CHP'den aday gösterilmesi tepki çeken Sadullah Ergin konuştu

Siyaset 11.04.2023 - 09:42, Güncelleme: 11.04.2023 - 09:42
 

CHP'den aday gösterilmesi tepki çeken Sadullah Ergin konuştu

KOCAELİ HABERİ
Çankaya’dan aday gösterilmesi tartışma yaratan Sadullah Ergin: "CHP’ye haksızlık yapılmaması gerek" dedi.. Adalet eski Bakanı Sadullah Ergin’in DEVA Partisi kontenjanından CHP Ankara 1’inci Bölge'den aday olması tartışma yaratmıştı. Ankara gazetecisi Özlem Akarsu Çelik, Radyo Sputnik’te Atilla Güner’le Akşam Postası’na Ergin ile yaptığı görüşmeyi anlattı. İşte Özlem Akarsu Çelik’in görüşmesinden notlar: Adalet eski Bakanı Sadullah Ergin ile bugün konuştum. Ergenekon Davası, Balyoz kumpası, Cemaatle ilişkilerden dolayı suçlanıyor ama Sadullah Ergin, ‘Ben bu davaların savcısıyım diyen bir başbakan varken hesabı Adalet Bakanı’na kesmek kolaycılık olur. O dönemin koşullarını hatırlamadan, bu günden bakarak sadece özeleştiri istenmesini de haksızca buluyorum. Özeleştiri yapılır ama 367 dayatması, kapatma tehdidi, darbe tehdidi.. Biz o süreçte bütün bunları yaşadık. Bizi o sürece taşıyan bir dizi olay vardı, onları da hatırlamak lazım’ dedi ve CHP’ye de haksızlık yapılmaması gerektiğini belirtti. Eşim Murat Çelik’e yaptığı açıklamada da, ‘ben DEVA Partisi listelerinden seçildim, CHP’ye yüklenilmesini doğru bulmuyorum’ dedi. Bu cümlede ittifak ve koalisyon hassasiyetini gördüm. Bu önemli. Neden İstanbul değil? Ankara 1. Bölge özellikle Cumhuriyet için sembolik anlamı olan bir yerdir. Cumhuriyetin tüm kurucu unsurlarının yer aldığı merkez üst 1. bölge. Daha Cumhuriyet kültürüyle yoğrulmuş seçmen kitlesi var. Ankara’dan aday olması her koşulda tartışılabilirdi ama İstanbul’da aday olmuş olsaydı bu kadar tartışılmazdı diye Sadullah Ergin’e sordum. Ergin, ‘genel merkezde çok işim oluyor, İstanbul’a sürekli gidip gelemezdim o nedenle Ankara’yı tercih ettim’’ dedi.
KOCAELİ HABERİ

Çankaya’dan aday gösterilmesi tartışma yaratan Sadullah Ergin: "CHP’ye haksızlık yapılmaması gerek" dedi..

Adalet eski Bakanı Sadullah Ergin’in DEVA Partisi kontenjanından CHP Ankara 1’inci Bölge'den aday olması tartışma yaratmıştı. Ankara gazetecisi Özlem Akarsu Çelik, Radyo Sputnik’te Atilla Güner’le Akşam Postası’na Ergin ile yaptığı görüşmeyi anlattı.

İşte Özlem Akarsu Çelik’in görüşmesinden notlar:

Adalet eski Bakanı Sadullah Ergin ile bugün konuştum. Ergenekon Davası, Balyoz kumpası, Cemaatle ilişkilerden dolayı suçlanıyor ama Sadullah Ergin, ‘Ben bu davaların savcısıyım diyen bir başbakan varken hesabı Adalet Bakanı’na kesmek kolaycılık olur. O dönemin koşullarını hatırlamadan, bu günden bakarak sadece özeleştiri istenmesini de haksızca buluyorum. Özeleştiri yapılır ama 367 dayatması, kapatma tehdidi, darbe tehdidi.. Biz o süreçte bütün bunları yaşadık. Bizi o sürece taşıyan bir dizi olay vardı, onları da hatırlamak lazım’ dedi ve CHP’ye de haksızlık yapılmaması gerektiğini belirtti. Eşim Murat Çelik’e yaptığı açıklamada da, ‘ben DEVA Partisi listelerinden seçildim, CHP’ye yüklenilmesini doğru bulmuyorum’ dedi. Bu cümlede ittifak ve koalisyon hassasiyetini gördüm. Bu önemli.

Neden İstanbul değil?

Ankara 1. Bölge özellikle Cumhuriyet için sembolik anlamı olan bir yerdir. Cumhuriyetin tüm kurucu unsurlarının yer aldığı merkez üst 1. bölge. Daha Cumhuriyet kültürüyle yoğrulmuş seçmen kitlesi var. Ankara’dan aday olması her koşulda tartışılabilirdi ama İstanbul’da aday olmuş olsaydı bu kadar tartışılmazdı diye Sadullah Ergin’e sordum. Ergin, ‘genel merkezde çok işim oluyor, İstanbul’a sürekli gidip gelemezdim o nedenle Ankara’yı tercih ettim’’ dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.