 2019 yerel seçimlerinde 12 ilçe belediye başkanından 11'i ileyolunu ayırarak radikal değişiklikler yapan Ak Parti'nin, bu seçimde değişiklik sayısının kaçta kalacağı sorusu..

Bu sorunun cevabı ise üç ihtimal dile getiriliyor;
İki belediye başkanı değişecek
Bir belediye başkanı değişecek
Hiç biri değişmeyecek

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.