MUHALEFETTEN ERDOĞAN'IN 'HELALLİK' İSTEMESİNE SERT TEPKİ

Siyaset 27.02.2023 - 18:18, Güncelleme: 27.02.2023 - 18:18
 

MUHALEFETTEN ERDOĞAN'IN 'HELALLİK' İSTEMESİNE SERT TEPKİ

KOCAELİ HABERİ
Muhalefet temsilcileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın deprem felaketi öncesi ve sonrası yetersizlikler nedeniyle 'helallik' istemesine tepki gösterdi. Yapılan açıklamalarda Erdoğan'ın sorumluluktan kaçamayacağı vurgulandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 45 bine yakın yurttaşın hayatını kaybettiği deprem sonrası yapılan hazırlıksızlık, plansızlık ve koordinasyonsuzluk eleştirileri üzerine bugün "helallik" istedi. Adıyaman'daki konteyner kentte açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı, ittifak ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yle birlikte kameralar karşısına geçerek yaptığı konuşmasında "Adıyaman’da depremin ardından ilk birkaç gün istediğimiz çalışmaları yapamadık. Bu yüzden sizden helallik istiyorum” ifadelerini kullandı.  Erdoğan'ın bu konuşmasına muhalefetten sert tepki geldi. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, "Ben deprem bölgesinde "Ordu sahaya geç çıktı, ekipler müdahalede geç kaldı" dediğimde hakaret eden Erdoğan, geç kalındığını itiraf edip helallik istiyor. Demokrasi helallik isteme değil hesap verme rejimidir" dedi. İnce, sosyal medya hesabı üzerinden AKP'li Cumhurbaşkanı'na seslenerek "Erdoğan sen ve ekibin yapamadıklarınızın hesabını yargıda vereceksiniz!" dedi. Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Erdoğan'a tepkisini "Sayın Erdoğan, helalliği kalanlardan değil ihmaliniz yüzünden vefat edenlerden istemeniz gerekiyor. Sadece helallik isteyip sorumluluktan da kaçamazsınız. İlk 48 saatteki gecikmeler nedeniyle kaç kişi hayatını kaybetti?" diyerek gösterdi.
KOCAELİ HABERİ

Muhalefet temsilcileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın deprem felaketi öncesi ve sonrası yetersizlikler nedeniyle 'helallik' istemesine tepki gösterdi. Yapılan açıklamalarda Erdoğan'ın sorumluluktan kaçamayacağı vurgulandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 45 bine yakın yurttaşın hayatını kaybettiği deprem sonrası yapılan hazırlıksızlık, plansızlık ve koordinasyonsuzluk eleştirileri üzerine bugün "helallik" istedi.

Adıyaman'daki konteyner kentte açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı, ittifak ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yle birlikte kameralar karşısına geçerek yaptığı konuşmasında "Adıyaman’da depremin ardından ilk birkaç gün istediğimiz çalışmaları yapamadık. Bu yüzden sizden helallik istiyorum” ifadelerini kullandı. 

Erdoğan'ın bu konuşmasına muhalefetten sert tepki geldi. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, "Ben deprem bölgesinde "Ordu sahaya geç çıktı, ekipler müdahalede geç kaldı" dediğimde hakaret eden Erdoğan, geç kalındığını itiraf edip helallik istiyor. Demokrasi helallik isteme değil hesap verme rejimidir" dedi. İnce, sosyal medya hesabı üzerinden AKP'li Cumhurbaşkanı'na seslenerek "Erdoğan sen ve ekibin yapamadıklarınızın hesabını yargıda vereceksiniz!" dedi.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Erdoğan'a tepkisini "Sayın Erdoğan, helalliği kalanlardan değil ihmaliniz yüzünden vefat edenlerden istemeniz gerekiyor. Sadece helallik isteyip sorumluluktan da kaçamazsınız. İlk 48 saatteki gecikmeler nedeniyle kaç kişi hayatını kaybetti?" diyerek gösterdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.