AK PARTİ KOCAELİ'DE ÖNEMLİ TOPLANTI

Siyaset 10.03.2023 - 11:50, Güncelleme: 10.03.2023 - 12:04
 

AK PARTİ KOCAELİ'DE ÖNEMLİ TOPLANTI

KOCAELİ HABERİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün saat 14:00'de Beştepe Külliyesinde, Genel Seçimin 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılma kararını imzalayacak. Erdoğan imza sonrası bir basın açıklaması yapacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararı ile genel seçime gidileceği için imza sonrası TBMM'de resmen feshedilmiş olacak.. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün saat 14:00'de yapacağı seçim açıklamasının hemen ardından, Ak Parti Kocaeli İl Başkanı Dr. Şahin Talus bugün saat 15:00'de tüm İlçe Başkanlarını toplantıya çağırdı. Başkan Talus'un seçim süreci ile ilgili değerlendirme yapacağı ve milletvekili aday adaylıkları ile ilgili istişare yapacağı öğrenildi.. TAKVİM BAŞLIYOR 2023 seçimi için 14 Mayıs'ın açıklanacak olması ile 2023 seçimi için süreç başlayacak. Yüksek Seçim Kurulu, takvimi belirleyecek. Seçim kararının almasının ardından AK Parti’de bir hafta sürecek milletvekilliği başvuru süreci başlayacak.  Erdoğan’ın bugün seçim kararını almasının ardından AK Parti’de bir hafta sürecek milletvekilliği başvuru süreci başlayacak. AK Parti’nin milletvekili aday adaylığı için belirleyeceği tarife ise önümüzdeki günlerde belli olacak. Erdoğan’ın mevcut tüm milletvekillerinin yeniden aday adaylığı başvurusu yapmasını istediği; mevcut bakanların ise adaylık için Erdoğan’dan işaret bekleyeceği ifade ediliyor. 19 Mart’ta başlayacak temayül yoklamaları sürecinin ardından aday adayları tek tek mülakata çağrılacak; ardından Erdoğan listeye son şeklini verecek. Aday listeleri 7 Nisan’da YSK’ya teslim edilecek.
KOCAELİ HABERİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün saat 14:00'de Beştepe Külliyesinde, Genel Seçimin 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılma kararını imzalayacak. Erdoğan imza sonrası bir basın açıklaması yapacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararı ile genel seçime gidileceği için imza sonrası TBMM'de resmen feshedilmiş olacak..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün saat 14:00'de yapacağı seçim açıklamasının hemen ardından, Ak Parti Kocaeli İl Başkanı Dr. Şahin Talus bugün saat 15:00'de tüm İlçe Başkanlarını toplantıya çağırdı. Başkan Talus'un seçim süreci ile ilgili değerlendirme yapacağı ve milletvekili aday adaylıkları ile ilgili istişare yapacağı öğrenildi..

TAKVİM BAŞLIYOR

2023 seçimi için 14 Mayıs'ın açıklanacak olması ile 2023 seçimi için süreç başlayacak. Yüksek Seçim Kurulu, takvimi belirleyecek. Seçim kararının almasının ardından AK Parti’de bir hafta sürecek milletvekilliği başvuru süreci başlayacak. 

Erdoğan’ın bugün seçim kararını almasının ardından AK Parti’de bir hafta sürecek milletvekilliği başvuru süreci başlayacak. AK Parti’nin milletvekili aday adaylığı için belirleyeceği tarife ise önümüzdeki günlerde belli olacak. Erdoğan’ın mevcut tüm milletvekillerinin yeniden aday adaylığı başvurusu yapmasını istediği; mevcut bakanların ise adaylık için Erdoğan’dan işaret bekleyeceği ifade ediliyor.

19 Mart’ta başlayacak temayül yoklamaları sürecinin ardından aday adayları tek tek mülakata çağrılacak; ardından Erdoğan listeye son şeklini verecek. Aday listeleri 7 Nisan’da YSK’ya teslim edilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.