GALATASARAY'DAN FLAŞ KARAR: Bir ilki gerçekleştirdi

Spor 05.09.2021 - 17:01, Güncelleme: 05.09.2021 - 17:14
 

GALATASARAY'DAN FLAŞ KARAR: Bir ilki gerçekleştirdi

Kocaelihaberi
Galatasaray Başkan Yardımcısı Rezan Epözdemir'den kadın futbol takımı açıklaması Galatasaray Başkan Yardımcısı Rezan Epözdemir, Galatasaray Kadın Futbol Takımı ile ilgili Cumhuriyet.com.tr'nin sorularını yanıtladı. Başkan Burak Elmas önderliğinde Galatasaray Kadın Futbol Takımı kuruldu. Nurcan Çelik, kadın futbol takımının teknik direktörü oldu. Galatasaray Başkan Yardımcısı Rezan Epözdemir'in açıklamaları şöyle: "Kadın futbol takımını kurmak bizim taleplerimizden bir tanesiydi. Yaklaşık 1 ay önce kurduk. Türkiye Futbol Federasyonu'na da yazı yazdık. Ya Süper Lig'den ya da 3.Lig'den başlayacağız. Onlar da UEFA'ya yazdılar. Dolayısıyla bugüne ilişkin bir gelişme değil. Yaklaşık 1 ay önce teknik açıdan kadın futbol takımımızı kurduk. Buradaki ikinci mesele, kadının toplumsal hayatta öncü olması gerektiğini düşünüyoruz. İş, sanat, hayatta olduğu gibi sporda da öncü olmalı. Dolayısıyla kadını önceleyen bir yaklaşımın egemen kılınması gerektiğini düşünüyoruz. Bu meseleye başarı odaklı ve aynı zamanda sosyal sorumluluk projesi olarak bakıyoruz. Kadın futbol takımımızı kurduk, Nurcan Çelik ile teknik direktörlük konusunda anlaştık. Kendisi milli takımda da oynamış, çok iyi bir Galatasaraylı. Aynı zamanda çok ağır hastalıklar atlatmış, çok güçlü bir kadın. Bu yönüyle de sembol bir isim. Kendisiyle anlaştık. Oyuncularla da önemli ölçüde anlaştık. Önümüzdeki hafta lansmanını yapmayı planlıyoruz. Küçükçekmece Belediyesi ile konuştuk. Oraya kadın futbol takımımız için sosyal tesisler yapıyoruz. Kullanım hakkı bizde olacak. Bu konuda da mutabakata vardık. Bu haftaiçi protokolleri yapacağız. Dişi Aslanlar takımını hazırladık. Kadın futbol takımımıza da yoğun bir talep var, hem forma hem göğüs hem kol sponsorluğu hepsi hazır. Galatasaray Kadın Futbol Takımı, tüm branşlarda olduğu gibi çok iyi bir şekilde, şampiyonluk hedefiyle geliyor. İş, sanat, spor hayatında güçlü kadın şiarıyla, kadını önceleyen bir yaklaşımı egemen kılarak bu projemizi hayata geçireceğiz."   
Kocaelihaberi

Galatasaray Başkan Yardımcısı Rezan Epözdemir'den kadın futbol takımı açıklaması

Galatasaray Başkan Yardımcısı Rezan Epözdemir, Galatasaray Kadın Futbol Takımı ile ilgili Cumhuriyet.com.tr'nin sorularını yanıtladı. Başkan Burak Elmas önderliğinde Galatasaray Kadın Futbol Takımı kuruldu. Nurcan Çelik, kadın futbol takımının teknik direktörü oldu.

Galatasaray Başkan Yardımcısı Rezan Epözdemir'in açıklamaları şöyle:

"Kadın futbol takımını kurmak bizim taleplerimizden bir tanesiydi. Yaklaşık 1 ay önce kurduk. Türkiye Futbol Federasyonu'na da yazı yazdık. Ya Süper Lig'den ya da 3.Lig'den başlayacağız. Onlar da UEFA'ya yazdılar. Dolayısıyla bugüne ilişkin bir gelişme değil. Yaklaşık 1 ay önce teknik açıdan kadın futbol takımımızı kurduk. Buradaki ikinci mesele, kadının toplumsal hayatta öncü olması gerektiğini düşünüyoruz. İş, sanat, hayatta olduğu gibi sporda da öncü olmalı. Dolayısıyla kadını önceleyen bir yaklaşımın egemen kılınması gerektiğini düşünüyoruz. Bu meseleye başarı odaklı ve aynı zamanda sosyal sorumluluk projesi olarak bakıyoruz. Kadın futbol takımımızı kurduk, Nurcan Çelik ile teknik direktörlük konusunda anlaştık. Kendisi milli takımda da oynamış, çok iyi bir Galatasaraylı. Aynı zamanda çok ağır hastalıklar atlatmış, çok güçlü bir kadın. Bu yönüyle de sembol bir isim. Kendisiyle anlaştık. Oyuncularla da önemli ölçüde anlaştık. Önümüzdeki hafta lansmanını yapmayı planlıyoruz. Küçükçekmece Belediyesi ile konuştuk. Oraya kadın futbol takımımız için sosyal tesisler yapıyoruz. Kullanım hakkı bizde olacak. Bu konuda da mutabakata vardık. Bu haftaiçi protokolleri yapacağız. Dişi Aslanlar takımını hazırladık. Kadın futbol takımımıza da yoğun bir talep var, hem forma hem göğüs hem kol sponsorluğu hepsi hazır. Galatasaray Kadın Futbol Takımı, tüm branşlarda olduğu gibi çok iyi bir şekilde, şampiyonluk hedefiyle geliyor. İş, sanat, spor hayatında güçlü kadın şiarıyla, kadını önceleyen bir yaklaşımı egemen kılarak bu projemizi hayata geçireceğiz." 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.