CHP'Lİ ÇEVİKÖZ'DEN AÇIKLAMA GELDİ

22.11.2020 - 18:44, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

CHP'Lİ ÇEVİKÖZ'DEN AÇIKLAMA GELDİ

CHP Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz'ün dün  yaptığı açıklamalar iktidarın kanadının tepkisini çekti. Çeviköz Twitter hesabından tepkilere yanıt verdi. Çeviköz twitter paylaşımında "Demokrasi ve hukukun üstünlüğü konusunda evrensel ilkelere bütün dünyanın duyarlı olması gerektiğine dikkat çekmek üzere söylenen sözlerimin bağlamından koparılarak siyasi istismar konusu yapılması doğru değildir. CHP’nin anti emperyalist tutumu açık ve nettir" ifadelerini kullandı. Ne demişti? Çeviköz dün  yaptığı açıklamada, ABD’de 3 Kasım seçimlerinin galibi ilan edilen Joe Biden yönetiminden beklentilerinin Türkiye’de demokrasiye vurgu yapması olduğunu söylemişti. Biden’ın demokrasi, hukukun üstünlüğü ve temel hak ve özgürlüklere daha fazla vurgu yapacağını ifade eden Çeviköz, bu konuda Türkiye’deki duruma ilişkin Avrupa Birliği gibi CHP olarak da kaygı duyduklarını belirtmişti. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Çeviköz'ün açıklamaların, 'kendi ülkesini dışarıya şikayet etmek' olarak niteleyerek sosyal medya hesabından tepki göstermişti. ÖMER ÇELİK'TEN ÇOK SERT BİR TEPKİ GELDİ haberimiz için tıklayınız

CHP Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz'ün dün  yaptığı açıklamalar iktidarın kanadının tepkisini çekti. Çeviköz Twitter hesabından tepkilere yanıt verdi.

Çeviköz twitter paylaşımında "Demokrasi ve hukukun üstünlüğü konusunda evrensel ilkelere bütün dünyanın duyarlı olması gerektiğine dikkat çekmek üzere söylenen sözlerimin bağlamından koparılarak siyasi istismar konusu yapılması doğru değildir. CHP’nin anti emperyalist tutumu açık ve nettir" ifadelerini kullandı.

Ne demişti?
Çeviköz dün  yaptığı açıklamada, ABD’de 3 Kasım seçimlerinin galibi ilan edilen Joe Biden yönetiminden beklentilerinin Türkiye’de demokrasiye vurgu yapması olduğunu söylemişti.
Biden’ın demokrasi, hukukun üstünlüğü ve temel hak ve özgürlüklere daha fazla vurgu yapacağını ifade eden Çeviköz, bu konuda Türkiye’deki duruma ilişkin Avrupa Birliği gibi CHP olarak da kaygı duyduklarını belirtmişti.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Çeviköz'ün açıklamaların, 'kendi ülkesini dışarıya şikayet etmek' olarak niteleyerek sosyal medya hesabından tepki göstermişti.
ÖMER ÇELİK'TEN ÇOK SERT BİR TEPKİ GELDİ haberimiz için tıklayınız

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.