İYİ PARTİ KOCAELİ BAŞKANI NUSRET ACUR'DAN BAŞKAN ZEYTİNOĞLU'NA SERT TEPKİ

Siyaset 17.02.2023 - 03:58, Güncelleme: 17.02.2023 - 04:07
 

İYİ PARTİ KOCAELİ BAŞKANI NUSRET ACUR'DAN BAŞKAN ZEYTİNOĞLU'NA SERT TEPKİ

KOCAELİ HABERİ
Kocaeli Sanayi Odasının Şubat ayı meclis toplantısı dün gerçekleştirildi. Meclis toplantısında konuşan Başkan Zeytinoğlu oda üyelerine deprem bölgesinden gelenleri işe almamalarını söyledi. Başkan Ayhan Zeytinoğlu, dikkat çeken bu talebini şu ifadelerle gerekçelendirdi: “Ben de 99 depremini yaşamış bir insan olarak durumun ne kadar zor olduğunun farkındayım. İklim şartlarının da ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Deprem bölgesi, Türkiye ekonomisine katkı veren önemli bir bölge. Odalar birliğimizin kararı da o bölgenin ayakta kalması için bölgenin çalışanlarının o bölgede kalması. Zaten etnik yapısının zor olan bölgede oradaki yerleşik insanları da buraya göç ettirerek demografik yapıyı değiştirmemek adına orada konteyner ve geçici konutlarla desteklenmesi gerekiyor. Konteyner konusunda bizlerin gayretli olması ve çalışan nüfusun bulunduğu yerde muhafaza edilmesi çok önemli." NUSRET ACUR'DAN KSO BAŞKANI ZEYTİNOĞLU'NA SERT TEPKİ İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Nusret Acur, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinci'nin bu sözlerine sosyal medyadan paylaştığı yazılı bir açıklam ile tepki gösterdi.. Başkan Acur açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Türkiye Cumhuriyetimizin her bir ferdi, misakı milli sınırlarımız içinde yaşama ve çalışma özgürlüğüne sahiptir. Hatta bu hak, anayasamız ile güvence altına alınmıştır. Durum bu iken “Depremzedeleri işe almayın” demek anayasayamızla dahi çelişmektedir. Yanlış bir ifade, kırıcı bir üsluptur. Katılmadığımızı vurgulamak isteriz. Öte yandan depremin acısını yaşayan 10 ilimiz bir yandan ekonomimize büyük katkı verirken, diğer yandan da kaçak göçmen tehdidi altındadır. O bölgedeki fabrikalarımızın çalışması, çarkların dönmesi, bölge nüfusumuzun belirli ölçüde korunması, hem milli güvenliğimiz hem de bölgedeki demografik yapı açısından çok önemlidir. İYİ Parti olarak her Türk vatandaşının istediği her ilde çalışması gerektiğini, hangi amaçla gelirse gelsin, her bir depremzedemizin başımızın üzerinde yeri olduğunu ifade etmekle birlikte, aynı zamanda 10 ilimizin de yeniden ayağa kaldırılıp, iş yaşamının hareketlenmesini ve oradaki nüfusumuzun korunmasını bir zorunluluk olduğunu düşünüyoruz."
KOCAELİ HABERİ

Kocaeli Sanayi Odasının Şubat ayı meclis toplantısı dün gerçekleştirildi. Meclis toplantısında konuşan Başkan Zeytinoğlu oda üyelerine deprem bölgesinden gelenleri işe almamalarını söyledi.

Başkan Ayhan Zeytinoğlu, dikkat çeken bu talebini şu ifadelerle gerekçelendirdi:

“Ben de 99 depremini yaşamış bir insan olarak durumun ne kadar zor olduğunun farkındayım. İklim şartlarının da ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Deprem bölgesi, Türkiye ekonomisine katkı veren önemli bir bölge. Odalar birliğimizin kararı da o bölgenin ayakta kalması için bölgenin çalışanlarının o bölgede kalması. Zaten etnik yapısının zor olan bölgede oradaki yerleşik insanları da buraya göç ettirerek demografik yapıyı değiştirmemek adına orada konteyner ve geçici konutlarla desteklenmesi gerekiyor. Konteyner konusunda bizlerin gayretli olması ve çalışan nüfusun bulunduğu yerde muhafaza edilmesi çok önemli."

NUSRET ACUR'DAN KSO BAŞKANI ZEYTİNOĞLU'NA SERT TEPKİ
İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Nusret Acur, 
Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinci'nin bu sözlerine sosyal medyadan paylaştığı yazılı bir açıklam ile tepki gösterdi..

Başkan Acur açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Türkiye Cumhuriyetimizin her bir ferdi, misakı milli sınırlarımız içinde yaşama ve çalışma özgürlüğüne sahiptir. Hatta bu hak, anayasamız ile güvence altına alınmıştır. Durum bu iken “Depremzedeleri işe almayın” demek anayasayamızla dahi çelişmektedir. Yanlış bir ifade, kırıcı bir üsluptur. Katılmadığımızı vurgulamak isteriz.
Öte yandan depremin acısını yaşayan 10 ilimiz bir yandan ekonomimize büyük katkı verirken, diğer yandan da kaçak göçmen tehdidi altındadır. O bölgedeki fabrikalarımızın çalışması, çarkların dönmesi, bölge nüfusumuzun belirli ölçüde korunması, hem milli güvenliğimiz hem de bölgedeki demografik yapı açısından çok önemlidir.
İYİ Parti olarak her Türk vatandaşının istediği her ilde çalışması gerektiğini, hangi amaçla gelirse gelsin, her bir depremzedemizin başımızın üzerinde yeri olduğunu ifade etmekle birlikte, aynı zamanda 10 ilimizin de yeniden ayağa kaldırılıp, iş yaşamının hareketlenmesini ve oradaki nüfusumuzun korunmasını bir zorunluluk olduğunu düşünüyoruz."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.