Harun Özgür Yıldızlı'dan 'Hilafet Çağrıları'na tepki!

Siyaset 02.01.2024 - 08:09, Güncelleme: 02.01.2024 - 08:09
 

Harun Özgür Yıldızlı'dan 'Hilafet Çağrıları'na tepki!

KOCAELİ HABERİ
Muhafazakar derneklerin İstanbul'da bir araya gelerek düzenlediği ‘Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet’ mitingine katılan ve elinde 'Tevhid' bayrağı bulunan şahıs bir kişi tarafından darbedildi. Saldırıyı gerçekleştiren şüpheli E.A. sevk edildiği hakimlikçe tutuklandı. CHP Kocaeli milletvekili Harun Özgür Yıldızlı bu olaya sosyal medya sayfasından gösterdiği tepki açıklamasında şu ifadeler yer verdi; "Türkiye Cumhuriyeti Devletinde hilafet 3 Mart 1924'te kaldırılmıştır. Bu tarihten sonra yapılan tüm hilafet çağrıları laik cumhuriyete başkaldırıdır ve anayasal düzene karşı gelmeyi ifade etmektedir. Devlete meydan okurcasına hilafet çağrısı yapanların değil de laik Türkiye Cumhuriyetini savunan gençlerimizin tutuklanması kabul edilemez. Meydanlardan ve sosyal medya üzerinden hilafet çağrısı yaparak provokasyon yapan kişiler hakkında bir an evvel işlem yapılmasını bekliyoruz!"
KOCAELİ HABERİ

Muhafazakar derneklerin İstanbul'da bir araya gelerek düzenlediği ‘Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet’ mitingine katılan ve elinde 'Tevhid' bayrağı bulunan şahıs bir kişi tarafından darbedildi. Saldırıyı gerçekleştiren şüpheli E.A. sevk edildiği hakimlikçe tutuklandı.

CHP Kocaeli milletvekili Harun Özgür Yıldızlı bu olaya sosyal medya sayfasından gösterdiği tepki açıklamasında şu ifadeler yer verdi;

"Türkiye Cumhuriyeti Devletinde hilafet 3 Mart 1924'te kaldırılmıştır. Bu tarihten sonra yapılan tüm hilafet çağrıları laik cumhuriyete başkaldırıdır ve anayasal düzene karşı gelmeyi ifade etmektedir.

Devlete meydan okurcasına hilafet çağrısı yapanların değil de laik Türkiye Cumhuriyetini savunan gençlerimizin tutuklanması kabul edilemez.
Meydanlardan ve sosyal medya üzerinden hilafet çağrısı yaparak provokasyon yapan kişiler hakkında bir an evvel işlem yapılmasını bekliyoruz!"

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.