Yanan ormanların yerine otel mi yapılıyor?

Güncel 01.08.2025 - 12:35, Güncelleme: 01.08.2025 - 12:35
 

Yanan ormanların yerine otel mi yapılıyor?

KOCAELİ HABERİ
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, orman yangınları sonrası yanan alanlara otel yapıldığı iddialarına tepki gösterdi. Yumaklı, "Orman yangınları çok şükür şimdilik bitti, ama sosyal medyadaki yangın öyle kolay sönmüyor." dedi. Orman Genel Müdürlüğü ise "son 23 yılda yanan orman alanına otel yapıldığının tek bir örneği yoktur" açıklamasında bulundu. Orman Genel Müdürlüğü resmi X hesabından yaptığı paylaşımda şu açıklamalrda bulundu: "YANAN ORMANLIK ALANA OTEL YAPILAMAZ. BUNUN TEK BİR ÖRNEĞİ YOKTUR" 1) Daha önce de defaatle açıkladığımız üzere, son 23 yılda yanan orman alanına otel yapıldığının tek bir örneği yoktur. Bunun aksini iddia edenlerin her seferinde gösterdiği otelle ilgili GERÇEK şu şekildedir. 2) Muğla Milas Güvercinlik Koyu 1987'de turizm merkezi olarak ilan edilmiştir. 3) Bu bölgedeki 42 hektarlık ormanlık alan 1991'de Kültür ve Turizm Bakanlığına tahsis edilmiştir. 4) Tahsisten sonra bu alana "La Blanche", "Titanic" ve "Lujo" otelleri inşa edilmiştir. 5) 2007'de Güvercinlik'te çıkan orman yangınında 223 hektar alan zarar görmüştür. 6) Lujo Otel’in bulunduğu alanda 2,9 hektar yangından etkilenmiştir. Titanic ve La Blanche otellerin bulunduğu alanlar ise yangından etkilenmemiştir. 7) Kronolojiden de görüldüğü üzere, alanın otellere tahsis işlemi yangından önce yapılmıştır. 8) Yanan alanların imara açıldığı veya otel yapıldığı iddiaları gerçekleri yansıtmamaktadır. 9) Anayasa'nın 169. maddesindeki 'Yanan ormanların yerinde yeni orman yetiştirilir' hükmü gereğince yanan orman alanları tekrar ağaçlandırılmakta, yanan alanlarda yapılan çalışmalar kamuoyu ile de paylaşılmaktadır. 10) Aşağıdaki açıklamamızda görüldüğü üzere, her yaz yangın olduğunda gündeme getirilen bu yalana ilişkin gerçeği anlatmaktan usanmayacağımızı kamuoyumuza saygıyla arz ederiz.
KOCAELİ HABERİ

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, orman yangınları sonrası yanan alanlara otel yapıldığı iddialarına tepki gösterdi. Yumaklı, "Orman yangınları çok şükür şimdilik bitti, ama sosyal medyadaki yangın öyle kolay sönmüyor." dedi. Orman Genel Müdürlüğü ise "son 23 yılda yanan orman alanına otel yapıldığının tek bir örneği yoktur" açıklamasında bulundu.

Orman Genel Müdürlüğü resmi X hesabından yaptığı paylaşımda şu açıklamalrda bulundu:

"YANAN ORMANLIK ALANA OTEL YAPILAMAZ. BUNUN TEK BİR ÖRNEĞİ YOKTUR"
1) Daha önce de defaatle açıkladığımız üzere, son 23 yılda yanan orman alanına otel yapıldığının tek bir örneği yoktur. Bunun aksini iddia edenlerin her seferinde gösterdiği otelle ilgili GERÇEK şu şekildedir.
2) Muğla Milas Güvercinlik Koyu 1987'de turizm merkezi olarak ilan edilmiştir.
3) Bu bölgedeki 42 hektarlık ormanlık alan 1991'de Kültür ve Turizm Bakanlığına tahsis edilmiştir.
4) Tahsisten sonra bu alana "La Blanche", "Titanic" ve "Lujo" otelleri inşa edilmiştir.
5) 2007'de Güvercinlik'te çıkan orman yangınında 223 hektar alan zarar görmüştür.
6) Lujo Otel’in bulunduğu alanda 2,9 hektar yangından etkilenmiştir. Titanic ve La Blanche otellerin bulunduğu alanlar ise yangından etkilenmemiştir.
7) Kronolojiden de görüldüğü üzere, alanın otellere tahsis işlemi yangından önce yapılmıştır.
8) Yanan alanların imara açıldığı veya otel yapıldığı iddiaları gerçekleri yansıtmamaktadır.
9) Anayasa'nın 169. maddesindeki 'Yanan ormanların yerinde yeni orman yetiştirilir' hükmü gereğince yanan orman alanları tekrar ağaçlandırılmakta, yanan alanlarda yapılan çalışmalar kamuoyu ile de paylaşılmaktadır.
10) Aşağıdaki açıklamamızda görüldüğü üzere, her yaz yangın olduğunda gündeme getirilen bu yalana ilişkin gerçeği anlatmaktan usanmayacağımızı kamuoyumuza saygıyla arz ederiz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.