Muharrem Sarıkaya yazdı: Kılıçdaroğlu aday olur mu?

Siyaset 08.12.2020 - 16:20, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

Muharrem Sarıkaya yazdı: Kılıçdaroğlu aday olur mu?

Muharrem Sarıkaya yazdı: Kılıçdaroğlu aday olur mu? Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, bugünkü köşe yazısında bütçe görüşmelerini değerlendirdiği yazısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun TBMM'de yaptığı cumhurbaşkanlığı adaylığı açıklamarını yorumladı. Kılıçdaroğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2019 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi üzerinde konuştu. Kılıçdaroğlu, konuşması sırasında AKP'li milletvekillerinin “Aday ol aday” şeklinde laf atılması üzerine "Hangi noktaya geldiniz? Benim aday olup olamayacağımı size kim söyledi?" yanıtını verdi. Sarıkaya, Kılıçdaroğlu'nun aday olmayacağı yorumunu yaptı. Sarıkaya şunları dile getirdi: CUMHURBAŞKANLIĞI adaylığı konusuna hep soğuk yaklaşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu dünkü Bütçe konuşmasında öyle bir cümle kurdu ki, partisinin Meclis Grubunu da ayağa kaldırdı… AK Parti sıralarından “Cumhurbaşkanlığına aday ol… Aday mısın? Aday ol, aday…” yönünde laf atmalar gelince söze “Değerli arkadaşlarım hangi noktaya geldiniz?” diye soruyla girdi ve devamını şöyle getirdi: “Benim aday olup olmayacağımı size kim söyledi? Ben ne istiyorum? Ben tek adam rejimi istemiyorum. Ülkesinde esnafın ensesinde boza pişiren bir yönetim istemiyorum. Demokratik, halkçı bir parlamenter sistem istiyorum. Her kuruşun hesabını veren bir siyaset anlayışı istiyorum. Ben tehdit edildiğim zaman mal varlığımı araştırmazsanız, incelemezseniz şerefsizsiniz diyen bir siyaset istiyorum…" UYSAL: ‘LİDER ADAY OLMAMALI’ DEDİ Bu cümleler CHP milletvekillerinin coşup ayağa kalkmasına da yetti.. Peki Kılıçdaroğlu aday olur mu? Hiç sanmıyorum. Çünkü baştan bu yana görüşünü değiştirmedi, “Siyasi parti liderleri aday olmamalı” ilkesinden sapmadı. Bunu en son görüştüğü Demokrat Parti Lideri Gültekin Uysal da Habertürk’te Cumartesi günü yayınımızda açıkladı. “Sayın Kılıçdaroğlu parti liderlerinin aday olmasını istemiyor” dedi.

Muharrem Sarıkaya yazdı: Kılıçdaroğlu aday olur mu?

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, bugünkü köşe yazısında bütçe görüşmelerini değerlendirdiği yazısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun TBMM'de yaptığı cumhurbaşkanlığı adaylığı açıklamarını yorumladı.

Kılıçdaroğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2019 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi üzerinde konuştu. Kılıçdaroğlu, konuşması sırasında AKP'li milletvekillerinin “Aday ol aday” şeklinde laf atılması üzerine "Hangi noktaya geldiniz? Benim aday olup olamayacağımı size kim söyledi?" yanıtını verdi.

Sarıkaya, Kılıçdaroğlu'nun aday olmayacağı yorumunu yaptı. Sarıkaya şunları dile getirdi:

CUMHURBAŞKANLIĞI adaylığı konusuna hep soğuk yaklaşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu dünkü Bütçe konuşmasında öyle bir cümle kurdu ki, partisinin Meclis Grubunu da ayağa kaldırdı…

AK Parti sıralarından “Cumhurbaşkanlığına aday ol… Aday mısın? Aday ol, aday…” yönünde laf atmalar gelince söze “Değerli arkadaşlarım hangi noktaya geldiniz?” diye soruyla girdi ve devamını şöyle getirdi:
“Benim aday olup olmayacağımı size kim söyledi? Ben ne istiyorum? Ben tek adam rejimi istemiyorum. Ülkesinde esnafın ensesinde boza pişiren bir yönetim istemiyorum. Demokratik, halkçı bir parlamenter sistem istiyorum. Her kuruşun hesabını veren bir siyaset anlayışı istiyorum. Ben tehdit edildiğim zaman mal varlığımı araştırmazsanız, incelemezseniz şerefsizsiniz diyen bir siyaset istiyorum…"

UYSAL: ‘LİDER ADAY OLMAMALI’ DEDİ
Bu cümleler CHP milletvekillerinin coşup ayağa kalkmasına da yetti..
Peki Kılıçdaroğlu aday olur mu?
Hiç sanmıyorum.
Çünkü baştan bu yana görüşünü değiştirmedi, “Siyasi parti liderleri aday olmamalı” ilkesinden sapmadı. Bunu en son görüştüğü Demokrat Parti Lideri Gültekin Uysal da Habertürk’te Cumartesi günü yayınımızda açıkladı. “Sayın Kılıçdaroğlu parti liderlerinin aday olmasını istemiyor” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.