EN SON ANKETTE FLAŞ SONUÇLAR

Gündem 17.08.2021 - 16:10, Güncelleme: 17.08.2021 - 16:10
 

EN SON ANKETTE FLAŞ SONUÇLAR

ANKET
Konsensus Araştırma Şirketi tarafından yapılan ankette Türkiye’ye yeni sığınmacı kabul edilmesi gerektiğini düşünenlerin oranı yüzde 9,1’de kaldı. Anket, Konsensus Araştırma Şirketi tarafından 4-10 Temmuz tarihlerinde 667 ilçede 1500 kişiyle telefon konuşularak yapıldı. Ankette Türkiye’de son dönemde sıkça tartışılan mültecilere ilişkin tartışmalar da soruldu. Katılımcılara ‘Türkiye’ye artık sığınmacı kabul edilmemelidir ifadesine katılıyor musunuz katılmıyor musunuz?‘ sorusu yöneltildi. Bu ifadeye katıldığını söyleyenlerin oranı yüzde 67,7 olarak belirlendi. Kısmen katıldığını belirtenlerin oranı yüzde 23,2, ‘Katılmıyorum’ diyenlerin oranıysa yüzde 9,1 oldu. Parlamenter sistem isteyenlerin oranı yüzde 55,5 Katılımcılara ‘Sizce Türkiye, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile mi, Parlamenter Sistem ile mi yönetilmelidir?‘ sorusu da yöneltildi. ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi‘ yanıtını verenlerin oranı yüzde 44,5, ‘Parlamenter Sistem‘ yanıtını verenlerin oranıysa yüzde 55,5 oldu. Erken seçim isteyenlerin oranı yüzde 41,5 Katılımcıların yüzde 58,5’i, erken seçimle ilgili kendilerine yöneltilen soru üzerine ‘seçimlerin normal zamanında yapılması gerektiğini‘ söyledi. Erken seçimi destekleyenlerin oranı ise yüzde 41,5 olarak gerçekleşti. Kanal İstanbul’a karşıtlık yüzde 63,4 Araştırma kapsamında katılımcılara Kanal İstanbul’un hayata geçirilmesini isteyip, istemedikleri soruldu. “İstemiyorum“ diyenlerin oranı yüzde 63,4, ‘İstiyorum‘ diyenlerin oranıysa yüzde 36,6 oldu. En başarılı belediye başkanı Mansur Yavaş ‘Türkiye genelinde başarılı bulduğunuz belediye başkanı kimdir?‘ sorusuna ise katılımcıların yüzde 37,9’u ‘Mansur Yavaş‘ yanıtını verdi. ‘Ekrem İmamoğlu‘ diyenlerin oranı yüzde 12,5, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın ismini söyleyenlerin oranı yüzde 4,0 olarak belirlendi. Türkiye’nin yüzde 60,7’si ‘Adalet yok’ diyor Anketin sonucuna göre Türkiye’de adalet olduğunu düşünenlerin oranı yalnızca yüzde 39,3. Katılımcıların yüzde 60,7’si, “Sizce Türkiye’de adalet var mı, yok mu?” sorusu üzerine ‘Yok‘ yanıtını verdi.
ANKET

Konsensus Araştırma Şirketi tarafından yapılan ankette Türkiye’ye yeni sığınmacı kabul edilmesi gerektiğini düşünenlerin oranı yüzde 9,1’de kaldı. Anket, Konsensus Araştırma Şirketi tarafından 4-10 Temmuz tarihlerinde 667 ilçede 1500 kişiyle telefon konuşularak yapıldı.

Ankette Türkiye’de son dönemde sıkça tartışılan mültecilere ilişkin tartışmalar da soruldu.

Katılımcılara ‘Türkiye’ye artık sığınmacı kabul edilmemelidir ifadesine katılıyor musunuz katılmıyor musunuz?‘ sorusu yöneltildi. Bu ifadeye katıldığını söyleyenlerin oranı yüzde 67,7 olarak belirlendi. Kısmen katıldığını belirtenlerin oranı yüzde 23,2, ‘Katılmıyorum’ diyenlerin oranıysa yüzde 9,1 oldu.

Parlamenter sistem isteyenlerin oranı yüzde 55,5

Katılımcılara ‘Sizce Türkiye, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile mi, Parlamenter Sistem ile mi yönetilmelidir?‘ sorusu da yöneltildi. ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi‘ yanıtını verenlerin oranı yüzde 44,5, ‘Parlamenter Sistem‘ yanıtını verenlerin oranıysa yüzde 55,5 oldu.

Erken seçim isteyenlerin oranı yüzde 41,5

Katılımcıların yüzde 58,5’i, erken seçimle ilgili kendilerine yöneltilen soru üzerine ‘seçimlerin normal zamanında yapılması gerektiğini‘ söyledi. Erken seçimi destekleyenlerin oranı ise yüzde 41,5 olarak gerçekleşti.

Kanal İstanbul’a karşıtlık yüzde 63,4

Araştırma kapsamında katılımcılara Kanal İstanbul’un hayata geçirilmesini isteyip, istemedikleri soruldu. “İstemiyorum diyenlerin oranı yüzde 63,4, ‘İstiyorum‘ diyenlerin oranıysa yüzde 36,6 oldu.

En başarılı belediye başkanı Mansur Yavaş

Türkiye genelinde başarılı bulduğunuz belediye başkanı kimdir?‘ sorusuna ise katılımcıların yüzde 37,9’u ‘Mansur Yavaş‘ yanıtını verdi. ‘Ekrem İmamoğlu‘ diyenlerin oranı yüzde 12,5, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın ismini söyleyenlerin oranı yüzde 4,0 olarak belirlendi.

Türkiye’nin yüzde 60,7’si ‘Adalet yok’ diyor

Anketin sonucuna göre Türkiye’de adalet olduğunu düşünenlerin oranı yalnızca yüzde 39,3. Katılımcıların yüzde 60,7’si, “Sizce Türkiye’de adalet var mı, yok mu?” sorusu üzerine ‘Yok‘ yanıtını verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.