Ahmet hakan: ''Askerin emir alacağı tek kişi komutanıdır..''

Güncel 21.12.2023 - 09:06, Güncelleme: 21.12.2023 - 09:06
 

Ahmet hakan: ''Askerin emir alacağı tek kişi komutanıdır..''

KOCAELİ HABERİ
Hürriyet gazetesi genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan Coşkun bugünkü köşesinden "Askerin emir alacağı tek kişi komutanıdır" başlıklı yazısında şu ifadelere yer verdi; Bu haber, bu bilgi, bu iddia doğruysa hemen alarm zilleri çalmalıdır. -Neden? Şundan dolayı: -Tarikat ve cemaatler: Hiyerarşik yapılardır. İtaate dayalıdırlar. Tek tip insana yönelirler. Sorgulatmazlar. Manevi önderliği esas alırlar. -Askerlik mesleğinde de durum aynıdır: Disiplin her şeyin başıdır. Hiyerarşi bir numaralı konudur. Emre itaat çok önemlidir. Komutanın mutlak otoritesi vardır. Emirler sorgulanmaz. -Cemaat ve tarikat kışlaya girerse doğal olarak... İki farklı otorite ortaya çıkar. İki farklı hiyerarşik düzen ortaya çıkar. İki farklı emir ortaya çıkar. İki farklı adanmışlık ortaya çıkar. İki farklı disiplin ortaya çıkar. -Kısacası bir Nurcu toplantısına herhangi bir kişi katılırsa bir şey olmaz ama bir teğmen katılırsa bunun çok tehlikeli sonuçları olabilir. Bakınız: FETÖ denilen belanın 15 Temmuz kalkışmasıyla biten tüm macerası. Yazının devamını okumak için tıklayınız
KOCAELİ HABERİ

Hürriyet gazetesi genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan Coşkun bugünkü köşesinden "Askerin emir alacağı tek kişi komutanıdır" başlıklı yazısında şu ifadelere yer verdi;

Bu haber, bu bilgi, bu iddia doğruysa hemen alarm zilleri çalmalıdır.
-Neden?
Şundan dolayı:
-Tarikat ve cemaatler:
Hiyerarşik yapılardır. İtaate dayalıdırlar. Tek tip insana yönelirler. Sorgulatmazlar. Manevi önderliği esas alırlar.
-Askerlik mesleğinde de durum aynıdır:
Disiplin her şeyin başıdır. Hiyerarşi bir numaralı konudur. Emre itaat çok önemlidir. Komutanın mutlak otoritesi vardır. Emirler sorgulanmaz.
-Cemaat ve tarikat kışlaya girerse doğal olarak...
İki farklı otorite ortaya çıkar. İki farklı hiyerarşik düzen ortaya çıkar. İki farklı emir ortaya çıkar. İki farklı adanmışlık ortaya çıkar. İki farklı disiplin ortaya çıkar.
-Kısacası bir Nurcu toplantısına herhangi bir kişi katılırsa bir şey olmaz ama bir teğmen katılırsa bunun çok tehlikeli sonuçları olabilir.
Bakınız: FETÖ denilen belanın 15 Temmuz kalkışmasıyla biten tüm macerası.
Yazının devamını okumak için tıklayınız

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.