SOSYAL MEDYADA YOKSAN YOKSUN

04.05.2020 - 22:54, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

SOSYAL MEDYADA YOKSAN YOKSUN

KH/CENGİZYUCAK Kocaeli ve Gebze Bölgesindeki gazetecilik serüvenimimizde çeyrek asrı geride bırakırken aklımda kalan en önemli şeylerden birisi bazı günlük gazete sahiplerinin “Benim gazetem var” şeklindeki afra tafraları oldu hep.. “Benim gazetem var” Yani medyada güç bende.. Ve bugün gelinen noktada o devir kapandı.. Yani eski çamlar bardak oldu.. Şimdi internet haber siteleri ve facebook, twitter ve instagram gibi sosyal medya sayfaları sayesinde anında en son dakika haberlerine ulaşan okurlar, 24 saat sonra  gazete sayfalarına basılan bayatlamış haberlerin yüzüne bakmıyor bile.. Ve şimdi güç, internet haberciliği ortamında ve sosyal medyada güçlü olanda.. Haberpi.com ile Kocaeli’de internet haberciliğine ilk adımını atan gazetecilerden birisi olmamız hasebi ile zaten Kocaeli genelinde hatırı sayılır bir okur kitlesi ağırlığına ulaşmıştık. İnternet haber sitemiz ile birlikte eş güdümlü olarak ağırlık verdiğimiz Sosyal medayada güçlenme çalışmalarımız da meyvelerini verdi çok şükür.. Haberpi.com’un yanısıra kurucusu olduğum Kocaelihaberi.com ve Kocaelisanayigazetesi.com haber siteleri ile de Kocaelili okurlarımızın karşısındayız.. Ve sosyal medyada ise refiklerimize fark atmış durumdayız.. İşte yönetimi bize ait olan sosyal medya guruplarımız; Ak Parti Haberleri (facebook)… 16.397 üye Kocaeli Haberi Okurları (facebook)… 4.774 üye Haberpi.com okurları  (facebook sayfa+Grup)… 3.237 üye Gebze, Darıca, Çayırova, Dilovası haberleri (facebook)… 3.012 üye Haberpi twitter 2.084 takipçi Cengiz Yucak facebook 4.054 takipçi Cengiz Yucak twitter 1.193 takipçi Toplam:  34.751 kişi Bu şu demektir; bir haberi girdiğimiz anda normal site okurlarımızın haricinde sosyal medyada 34.751 kişiye daha o haberi anında ulaştırabiliyoruz demektir.. Normalde yüzbinleri çok çok aşan haber tıklanma oranlarımızın yanısıra bu haberleşme ağı ile o haberin yankısı misli misli artar ve peşpeşe gelen takipçi paylaşımları ile de çok sayıda yüzbinlere doğru dalga dalga yayılır.. Ve sonuç; inretnet ortamında ve sosyal medyada yoksan hiçbir yerde yoksun.. Baksanız ya; Reis Erdoğan bile başta pek hazzetmese ve hatta zaman zaman fişini çektirmeye yeltense de şimdilerde hep bir numara olmanın gayretinde internet ortamı ve sosyal medyada.. 

KH/CENGİZYUCAK Kocaeli ve Gebze Bölgesindeki gazetecilik serüvenimimizde çeyrek asrı geride bırakırken aklımda kalan en önemli şeylerden birisi bazı günlük gazete sahiplerinin “Benim gazetem var” şeklindeki afra tafraları oldu hep..

“Benim gazetem var”
Yani medyada güç bende..

Ve bugün gelinen noktada o devir kapandı..
Yani eski çamlar bardak oldu..

Şimdi internet haber siteleri ve facebook, twitter ve instagram gibi sosyal medya sayfaları sayesinde anında en son dakika haberlerine ulaşan okurlar, 24 saat sonra  gazete sayfalarına basılan bayatlamış haberlerin yüzüne bakmıyor bile..

Ve şimdi güç, internet haberciliği ortamında ve sosyal medyada güçlü olanda..

Haberpi.com ile Kocaeli’de internet haberciliğine ilk adımını atan gazetecilerden birisi olmamız hasebi ile zaten Kocaeli genelinde hatırı sayılır bir okur kitlesi ağırlığına ulaşmıştık. İnternet haber sitemiz ile birlikte eş güdümlü olarak ağırlık verdiğimiz Sosyal medayada güçlenme çalışmalarımız da meyvelerini verdi çok şükür..

Haberpi.com’un yanısıra kurucusu olduğum Kocaelihaberi.com ve Kocaelisanayigazetesi.com haber siteleri ile de Kocaelili okurlarımızın karşısındayız..
Ve sosyal medyada ise refiklerimize fark atmış durumdayız..

İşte yönetimi bize ait olan sosyal medya guruplarımız;
Ak Parti Haberleri (facebook)… 16.397 üye
Kocaeli Haberi Okurları (facebook)… 4.774 üye
Haberpi.com okurları  (facebook sayfa+Grup)… 3.237 üye
Gebze, Darıca, Çayırova, Dilovası haberleri (facebook)… 3.012 üye
Haberpi twitter 2.084 takipçi
Cengiz Yucak facebook 4.054 takipçi
Cengiz Yucak twitter 1.193 takipçi
Toplam:  34.751 kişi

Bu şu demektir; bir haberi girdiğimiz anda normal site okurlarımızın haricinde sosyal medyada 34.751 kişiye daha o haberi anında ulaştırabiliyoruz demektir..

Normalde yüzbinleri çok çok aşan haber tıklanma oranlarımızın yanısıra bu haberleşme ağı ile o haberin yankısı misli misli artar ve peşpeşe gelen takipçi paylaşımları ile de çok sayıda yüzbinlere doğru dalga dalga yayılır..


Ve sonuç;
inretnet ortamında ve sosyal medyada yoksan hiçbir yerde yoksun..

Baksanız ya; Reis Erdoğan bile başta pek hazzetmese ve hatta zaman zaman fişini çektirmeye yeltense de şimdilerde hep bir numara olmanın gayretinde internet ortamı ve sosyal medyada.. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.