SAMİ ÇAKIR SERT KONUŞTU

Siyaset 26.05.2022 - 20:06, Güncelleme: 26.05.2022 - 20:06
 

SAMİ ÇAKIR SERT KONUŞTU

kocaeli haberi
Ak Parti Kocaeli Milletvekili Sami Çakır 27 Mayıs 1960 darbesinin yıldönümü dolayısı ile TBMM'de sert bir konuşma yaptı.. Sami Çakır 27 Mayıs Genel Kurul Konuşmasında şu ifadeler yer verdi; "Sayın Başkan, Bir milletin tarihinde hatırlamak istemeyeceği ama hatırlamak zorunda olduğu karanlık zihniyetlerin karanlığa gömdüğü, geleceğini ve kaderini direkt etkilediği acı dolu günler vardır. 27 Mayıs tarihi böyle bir gündür. İşte bugün, bir başbakan ve iki bakanını kumpas ve kulislerle idama götüren ve üstelik yaklaşık yirmi yıl bayram olarak kutlanan, toplumun zihninde ağır travmaların izleriyle var olan bir gün. Bu bir yanlışın tarifi belki. Asıl şaşırtıcı olan toplumun değerleriyle uyumlu vesayete karşı liderlerin dünden bugüne aynı tezgâhlara muhatap olması. Bakın dünün ve bugünün gazete manşetlerine. Bakın dış güçlerin beklentilerine, bakın milletin vermediği iktidarı almak için yapılanlara, Menderes, Özal, Erbakan, Erdoğan hiçbir değişiklik görmeyeceksiniz. Tek değişiklik milletin iradesine sahip çıkmada azmi ve gayreti sarsılmaz bir anlayışla, gerekirse seve seve canını verebileceğini ispata dönüşmüş olmasıdır.  Genel kurulu ve milletimizi saygıyla selamlıyorum."  
kocaeli haberi

Ak Parti Kocaeli Milletvekili Sami Çakır 27 Mayıs 1960 darbesinin yıldönümü dolayısı ile TBMM'de sert bir konuşma yaptı..

Sami Çakır 27 Mayıs Genel Kurul Konuşmasında şu ifadeler yer verdi;

"Sayın Başkan,
Bir milletin tarihinde hatırlamak istemeyeceği ama hatırlamak zorunda olduğu karanlık zihniyetlerin karanlığa gömdüğü, geleceğini ve kaderini direkt etkilediği acı dolu günler vardır. 27 Mayıs tarihi böyle bir gündür.
İşte bugün, bir başbakan ve iki bakanını kumpas ve kulislerle idama götüren ve üstelik yaklaşık yirmi yıl bayram olarak kutlanan, toplumun zihninde ağır travmaların izleriyle var olan bir gün.
Bu bir yanlışın tarifi belki. Asıl şaşırtıcı olan toplumun değerleriyle uyumlu vesayete karşı liderlerin dünden bugüne aynı tezgâhlara muhatap olması.
Bakın dünün ve bugünün gazete manşetlerine. Bakın dış güçlerin beklentilerine, bakın milletin vermediği iktidarı almak için yapılanlara, Menderes, Özal, Erbakan, Erdoğan hiçbir değişiklik görmeyeceksiniz.
Tek değişiklik milletin iradesine sahip çıkmada azmi ve gayreti sarsılmaz bir anlayışla, gerekirse seve seve canını verebileceğini ispata dönüşmüş olmasıdır. 
Genel kurulu ve milletimizi saygıyla selamlıyorum."

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.