BİR MÜCİZEYİ BAŞARAN CANAN DOĞAN GEBZE'YE GELDİ

İlçeler 25.08.2021 - 13:40, Güncelleme: 25.08.2021 - 13:40
 

BİR MÜCİZEYİ BAŞARAN CANAN DOĞAN GEBZE'YE GELDİ

KOCAELİ HABERİ
Türkiye’nin ilk ve tek fiziksel engelli kadın sporcusu Canan Doğan bugün GTO Başkanı Nail Çiler'i makamında ziyaret etti.. Başkan Çiler çok mutlu olduğu bu ziyaret için "Gebze Atlı Spor Kulübü Başkanı Halit İpek ile kulüp yetkilileri, Türkiye’nin ilk ve tek fiziksel engelli kadın sporcusu Canan Doğan ile birlikte Odamıza ziyarette bulundular. Değerli kızımız Canan’ı cesareti ve azmi için kutluyor, başarılar diliyorum." paylaşımında bulundu.. İŞTE CANAN DOĞAN Gebze'de bulunan Gebze Atlı Spor Kulübünde bulunan eğitim alan Canan Doğan, yüzde 99 engeline rağmen imkansızı başararak hiçbir destek almadan at binip, Türkiye’nin ilk ve tek para at terbiyecisi kadın sporcusu oldu. Yalova’da yaşayan 31 yaşındaki Canan Doğan, doğumu sırasında beynine oksijen gitmediği için Serebral Palsi hastalığıyla hayata gözlerini açtı. Yüzde 99 engelli olarak dünyaya gelen Canan’ı ailesi, daha iyi tedavi ettirebileceklerini düşünerek Almanya’ya götürdü. Yaklaşık 25 yıl Almanya'da kalan aile, daha sonra Canan’ın isteği üzerine ana vatana döndü. Konuşamayan, yürüyemeyen ve desteksiz neredeyse hiçbir iş yapamayan Canan Doğan, azmiyle hastalığına rağmen bisiklet binmeyi ve resim yapabilmeyi başardı. Canan Doğan, 2 yıl önce ise binicilik sporuyla tanıştı. Bu sporu çok seven Canan Doğan, azimle ilk önce 2019 yılında binicilik lisansını aldı. Daha sonra adeta imkansızı başararak, atın üzerinde desteksiz kalan Doğan, Türkiye’nin ilk ve tek para at terbiyecisi oldu.
KOCAELİ HABERİ

Türkiye’nin ilk ve tek fiziksel engelli kadın sporcusu Canan Doğan bugün GTO Başkanı Nail Çiler'i makamında ziyaret etti..

Başkan Çiler çok mutlu olduğu bu ziyaret için "Gebze Atlı Spor Kulübü Başkanı Halit İpek ile kulüp yetkilileri, Türkiye’nin ilk ve tek fiziksel engelli kadın sporcusu Canan Doğan ile birlikte Odamıza ziyarette bulundular. Değerli kızımız Canan’ı cesareti ve azmi için kutluyor, başarılar diliyorum." paylaşımında bulundu..

İŞTE CANAN DOĞAN
Gebze'de bulunan Gebze Atlı Spor Kulübünde bulunan eğitim alan Canan Doğan, yüzde 99 engeline rağmen imkansızı başararak hiçbir destek almadan at binip, Türkiye’nin ilk ve tek para at terbiyecisi kadın sporcusu oldu.

Yalova’da yaşayan 31 yaşındaki Canan Doğan, doğumu sırasında beynine oksijen gitmediği için Serebral Palsi hastalığıyla hayata gözlerini açtı. Yüzde 99 engelli olarak dünyaya gelen Canan’ı ailesi, daha iyi tedavi ettirebileceklerini düşünerek Almanya’ya götürdü. Yaklaşık 25 yıl Almanya'da kalan aile, daha sonra Canan’ın isteği üzerine ana vatana döndü. Konuşamayan, yürüyemeyen ve desteksiz neredeyse hiçbir iş yapamayan Canan Doğan, azmiyle hastalığına rağmen bisiklet binmeyi ve resim yapabilmeyi başardı. Canan Doğan, 2 yıl önce ise binicilik sporuyla tanıştı. Bu sporu çok seven Canan Doğan, azimle ilk önce 2019 yılında binicilik lisansını aldı. Daha sonra adeta imkansızı başararak, atın üzerinde desteksiz kalan Doğan, Türkiye’nin ilk ve tek para at terbiyecisi oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.