Son Dakika! Dört ülkeden Türkiye'ye girişler durduruldu

20.12.2020 - 23:38, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

Son Dakika! Dört ülkeden Türkiye'ye girişler durduruldu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, açıklanan dört ülkeden Türkiye'ye uçuşların durdurulduğunu duyurdu. Twitter'dan yaptığı açıklamada kararın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine alındığını bildiren Bakan Koca, şu ifadeleri kullandı: "Koronavirüsün mutasyonuyla İngiltere'de bulaş hızının arttığı bildirilmiştir. Cumhurbaşkanımızın talimatı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın koordinasyonu ile tedbiren; İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika'dan ülkemize olan uçuşlarda geçici durdurma kararı alınmıştır." Bakan Koca yaptığı ikinci açıklamada ise "İngiltere kaynaklı mutasyon riski üzerine alınan tedbirler kapsamında halen yolda olan uçuşlar için tüm yolculara test yapılacak ve karantina kuralları uygulanacaktır. Tedbirler tam koordinasyonla yürütülmektedir." duyurusunda bulundu..

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, açıklanan dört ülkeden Türkiye'ye uçuşların durdurulduğunu duyurdu.

Twitter'dan yaptığı açıklamada kararın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine alındığını bildiren Bakan Koca, şu ifadeleri kullandı:
"Koronavirüsün mutasyonuyla İngiltere'de bulaş hızının arttığı bildirilmiştir. Cumhurbaşkanımızın talimatı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın koordinasyonu ile tedbiren; İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika'dan ülkemize olan uçuşlarda geçici durdurma kararı alınmıştır."

Bakan Koca yaptığı ikinci açıklamada ise "İngiltere kaynaklı mutasyon riski üzerine alınan tedbirler kapsamında halen yolda olan uçuşlar için tüm yolculara test yapılacak ve karantina kuralları uygulanacaktır. Tedbirler tam koordinasyonla yürütülmektedir." duyurusunda bulundu..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.