İSTANBUL'DA CASUS OPERASYONU

Gündem 05.03.2024 - 10:23, Güncelleme: 05.03.2024 - 10:23
 

İSTANBUL'DA CASUS OPERASYONU

KOCAELİ HABERİ
İstanbul'da, edindikleri bilgileri İsrail istihbarat servisi MOSSAD’a sattıkları iddia edilen 7 kişi gözaltına alındı. MİT ve İstanbul Emniyeti'nin ortak operasyonuyla, edindikleri bilgileri MOSSAD'a sattıkları iddiasıyla 7 şüpheli gözaltına alındı. TRT Haber'in aktardığına göre, operasyonda gözaltına alınanlar arasında emekli 1'inci sınıf Emniyet Müdürü Hamza Turhan Ayberk de bulunuyor. Buna göre MİT, özel dedektif Ayberk'in para karşılığı MOSSAD'a bilgi sızdırdığını belirledi. Ayberk'in, aldığı talimatlar üzerine Türkiye'deki Ortadoğulu şahıs ve şirketler hakkında bilgi derlediği tespit edildi. Ayberk'in, MOSSAD'a bilgi temin etmek için aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu şahıslardan ekip kurduğu belirlendi.
KOCAELİ HABERİ

İstanbul'da, edindikleri bilgileri İsrail istihbarat servisi MOSSAD’a sattıkları iddia edilen 7 kişi gözaltına alındı.

MİT ve İstanbul Emniyeti'nin ortak operasyonuyla, edindikleri bilgileri MOSSAD'a sattıkları iddiasıyla 7 şüpheli gözaltına alındı.

TRT Haber'in aktardığına göre, operasyonda gözaltına alınanlar arasında emekli 1'inci sınıf Emniyet Müdürü Hamza Turhan Ayberk de bulunuyor.

Buna göre MİT, özel dedektif Ayberk'in para karşılığı MOSSAD'a bilgi sızdırdığını belirledi. Ayberk'in, aldığı talimatlar üzerine Türkiye'deki Ortadoğulu şahıs ve şirketler hakkında bilgi derlediği tespit edildi.

Ayberk'in, MOSSAD'a bilgi temin etmek için aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu şahıslardan ekip kurduğu belirlendi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.