KÖRFEZİM EĞİTİM KURUMLARI, PROF. DR. ZİYA SELÇUK’U AĞIRLADI
KÖRFEZİM EĞİTİM KURUMLARI, PROF. DR. ZİYA SELÇUK’U AĞIRLADI
KOCAELİ HABERİ
“Çocuklar ve Gelecek” konferansında geleceğin eğitim vizyonu, yapay zekâ ve çocuk gelişiminin önemi ele alındı.
Körfezim Eğitim Kurumları, geçmiş dönem Millî Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk’u “Çocuklar ve Gelecek” başlıklı konferansta ağırladı. Eğitimci kadrosuna yönelik düzenlenen programda Selçuk; 2030 sonrası dünyayı bekleyen değişimleri, yapay zekânın eğitime etkilerini ve çocukların bireysel özelliklerine uygun bir gelecek planlamasının önemini anlattı.
Kurumun konferans salonunda gerçekleştirilen programa Körfez Kaymakamı Uğur Kalkar, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Körfez İlçe Millî Eğitim Müdürü Sergülen Kurt, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü Abdullah Köktürk , Körfez Ticaret Odası Başkanı Recep Öztürk, Körfezim Eğitim Kurumları Kurucusu ve Kurucu Temsilcisi Naci Akçay, okul kurucularından Hasan Yıldız, Genel Müdür Azmi Cihat Hatipoğlu, Özel Körfezim Eğitim Kurumları’ nın öğretmen ve eğitimci kadrosu ile bölgedeki okul yöneticileri katıldı.
GELECEĞİN EĞİTİMİNDE İNSAN VE BİREYSEL GELİŞİM VURGUSU
Teknolojik dönüşümün eğitim üzerindeki etkilerine değinen Prof. Dr. Ziya Selçuk, yapay zekânın bilinçli kullanımının ve çocukların dijital dünyayla kurduğu ilişkinin doğru yönlendirilmesinin önemine dikkat çekti.
Öğretmenliğin yalnızca bilgi aktarımından ibaret olmadığını vurgulayan Selçuk, öğretmenliğin kalple yapılan bir iş olduğunun altını çizerek mesleğin insani boyutuna dikkat çekti. Çocukların sevgi, güven ve şefkat ortamında desteklenmesinin önemini belirten Selçuk, her çocuğun mizacının, ilgi alanlarının ve potansiyelinin farklı olduğunu ifade etti.
Çocukların bireysel özelliklerinin iyi gözlemlenmesi ve yeteneklerine uygun kariyer ve yaşam planlaması yapılması gerektiğini vurgulayan Selçuk, özgüven, sorumluluk alma ve kendi kararlarını verebilme becerilerinin gelişiminde yetişkin rehberliğinin önemini anlattı.
“ÖĞRETMENLİK KALPLE YAPILAN BİR İŞTİR”
Konuşmasında öğretmenlik mesleğinin insani yönüne özel bir vurgu yapan Prof. Dr. Ziya Selçuk, öğretmenliğin yalnızca akademik bilgi ve teknik becerilerle açıklanamayacağını belirtti. Öğretmenliğin kalple yapılan bir iş olduğuna dikkat çeken Selçuk, eğitim sürecinde çocuklarla kurulan bağın, onları anlamanın ve gelişimlerine eşlik etmenin önemini anlattı.
KÖRFEZİM EĞİTİM KURUMLARI’NDAN GELECEĞE YATIRIM
Eğitimde yenilikçi yaklaşımları desteklemeyi ve eğitimcilerin gelişimine katkı sunmayı hedefleyen Körfezim Eğitim Kurumları, akademik başarının yanı sıra öğrencilerin sosyal ve kişisel gelişimlerini de önemseyen çalışmalarını sürdürüyor.
Geleceğin eğitim anlayışına ilişkin önemli değerlendirmelerin paylaşıldığı konferans, katılımcıların Prof. Dr. Ziya Selçuk’a yönelttiği soruların yanıtlandığı soru-cevap bölümüyle sona erdi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
