RUSYA'YA 'NATO' TEPKİSİ

Dünya 11.12.2021 - 15:23, Güncelleme: 11.12.2021 - 15:23
 

RUSYA'YA 'NATO' TEPKİSİ

KOCAELİ HABERİ
Gürcistan'da görev başındaki hükümet, Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın, NATO'nun 2008 yılındaki Bükreş Zirvesi'nde Gürcistan ile Ukrayna'nın NATO üyeleri olacaklarına dair verilen kararın değiştirilmesi çağrısına karşı tepki gösterdi. Gürcistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yazılı açıklamada, Rusya'nın bu çağrısının kabul edilemez olduğu belirtildi. 'Bükreş kararı'nın, NATO'nun aradan geçen tüm zirvelerinde yenilendiği kaydedilen açıklamada, "NATO üyeliği, Gürcistan nüfusunun çoğunluğunun sarsılmaz iradesine dayanan, Gürcistan'ın egemen bir kararıdır. Bu hedef Gürcistan anayasasına da yansımıştır." açıklaması yapıldı. Kaynak: haberturk.com
KOCAELİ HABERİ

Gürcistan'da görev başındaki hükümet, Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın, NATO'nun 2008 yılındaki Bükreş Zirvesi'nde Gürcistan ile Ukrayna'nın NATO üyeleri olacaklarına dair verilen kararın değiştirilmesi çağrısına karşı tepki gösterdi.

Gürcistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yazılı açıklamada, Rusya'nın bu çağrısının kabul edilemez olduğu belirtildi.

'Bükreş kararı'nın, NATO'nun aradan geçen tüm zirvelerinde yenilendiği kaydedilen açıklamada, "NATO üyeliği, Gürcistan nüfusunun çoğunluğunun sarsılmaz iradesine dayanan, Gürcistan'ın egemen bir kararıdır. Bu hedef Gürcistan anayasasına da yansımıştır." açıklaması yapıldı.

Kaynak: haberturk.com

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.