KILIÇDAROĞLU'NDAN CUMHURBAŞKANI ADAYLIĞI AÇIKLAMASI

Siyaset 26.12.2020 - 13:54, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

KILIÇDAROĞLU'NDAN CUMHURBAŞKANI ADAYLIĞI AÇIKLAMASI

Kılıçdaroğlu "Aday sembolik sistem değişecek" dedi.. İlk seçimden sonra güçlendirilmiş parlamenter sistemin inşa sürecini başlatmayı amaçladıklarını belirten Kılıçdaroğlu, “Bu nedenle Cumhurbaşkanı adayı sembolik olacak. 1-1,5 yıl içinde yetkilerini devredeceğini bilecek” dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yapılacak ilk seçimden sonra güçlendirilmiş parlamenter sistemin inşa sürecini başlatmayı amaçladıklarını bildirerek bu nedenle Cumhurbaşkanı adayının sembolik bir özelliği olduğunu söyledi. Gazetelerin Ankara temsilcileriyle parti genel merkezinde bi raraya gelen Kılıçdaroğlu, “Adaylık tartışmasını doğru bulmuyorum, ‘Cumhurbaşkanı kim olacak, karizmatik mi olacak, başkası mı olacak’ buna beraber karar veririz. Cumhurbaşkanı adayının da 1-1.5 yıl içinde yetkilerini devredeceğini bilmesi gerekiyor” dedi.

Kılıçdaroğlu "Aday sembolik sistem değişecek" dedi..

İlk seçimden sonra güçlendirilmiş parlamenter sistemin inşa sürecini başlatmayı amaçladıklarını belirten Kılıçdaroğlu, “Bu nedenle Cumhurbaşkanı adayı sembolik olacak. 1-1,5 yıl içinde yetkilerini devredeceğini bilecek” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yapılacak ilk seçimden sonra güçlendirilmiş parlamenter sistemin inşa sürecini başlatmayı amaçladıklarını bildirerek bu nedenle Cumhurbaşkanı adayının sembolik bir özelliği olduğunu söyledi.

Gazetelerin Ankara temsilcileriyle parti genel merkezinde bi raraya gelen Kılıçdaroğlu, “Adaylık tartışmasını doğru bulmuyorum, ‘Cumhurbaşkanı kim olacak, karizmatik mi olacak, başkası mı olacak’ buna beraber karar veririz. Cumhurbaşkanı adayının da 1-1.5 yıl içinde yetkilerini devredeceğini bilmesi gerekiyor” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.