Kılıçdaroğlu'ndan parti tabanına ''Sokağa çıkmayın'' talimatı

Siyaset 05.01.2022 - 13:29, Güncelleme: 05.01.2022 - 13:29
 

Kılıçdaroğlu'ndan parti tabanına ''Sokağa çıkmayın'' talimatı

Kocaelihaberi
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın CHP'nin sokak çağrısı yaptığı iddialarının "Hayal" olduğunu belirterek, parti tabanına "‘Taşkınlık yapmayacaksınız, sokağa çıkmayacaksınız, sabırla sandığı bekleyeceksiniz" talimatı verdiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanlığı'nda işlem yapılmayan İBB'deki yolsuzluk iddialarına ilşkin dosyalarda 13 milyar TL'lik kamu zararı tespiti bulunduğunu bildirdi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP muhabirleriyle bir araya gelerek gündemdeki çok sayıda konu hakkında değerlendirmelerde bulundu. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisine yönelik söylemlerine yanıt veren Kılıçdaroğlu, iktidar olmaları durumunda hayata geçirecekleri icraatlardan seçim sürecine ve Cumhurbaşkanlığı adaylığına kadar çok sayıda açıklama yaptı. Olası bir erken seçime karşı olağan kurultayı erteleme konusunda da Kılıçdaroğlu, bu kararı parti tüzüğüne göre Merkez Yönetim Kurulu’nun (MYK) aldığını ancak bir istisna yaparak bunu Parti Meclisi (PM) ile görüşeceklerini bildirdi. SABIRLA SANDIĞI BEKLEYECEKSİNİZ CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun ekonomiden dış politikaya, seçim gündeminden iktidara yönelik mesajlarına kadar çok sayıda konuda yaptığı değerlendirmeler şöyle: “Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Muhalefet sokağa dökülecekmiş’ dedi, 15 Temmuz hatırlatması yaptı. Gülümseyerek yorumladım. Tam tersi arkadaşlara, ‘Taşkınlık yapmayacaksınız, sokağa çıkmayacaksınız, sabırla sandığı bekleyeceksiniz’ dedi. Beyefendi hayal aleminde yaşıyor. Vay efendim sanki biz sokaklara çıkılması talimatı vermişiz. Bunun basın danışmanları yok mu? Ne konuştuğumuzu önüne koymuyorlar mı? Hangi taşkınlık? Tam tersi sakin, sabırla seçim sandığını bekleyeceksiniz, oyunuzu kullanacaksınız, otoriter yönetimi demokratik yollarla değiştireceğiz, nokta. Beyefendi bizim sokağa çıkmamızı istiyor, zorlayacak, baskı kuracak, çıkmayacağız. Sandıkta gereğini yapacağız.” Hüseyin Şimşek-Birgün gazetesi
Kocaelihaberi

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın CHP'nin sokak çağrısı yaptığı iddialarının "Hayal" olduğunu belirterek, parti tabanına "‘Taşkınlık yapmayacaksınız, sokağa çıkmayacaksınız, sabırla sandığı bekleyeceksiniz" talimatı verdiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanlığı'nda işlem yapılmayan İBB'deki yolsuzluk iddialarına ilşkin dosyalarda 13 milyar TL'lik kamu zararı tespiti bulunduğunu bildirdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP muhabirleriyle bir araya gelerek gündemdeki çok sayıda konu hakkında değerlendirmelerde bulundu. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisine yönelik söylemlerine yanıt veren Kılıçdaroğlu, iktidar olmaları durumunda hayata geçirecekleri icraatlardan seçim sürecine ve Cumhurbaşkanlığı adaylığına kadar çok sayıda açıklama yaptı. Olası bir erken seçime karşı olağan kurultayı erteleme konusunda da Kılıçdaroğlu, bu kararı parti tüzüğüne göre Merkez Yönetim Kurulu’nun (MYK) aldığını ancak bir istisna yaparak bunu Parti Meclisi (PM) ile görüşeceklerini bildirdi.

SABIRLA SANDIĞI BEKLEYECEKSİNİZ

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun ekonomiden dış politikaya, seçim gündeminden iktidara yönelik mesajlarına kadar çok sayıda konuda yaptığı değerlendirmeler şöyle:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Muhalefet sokağa dökülecekmiş’ dedi, 15 Temmuz hatırlatması yaptı. Gülümseyerek yorumladım. Tam tersi arkadaşlara, ‘Taşkınlık yapmayacaksınız, sokağa çıkmayacaksınız, sabırla sandığı bekleyeceksiniz’ dedi. Beyefendi hayal aleminde yaşıyor. Vay efendim sanki biz sokaklara çıkılması talimatı vermişiz. Bunun basın danışmanları yok mu? Ne konuştuğumuzu önüne koymuyorlar mı? Hangi taşkınlık? Tam tersi sakin, sabırla seçim sandığını bekleyeceksiniz, oyunuzu kullanacaksınız, otoriter yönetimi demokratik yollarla değiştireceğiz, nokta. Beyefendi bizim sokağa çıkmamızı istiyor, zorlayacak, baskı kuracak, çıkmayacağız. Sandıkta gereğini yapacağız.”


Hüseyin Şimşek-Birgün gazetesi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.