6'lı masadan ayrıldı: Hande Fırat 'Akşener'in planı hazır' dedi!

Siyaset 04.03.2023 - 10:15, Güncelleme: 04.03.2023 - 10:15
 

6'lı masadan ayrıldı: Hande Fırat 'Akşener'in planı hazır' dedi!

KOCAELİ HABERİ
Hürriyet yazarı Hande Fırat, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 6'lı masadan ayrılarak Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a yönelik çağrılarını kaleme aldı. Hürriyet yazarı Hande Fırat, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP'li İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını aday olmaya çağırmasının ardından, bu isimlerin kabul etmemesi durumunda Akşener'in kendi adaylığını ortaya koyabileceğini belirtti. Fırat, "Ben ilk günden beri aynı tezleri savunuyorum. Madem reddettiler o zaman bir kadın olarak ben adayım" diyerek bir açıklama yapabileceğini ifade etti. Ancak Fırat, bu senaryonun gerçekleşmesinin İyi Parti içindeki bazı kesimleri rahatsız edebileceğini de vurguladı. Fırat, yazısında şunları kaydetti: "CHP ve Masa ile hareket ettiği için oy kaybettiğini savunan İYİ Parti Akşener’in aday olması durumunda iki olasılığa hazırlanıyor. Ana muhalefet partisi olmak. Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalırsa, günün şartlarına göre karar verilecek. Bu da bazı siyasi pazarlıkları beraberinde getirecek. Seçim birinci turda bir aday tarafından kazanılırsa 'Türkiye gerçekleri ortada, elimizi taşın altına koymaya hazırız' demesi şaşırtıcı olmasın. Bu cümlenin Cumhur İttifakı için de geçerli olacağını söylemem hiç şaşırtıcı olmasın."
KOCAELİ HABERİ

Hürriyet yazarı Hande Fırat, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 6'lı masadan ayrılarak Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a yönelik çağrılarını kaleme aldı.

Hürriyet yazarı Hande Fırat, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP'li İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını aday olmaya çağırmasının ardından, bu isimlerin kabul etmemesi durumunda Akşener'in kendi adaylığını ortaya koyabileceğini belirtti.

Fırat, "Ben ilk günden beri aynı tezleri savunuyorum. Madem reddettiler o zaman bir kadın olarak ben adayım" diyerek bir açıklama yapabileceğini ifade etti. Ancak Fırat, bu senaryonun gerçekleşmesinin İyi Parti içindeki bazı kesimleri rahatsız edebileceğini de vurguladı.

Fırat, yazısında şunları kaydetti:

"CHP ve Masa ile hareket ettiği için oy kaybettiğini savunan İYİ Parti Akşener’in aday olması durumunda iki olasılığa hazırlanıyor.
Ana muhalefet partisi olmak.
Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalırsa, günün şartlarına göre karar verilecek. Bu da bazı siyasi pazarlıkları beraberinde getirecek.
Seçim birinci turda bir aday tarafından kazanılırsa 'Türkiye gerçekleri ortada, elimizi taşın altına koymaya hazırız' demesi şaşırtıcı olmasın.
Bu cümlenin Cumhur İttifakı için de geçerli olacağını söylemem hiç şaşırtıcı olmasın."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.