EURO'DA TARİHİ REKOR

Ekonomi 09.02.2024 - 10:43, Güncelleme: 09.02.2024 - 10:43
 

EURO'DA TARİHİ REKOR

KOCAELİ HABERİ
Haftanın son işlem gününde dolar yükselişini sürdürürken Euro TL karşısında rekor tazeledi. Merkez Bankası (TCMB) kısa süre önce atanan başkan Fatih Karahan tarafından açıklanan yılın ilk raporundaki para politikası mesajlarında, faizlerde indirim ya da artışın kısa vadede planlamadığı mesajını verdi. Dolar TL, Eylül 2023'ten beri devam eden kademeli yükseliş trendini sürdürerek 30.68 ile güne başladı. Bu verilere göre TL, Ocak ayında dolar karşısında yüzde 2.7 değer kaybetti. Yılbaşından beri TL'nin dolar karşısındaki kaybı ise yüzde 3.77 oldu. Euro TL ise 33.12 ile zirve tazeledi. Hazine dün 10 yıl vadeli dolar cinsi tahvil ihracıyla 3 milyar dolar borçlanırken, ihracın yatırımcıya getirisi yüzde 7.875 oldu. Bugün iç veri gündeminde ise Aralık ayı sanayi üretimi istatistikleri takip edilecek.
KOCAELİ HABERİ

Haftanın son işlem gününde dolar yükselişini sürdürürken Euro TL karşısında rekor tazeledi. Merkez Bankası (TCMB) kısa süre önce atanan başkan Fatih Karahan tarafından açıklanan yılın ilk raporundaki para politikası mesajlarında, faizlerde indirim ya da artışın kısa vadede planlamadığı mesajını verdi.

Dolar TL, Eylül 2023'ten beri devam eden kademeli yükseliş trendini sürdürerek 30.68 ile güne başladı. Bu verilere göre TL, Ocak ayında dolar karşısında yüzde 2.7 değer kaybetti. Yılbaşından beri TL'nin dolar karşısındaki kaybı ise yüzde 3.77 oldu. Euro TL ise 33.12 ile zirve tazeledi.

Hazine dün 10 yıl vadeli dolar cinsi tahvil ihracıyla 3 milyar dolar borçlanırken, ihracın yatırımcıya getirisi yüzde 7.875 oldu.

Bugün iç veri gündeminde ise Aralık ayı sanayi üretimi istatistikleri takip edilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.