GEBZE'NİN EN BÜYÜK CAMİSİNİN İNŞASI İÇİN GÜN SAYILIYOR

İlçeler 17.01.2022 - 14:44, Güncelleme: 17.01.2022 - 15:07
 

GEBZE'NİN EN BÜYÜK CAMİSİNİN İNŞASI İÇİN GÜN SAYILIYOR

KOCAELİ HABERİ
FP Gebze Belediyesi eski meclis üyesi , Gebze Platformu Gurubu Başkanı ve Gebze Kışla Cami yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Yüksel Yaylak, Kocaeli Haberi'ne bir ziyaret gerçekleştirerek Genel Yayın Yönetmenimiz Cengiz Yucak ile Gebze ve yaptıkları çalışmalar üzerine bir sohbet gerçekleştirdi.. Kocaeli  Büyükşehir Belediyesi tarafından, Gebze Aekeri Kışladan boşalan alana yaptırılacak olan "Gebze Millet Bahçesi" projesi içinde yer alan "Gebze Kışla Camii" projesi ve inşası hakkında bilgilendirmede bulunan Yüksel Yaylak "Gebze Millet Bahçesi içinde Gebze'nin büyüklüğüne yakışacak derecede büyük bir camii inşası olacak. O alan uzun yıllardan beri Askeri Kışla olarak kullanıldığı ve Gebzeliler de o mevkiyi Kışla Mevki olarak belledikleri için caminin isminin Kışla Camii olmasında karar kılınıldı. Caminin tabandaki inşaat alanı 8.500 metre kare olacak ve her yönden görülecek şekilde 6 minare dikilecek. Millet Bahçesine yakışır bir çevre ve peyzaj düzenlemesinin yanısıra zeminde 33 bin metrekarelik bir kapalı otopark olacak. Böylece gerek cami cemaatinin gerekse de ziyaret amacıyla gelenlerin araçlarını parketme sorunları olmayacak" dedi.. Cami projesinin şu an hangi aşamada olduğu sorusuna da cevap veren Yüksel Yaylak "Şu an için projelendirme safhasındayız. Yakında tamanlanmasını bekliyoruz. Proje biter bitmez Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz ile inşa çalışmalarına başlayacağız" dedi..
KOCAELİ HABERİ

FP Gebze Belediyesi eski meclis üyesi , Gebze Platformu Gurubu Başkanı ve Gebze Kışla Cami yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Yüksel Yaylak, Kocaeli Haberi'ne bir ziyaret gerçekleştirerek Genel Yayın Yönetmenimiz Cengiz Yucak ile Gebze ve yaptıkları çalışmalar üzerine bir sohbet gerçekleştirdi..

Kocaeli  Büyükşehir Belediyesi tarafından, Gebze Aekeri Kışladan boşalan alana yaptırılacak olan "Gebze Millet Bahçesi" projesi içinde yer alan "Gebze Kışla Camii" projesi ve inşası hakkında bilgilendirmede bulunan Yüksel Yaylak "Gebze Millet Bahçesi içinde Gebze'nin büyüklüğüne yakışacak derecede büyük bir camii inşası olacak. O alan uzun yıllardan beri Askeri Kışla olarak kullanıldığı ve Gebzeliler de o mevkiyi Kışla Mevki olarak belledikleri için caminin isminin Kışla Camii olmasında karar kılınıldı. Caminin tabandaki inşaat alanı 8.500 metre kare olacak ve her yönden görülecek şekilde 6 minare dikilecek. Millet Bahçesine yakışır bir çevre ve peyzaj düzenlemesinin yanısıra zeminde 33 bin metrekarelik bir kapalı otopark olacak. Böylece gerek cami cemaatinin gerekse de ziyaret amacıyla gelenlerin araçlarını parketme sorunları olmayacak" dedi..

Cami projesinin şu an hangi aşamada olduğu sorusuna da cevap veren Yüksel Yaylak "Şu an için projelendirme safhasındayız. Yakında tamanlanmasını bekliyoruz. Proje biter bitmez Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz ile inşa çalışmalarına başlayacağız" dedi..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.