CHP KOCAELİ'DE DEĞİŞİMİN AYAK SESLERİ

Siyaset 27.12.2022 - 12:29, Güncelleme: 27.12.2022 - 19:38
 

CHP KOCAELİ'DE DEĞİŞİMİN AYAK SESLERİ

KOCAELİ HABERİ - Cengiz Yucak
Haydar Akar, 12 Haziran 2011 tarihinde yapılan milletvekili genel seçimlerinde Kocaeli milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisine girdi ve 11 yıldan beri aralıksız olarak CHP Kocaeli Milletvekilliği görevine devam ediyor.. Tahsin Tarhan, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde partisinden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi başkan adayı oldu ancak seçimi Ak Partili İbrahim Karaosmanoğlu'na karşı çok büyük farkla kaybetti. Tarhan, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılan milletvekili genel seçimlerinde Kocaeli milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisine girdi ve 7 yıldan beri aralıksız olarak CHP Kocaeli Milletvekilliği görevine devam ediyor.. Fatma Kaplan Hürriyet, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılan milletvekili genel seçimlerinde Kocaeli milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisine girdi. 1 Kasım 2015 tarihinde yapılan genel seçimlerinde CHP tarafından birinci sıradan Kocaeli milletvekili adayı gösterildi 24 Haziran seçimleri öncesinde 14 CHP'li milletvekili ile mecliste grup kurabilmesi için İYİ Parti'ye geçti. 10 Mayıs 2018 tarihinde yapılan açıklama ile Cumhuriyet Halk Partisi'ne geri döndü. 2018 Türkiye genel seçimlerinde Kocaeli birinci sıradan aday gösterilen Hürriyet üçüncü dönemde de TBMM'ye girdi. 31 Mart 2019 seçimlerinde için İzmit Belediye Başkanlığı için Millet İttifakı'den aday gösterildi ve kazandı. CHP KOCAELİ ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR Kocaeli siyaset kulislerinde yüksek sesle konuşulanlara göre; CHP Kocaeli'nin son 11 yılına damga vuran bu üç ismin artık Kocaeli'de ki sosyal demokrat tabana ve Kocaelili seçmenlere heyecan vermediği dile getiriliyor.. Ve yine siyaset kulislerinde konuşulanlara göre; Önümüzdeki 23 Haziran 2023 genel ve 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde, CHP tabanı büyük bir değişim beklentisi ile yeni isimlerin önünün açılması ve seçmeni heyecanlandıracak yeni isimlere adaylık şansı tanınması beklentisi içinde..    23 Haziran 2023 genel seçimlerinde partiye yeni oylar kazandırması beklenen ve ilk üç sırada görülmek istenen milletvekili adaylıkları için şans tanınan isimler ise şunlar; 1-Harun Özgür Yıldızlı - İzmit - CHP İl Başkanı (istifa etti)  2- İlhami Sarıtoprak -   Gebze - CHP eski Kurultay delegesi 3- Songül Kaya - Körfez - CHP İl Kadın Kolları Başkanı (istifa etti)  
KOCAELİ HABERİ - Cengiz Yucak

Haydar Akar, 12 Haziran 2011 tarihinde yapılan milletvekili genel seçimlerinde Kocaeli milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisine girdi ve 11 yıldan beri aralıksız olarak CHP Kocaeli Milletvekilliği görevine devam ediyor..

Tahsin Tarhan, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde partisinden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi başkan adayı oldu ancak seçimi Ak Partili İbrahim Karaosmanoğlu'na karşı çok büyük farkla kaybetti. Tarhan, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılan milletvekili genel seçimlerinde Kocaeli milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisine girdi ve 7 yıldan beri aralıksız olarak CHP Kocaeli Milletvekilliği görevine devam ediyor..

Fatma Kaplan Hürriyet, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılan milletvekili genel seçimlerinde Kocaeli milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisine girdi. 1 Kasım 2015 tarihinde yapılan genel seçimlerinde CHP tarafından birinci sıradan Kocaeli milletvekili adayı gösterildi 24 Haziran seçimleri öncesinde 14 CHP'li milletvekili ile mecliste grup kurabilmesi için İYİ Parti'ye geçti. 10 Mayıs 2018 tarihinde yapılan açıklama ile Cumhuriyet Halk Partisi'ne geri döndü. 2018 Türkiye genel seçimlerinde Kocaeli birinci sıradan aday gösterilen Hürriyet üçüncü dönemde de TBMM'ye girdi. 31 Mart 2019 seçimlerinde için İzmit Belediye Başkanlığı için Millet İttifakı'den aday gösterildi ve kazandı.

CHP KOCAELİ ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR

Kocaeli siyaset kulislerinde yüksek sesle konuşulanlara göre; CHP Kocaeli'nin son 11 yılına damga vuran bu üç ismin artık Kocaeli'de ki sosyal demokrat tabana ve Kocaelili seçmenlere heyecan vermediği dile getiriliyor..

Ve yine siyaset kulislerinde konuşulanlara göre; Önümüzdeki 23 Haziran 2023 genel ve 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde, CHP tabanı büyük bir değişim beklentisi ile yeni isimlerin önünün açılması ve seçmeni heyecanlandıracak yeni isimlere adaylık şansı tanınması beklentisi içinde..   

23 Haziran 2023 genel seçimlerinde partiye yeni oylar kazandırması beklenen ve ilk üç sırada görülmek istenen milletvekili adaylıkları için şans tanınan isimler ise şunlar;

1-Harun Özgür Yıldızlı - İzmit - CHP İl Başkanı (istifa etti) 
2- İlhami Sarıtoprak -   Gebze - CHP eski Kurultay delegesi
3- Songül Kaya - Körfez - CHP İl Kadın Kolları Başkanı (istifa etti)

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.