Vali Aktaş Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı’na Katıldı
Vali Aktaş Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı’na Katıldı
KOCAELİ HABERİ
Deprem anı ve sonrasında yapılması gerekenlere ilişkin bilgi vermek, farkındalık oluşturmak ve afet risklerini azaltmak amacıyla ‘13 Ekim Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Günü’ münasebetiyle gerçekleştirilen programlar kapsamında Afet Farkındalık Eğitimi ve Deprem Anı Uygulaması ve Tahliye Tatbikatı Vali İlhami Aktaş’ın katılımlarıyla gerçekleşti.
İzmit Uluğbey Anadolu Lisesinde düzenlenen tatbikat; İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Ekipleri, Jandarma Arama Kurtarma, Polis Arama Kurtarma ve Ulusal Medikal Kurtarma iş birliği ile düzenlendi.
İzmit Uluğbey Anadolu Lisesinde düzenlenen tatbikat programında Vali İlhami Aktaş’a; Vali Yardımcısı Dr. Mustafa Ayhan, İzmit Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, İl Emniyet Müdürü Celal Özcan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Şevket Avcı, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Emin Koçan, İl Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan ve İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Özkan eşlik etti.
Afet Farkındalık Eğitim semineri sonrası deprem anında ‘Çök, Kapan, Tutun’ uygulaması ve tahliye aşamaları tatbikatının ardından afet farkındalığı oluşturmak amacıyla ilgili kurumlarca açılan stantlarda bilgilendirmeler yapıldı.
Tatbikat sonrasında öğrenciler ve öğretmenlerle bir süre görüşerek sohbet eden Vali İlhami Aktaş, öğrencilere derslerinde başarılar diledi.
Tatbikata katılan personellere ve ekiplere göstermiş oldukları dikkat ve hassasiyetten dolayı teşekkür eden Vali İlhami Aktaş, İzmit Uluğbey Anadolu Lisesi öğrencileri, öğretmenleri ve tatbikat ekibi ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
