İYİ PARTİ'NİN YENİ BAŞKANI'NDAN SERT ANAYASA ÇIKIŞI

Siyaset 08.05.2024 - 11:01, Güncelleme: 08.05.2024 - 11:01
 

İYİ PARTİ'NİN YENİ BAŞKANI'NDAN SERT ANAYASA ÇIKIŞI

KOCAELİ HABERİ
Kurultayda genel başkan seçilen Müsavat Dervişoğlu ilk kez İYİ Parti grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor. Grup divanında, yeni seçilen Grup Başkanvekili Buğra Kavuncu’nun yer aldığı toplantıyı izlemek için İYİ Parti’nin 81 il başkanı Ankara’ya geldi. İYİ Parti’nin grup toplantısına kongrede aday olan Koray Aydın ve Tolga Akalın katılmadı. Dervişoğlu'nun açıklamasından öne çıkanlar şu şekilde: * Değişen hiçbir şey olmamıştır. Koray Aydın ağabeyim, Tolga Akalın da kardeşimdir. * Buradan bir çağrı yapmak istiyorum. Partimizden ayrılanlara seslenmek istiyorum. İYİ Parti bizim olduğu kadar sizindir. ANAYASA TARTIŞMALARINA SERT YANIT * Yeni anayasa arayışları, Türk milletinin yakıcı sorunlarına ve ihtiyaçlarına yönelik değildir. Bilakis, Sayın Erdoğan’ın siyasi ikbaline ve yeniden adaylık talebine, aslında “Ölene kadar cumhurbaşkanı olmasına” dair gaflet dolu bir ikmal ve takviye çabasıdır. * Milletin cebini yakan enflasyon durdurulamazken; Ayda on bin lira ile “sürün” denilen emeklinin evinde tencere kaynamıyorken, yaşıtlarından bir gün sonra işe başladığı için kusura bakma sen “On yedi yıl sonra emekli olacaksın” denilenlerin gelecekleri mevzu bile edilmiyorken, memuru, işçisi, ek hesaptan para çekip evine ekmek götürmeye; kredi kartının asgari borcunu da başka bir kredi kartından ödemeye çalışırken; öğrencisi KYK bursuyla hayatta kalma mücadelesi verirken; İşsiz genci bir imkân bulup başka ülkelere kaçmak isterken yeni Anayasadan bahsediyoruz. * Hukuksuz bir ülkede adaletsiz bir düzende ekmeksiz bir millete “Yeni Anayasa demek” ancak, abesle iştigaldir. Ve ancak, “Ekmek bulamıyorsanız anayasa yiyin” demektir." * İYİ Parti yeni bir Erdoğan anayasasına karşı gerekirse tek başına mücadele edecek. Böyle bir senaryonun asla parçası olmayacağız. Hiçbir anayasa taslağını dikkate almıyoruz. Tartışmaya bile gerek duymuyoruz, reddediyoruz. Bu tartışmaların içinde tek bir millet vardır o da Türk Milleti'dir. 
KOCAELİ HABERİ

Kurultayda genel başkan seçilen Müsavat Dervişoğlu ilk kez İYİ Parti grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor.

Grup divanında, yeni seçilen Grup Başkanvekili Buğra Kavuncu’nun yer aldığı toplantıyı izlemek için İYİ Parti’nin 81 il başkanı Ankara’ya geldi.

İYİ Parti’nin grup toplantısına kongrede aday olan Koray Aydın ve Tolga Akalın katılmadı.

Dervişoğlu'nun açıklamasından öne çıkanlar şu şekilde:

* Değişen hiçbir şey olmamıştır. Koray Aydın ağabeyim, Tolga Akalın da kardeşimdir.

* Buradan bir çağrı yapmak istiyorum. Partimizden ayrılanlara seslenmek istiyorum. İYİ Parti bizim olduğu kadar sizindir.

ANAYASA TARTIŞMALARINA SERT YANIT

* Yeni anayasa arayışları, Türk milletinin yakıcı sorunlarına ve ihtiyaçlarına yönelik değildir. Bilakis, Sayın Erdoğan’ın siyasi ikbaline ve yeniden adaylık talebine, aslında “Ölene kadar cumhurbaşkanı olmasına” dair gaflet dolu bir ikmal ve takviye çabasıdır.

* Milletin cebini yakan enflasyon durdurulamazken; Ayda on bin lira ile “sürün” denilen emeklinin evinde tencere kaynamıyorken, yaşıtlarından bir gün sonra işe başladığı için kusura bakma sen “On yedi yıl sonra emekli olacaksın” denilenlerin gelecekleri mevzu bile edilmiyorken, memuru, işçisi, ek hesaptan para çekip evine ekmek götürmeye; kredi kartının asgari borcunu da başka bir kredi kartından ödemeye çalışırken; öğrencisi KYK bursuyla hayatta kalma mücadelesi verirken; İşsiz genci bir imkân bulup başka ülkelere kaçmak isterken yeni Anayasadan bahsediyoruz.

* Hukuksuz bir ülkede adaletsiz bir düzende ekmeksiz bir millete “Yeni Anayasa demek” ancak, abesle iştigaldir. Ve ancak, “Ekmek bulamıyorsanız anayasa yiyin” demektir."

* İYİ Parti yeni bir Erdoğan anayasasına karşı gerekirse tek başına mücadele edecek. Böyle bir senaryonun asla parçası olmayacağız. Hiçbir anayasa taslağını dikkate almıyoruz. Tartışmaya bile gerek duymuyoruz, reddediyoruz. Bu tartışmaların içinde tek bir millet vardır o da Türk Milleti'dir. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.