3 DOZ AŞISINI OLMAMIŞLARA ÇOK CİDDİ UYARI!

Sağlık 28.12.2021 - 07:03, Güncelleme: 28.12.2021 - 07:03
 

3 DOZ AŞISINI OLMAMIŞLARA ÇOK CİDDİ UYARI!

kocaelihaberi
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, hızla yayılan Omicron varyantına karşı Türkiye'nin gerekli önlemleri almadığını söyleyerek, Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığından çok daha fazla vaka olduğunu dile getirdi. Cumhuriyet'e konuşan Prof. Dr. Ceyhan "3 dozunu olmamış kişiler Omicron'a karşı açık ve savunmasız" dedi.. 2 doz aşılamanın  Omicron'a karşı yeteri kadar korumadığını belirten Ceyhan, Bakanlığın doğru verileri açıklamadığını söyledi. Ceyhan yaptığı açıklamada şöyle konuştu; "En az bir doz iki doz aşı olanlar diye bakanlık açıklama yapıyor. Bunun hiçbir anlamı kalmadı çünkü artık primer aşılama 3 doz, artık böyle kabul etmek lazım. 3 dozunu olmamış insanlar Omicron'a karşı açık ve savunmasız. Dolayısıyla devletin en az üç dört aşılamanın yüzde kaç insanda uygulandığını belirtmesi lazım. 2 doz aşı uygulananlar diye bir şeyin de önemi kalmadı.  18 yaşın üzerinde yüzde kaç insanın aşılandığını hesaplayıp ona göre bir oran veriliyor. Bu tamamen yanıltıcı bir oran. Aslında önemli olan toplumun yüzde kaçının en az üç doz aşılandığını belirtmek ve bir an önce bunu sağlamak için ne yapılacaksa yapılması lazım."
kocaelihaberi

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, hızla yayılan Omicron varyantına karşı Türkiye'nin gerekli önlemleri almadığını söyleyerek, Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığından çok daha fazla vaka olduğunu dile getirdi. Cumhuriyet'e konuşan Prof. Dr. Ceyhan "3 dozunu olmamış kişiler Omicron'a karşı açık ve savunmasız" dedi..

2 doz aşılamanın  Omicron'a karşı yeteri kadar korumadığını belirten Ceyhan, Bakanlığın doğru verileri açıklamadığını söyledi.

Ceyhan yaptığı açıklamada şöyle konuştu;

"En az bir doz iki doz aşı olanlar diye bakanlık açıklama yapıyor. Bunun hiçbir anlamı kalmadı çünkü artık primer aşılama 3 doz, artık böyle kabul etmek lazım. 3 dozunu olmamış insanlar Omicron'a karşı açık ve savunmasız. Dolayısıyla devletin en az üç dört aşılamanın yüzde kaç insanda uygulandığını belirtmesi lazım. 2 doz aşı uygulananlar diye bir şeyin de önemi kalmadı. 

18 yaşın üzerinde yüzde kaç insanın aşılandığını hesaplayıp ona göre bir oran veriliyor. Bu tamamen yanıltıcı bir oran. Aslında önemli olan toplumun yüzde kaçının en az üç doz aşılandığını belirtmek ve bir an önce bunu sağlamak için ne yapılacaksa yapılması lazım."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.