KOCAELİ’YE YENİ VEKİLLER ARANIYOR

Siyaset 01.07.2020 - 02:04, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

KOCAELİ’YE YENİ VEKİLLER ARANIYOR

KH/CENGİZYUCAK Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Partinin 2023 yılında oy kullanacak olan "Z kuşağı" olarak da adlandırılan 13 milyon yeni genç seçmenin oyunun, sandıkta yüzde 51'i yakalamalarına olanak tanımayabileceği ihtimalinden yola çıkarak 2021 Haziran ayında erken bir genel seçime gidebileceği konuşuluyor.. 2021 Haziran'ın da gidilecek bir erken seçimde hem o yeni Z kuşağı seçmenin oy kullanma hakkı doğmamış olacak hem de Koronavirüse karşı Türkiye'nin verdiği başarılı mücadele seçim kampanyasının en can alıcı argumanı olarak kullanılabilecek.. Olası bir erken seçim Türkiye genelinde ne getirir ne götürmez tam bilinmez ama Kocaeli'de ne getirip ne götüreceği az çok belli.. Olası bir erken seçimde mevcut milletvekillerinin yarıdan fazlasının değişmesi beklenirken bir o kadar yeni milletvekili bekleniyor.. Ak Partide üç dönemi aşmış olan Fikri Işık ve İlyas Şeker'in yanısıra Sami Çakır'ın da yeniden aday gösterilmeyeceği konuşulurken, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Mehmet Akif Yılmaz ve Av. Emine Macit Zeybek'in yerini koruyabileceği Cemil Yaman'ın ise Gebze Bölgesine ilk 7 sırada 2 vekillik verilmesi durumunda yerini koruyabileceği dile getiriliyor..,  Ak partide bu ihtimal gerçekleşirse ilk 7 sıra için 3 yeni milletvekili adayı konulacak.. CHP'de 3 dönemini tamamlayan Haydar Akar'ın tekrar aday gösterilmeyeceği için CHP TBMM Gurup Başkan vekilliği görevine getirilerek onurlandırıldığı ve böyle yolcu edileceği dillendirilirken, Tahsin Tarhan'ın da artık Gebze Bölgesinde karşılığı kalmadığı için ya aday gösterilmeyeceği ya da İstanbul'dan aday gösterileceği konuşuluyor.. CHP'de de bu ihtimal gerçekleşirse ilk 4 sıra için yeni milletvekili adayı aranıyor.  İYİ Partide Lütfü Türkkan'ın yerini koruması yüksek bir ihtimaken 2. sıra adaylığı için en güçlü isim ise Gebze kökenli İl Başkanı Şanbaz Yıldız.. MHP'de Saffet Sancaklı halen Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin gözdeleri arasında yerini korurken 2. sıra adaylığı için en güçlü isim Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü veya MYK üyesi Erkan Azeri olarak görülüyor.. HDP'de Ömer Faruk Gergeroğlu'nun yerini korumasına kesin gözü ile bakılırken Saadet, Gelecek ve Deva Partilerine ise Kocaeli'den henüz miletvekilliği şansı verilmiyor..

KH/CENGİZYUCAK Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Partinin 2023 yılında oy kullanacak olan "Z kuşağı" olarak da adlandırılan 13 milyon yeni genç seçmenin oyunun, sandıkta yüzde 51'i yakalamalarına olanak tanımayabileceği ihtimalinden yola çıkarak 2021 Haziran ayında erken bir genel seçime gidebileceği konuşuluyor..

2021 Haziran'ın da gidilecek bir erken seçimde hem o yeni Z kuşağı seçmenin oy kullanma hakkı doğmamış olacak hem de Koronavirüse karşı Türkiye'nin verdiği başarılı mücadele seçim kampanyasının en can alıcı argumanı olarak kullanılabilecek..

Olası bir erken seçim Türkiye genelinde ne getirir ne götürmez tam bilinmez ama Kocaeli'de ne getirip ne götüreceği az çok belli..

Olası bir erken seçimde mevcut milletvekillerinin yarıdan fazlasının değişmesi beklenirken bir o kadar yeni milletvekili bekleniyor..

Ak Partide üç dönemi aşmış olan Fikri Işık ve İlyas Şeker'in yanısıra Sami Çakır'ın da yeniden aday gösterilmeyeceği konuşulurken, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Mehmet Akif Yılmaz ve Av. Emine Macit Zeybek'in yerini koruyabileceği Cemil Yaman'ın ise Gebze Bölgesine ilk 7 sırada 2 vekillik verilmesi durumunda yerini koruyabileceği dile getiriliyor.., 

Ak partide bu ihtimal gerçekleşirse ilk 7 sıra için 3 yeni milletvekili adayı konulacak..

CHP'de 3 dönemini tamamlayan Haydar Akar'ın tekrar aday gösterilmeyeceği için CHP TBMM Gurup Başkan vekilliği görevine getirilerek onurlandırıldığı ve böyle yolcu edileceği dillendirilirken, Tahsin Tarhan'ın da artık Gebze Bölgesinde karşılığı kalmadığı için ya aday gösterilmeyeceği ya da İstanbul'dan aday gösterileceği konuşuluyor..

CHP'de de bu ihtimal gerçekleşirse ilk 4 sıra için yeni milletvekili adayı aranıyor. 

İYİ Partide Lütfü Türkkan'ın yerini koruması yüksek bir ihtimaken 2. sıra adaylığı için en güçlü isim ise Gebze kökenli İl Başkanı Şanbaz Yıldız..

MHP'de Saffet Sancaklı halen Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin gözdeleri arasında yerini korurken 2. sıra adaylığı için en güçlü isim Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü veya MYK üyesi Erkan Azeri olarak görülüyor..

HDP'de Ömer Faruk Gergeroğlu'nun yerini korumasına kesin gözü ile bakılırken Saadet, Gelecek ve Deva Partilerine ise Kocaeli'den henüz miletvekilliği şansı verilmiyor..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.