Gergerlioğlu’ndan Kocaeli Büyükşehir’e otopark tepkisi

Siyaset 14.01.2026 - 11:38, Güncelleme: 14.01.2026 - 11:38
 

Gergerlioğlu’ndan Kocaeli Büyükşehir’e otopark tepkisi

KOCAELİ HABERİ
Gergerlioğlu’ndan Kocaeli Büyükşehir’e otopark tepkisi: “Vatandaşın cebindeki üç beş kuruşa göz dikildi!” DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, İzmit N City AVM otoparkının ücretli hale getirilmesine ve belediye otoparklarına yapılan %200 oranındaki zamlara sert tepki gösterdi. Gergerlioğlu, "Kasada para bitti, faturayı vatandaşa mı kesiyorsunuz?" diyerek Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ı eleştirdi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım ve park politikalarına yönelik tepkiler büyüyor. İzmit’in sembol noktalarından biri olan ve yıllardır vatandaşların ücretsiz olarak faydalandığı sahil otoparkının ücretli hale getirilmesi üzerine, DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ve parti il yönetim kurulu üyeleri açıklamada bulundu. "Yılların ücretsiz otoparkı artık ücretli" Otopark önünde konuşan Gergerlioğlu, vatandaşın elindeki son ücretsiz alanların da ellerinden alındığını vurguladı. N City otoparkının Kocaeliler için kritik bir nokta olduğunu belirten Gergerlioğlu, şu ifadeleri kullandı: "Buraya yıllardır vatandaşlar ücretsiz olarak arabalarını park edebiliyordu. Ancak Büyükşehir Belediyesi yeni bir kararla burayı ücretli hale getirdi. Vatandaşın rahatlıkla aracını bırakabildiği bu imkan elinden alındı. Belediye, vatandaşın cebindeki üç beş kuruşa gözünü dikmiş durumda." ifadelerini kullandı. Perşembe pazarı alanının kent meydanına dönüştürülmesinden sonra şehrin otopark ihtiyacını sahildeki bu otoparkın karşıladığını söyleyen Gergerlioğlu, N City otoparkının paralı olmasını doğru bulmadığını belirtti. Karavanlar için ayrı bir park yeri yapılarak uzun süreli parkın önüne geçilebileceğini söyleyen Gergerlioğlu, karavanlar gerekçe gösterilerek otoparkın paralı olmasını eleştirdi.   1.500 TL’den 4.500 TL’ye, %200 zam! İzmit Kent Meydanı’ndaki otopark ücretlerine yapılan devasa zamma da dikkat çeken Gergerlioğlu, "İzmit Kent Meydanı’ndaki otoparka yapılan zam %50 değil, %100 değil, tam %200! 1.500 lira olan aylık otopark ücreti 4.500 lira oldu. Gebze’de özel otoparklarda bile aylık 2.000 lira olan yerler varken, Tahir Bey’in otoparkında bu fiyatlar kabul edilemez. Hiç mi utanmıyorsunuz? Bu ne haldir, el insaf!" ifadelerini kullandı. “Bugün 10 saat ücretsiz derler yarın bunu 3 saate indirirler!” Belediyenin savunma olarak sunduğu "10 saat ücretsiz" kuralının zamanla suistimal edileceğini söyleyen Gergerlioğlu, engelli araç sahiplerinin de bu durumdan mağdur olacağını ifade etti. Gergerlioğlu, "Bugün 10 saat derler, yarın bunu 3 saate düşürürler veya tamamen kaldırırlar. Ekonomik krizin ortasında vatandaş üç kuruşun hesabını yaparken, bu kararlar halkı zarara uğratmaktır" dedi. Gergerlioğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a seslenerek ; "Kasada para bitti, vatandaşın cebinden mi bunu çıkaracaksın? Biz bu durumu kabul etmiyoruz. Kocaeli halkı adına bu kararı protesto ediyoruz." dedi.
KOCAELİ HABERİ

Gergerlioğlu’ndan Kocaeli Büyükşehir’e otopark tepkisi: “Vatandaşın cebindeki üç beş kuruşa göz dikildi!”

DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, İzmit N City AVM otoparkının ücretli hale getirilmesine ve belediye otoparklarına yapılan %200 oranındaki zamlara sert tepki gösterdi. Gergerlioğlu, "Kasada para bitti, faturayı vatandaşa mı kesiyorsunuz?" diyerek Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ı eleştirdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım ve park politikalarına yönelik tepkiler büyüyor. İzmit’in sembol noktalarından biri olan ve yıllardır vatandaşların ücretsiz olarak faydalandığı sahil otoparkının ücretli hale getirilmesi üzerine, DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ve parti il yönetim kurulu üyeleri açıklamada bulundu.

"Yılların ücretsiz otoparkı artık ücretli"
Otopark önünde konuşan Gergerlioğlu, vatandaşın elindeki son ücretsiz alanların da ellerinden alındığını vurguladı. N City otoparkının Kocaeliler için kritik bir nokta olduğunu belirten Gergerlioğlu, şu ifadeleri kullandı: "Buraya yıllardır vatandaşlar ücretsiz olarak arabalarını park edebiliyordu. Ancak Büyükşehir Belediyesi yeni bir kararla burayı ücretli hale getirdi. Vatandaşın rahatlıkla aracını bırakabildiği bu imkan elinden alındı. Belediye, vatandaşın cebindeki üç beş kuruşa gözünü dikmiş durumda." ifadelerini kullandı. Perşembe pazarı alanının kent meydanına dönüştürülmesinden sonra şehrin otopark ihtiyacını sahildeki bu otoparkın karşıladığını söyleyen Gergerlioğlu, N City otoparkının paralı olmasını doğru bulmadığını belirtti. Karavanlar için ayrı bir park yeri yapılarak uzun süreli parkın önüne geçilebileceğini söyleyen Gergerlioğlu, karavanlar gerekçe gösterilerek otoparkın paralı olmasını eleştirdi.  

1.500 TL’den 4.500 TL’ye, %200 zam!
İzmit Kent Meydanı’ndaki otopark ücretlerine yapılan devasa zamma da dikkat çeken Gergerlioğlu, "İzmit Kent Meydanı’ndaki otoparka yapılan zam %50 değil, %100 değil, tam %200! 1.500 lira olan aylık otopark ücreti 4.500 lira oldu. Gebze’de özel otoparklarda bile aylık 2.000 lira olan yerler varken, Tahir Bey’in otoparkında bu fiyatlar kabul edilemez. Hiç mi utanmıyorsunuz? Bu ne haldir, el insaf!" ifadelerini kullandı.

“Bugün 10 saat ücretsiz derler yarın bunu 3 saate indirirler!”
Belediyenin savunma olarak sunduğu "10 saat ücretsiz" kuralının zamanla suistimal edileceğini söyleyen Gergerlioğlu, engelli araç sahiplerinin de bu durumdan mağdur olacağını ifade etti. Gergerlioğlu, "Bugün 10 saat derler, yarın bunu 3 saate düşürürler veya tamamen kaldırırlar. Ekonomik krizin ortasında vatandaş üç kuruşun hesabını yaparken, bu kararlar halkı zarara uğratmaktır" dedi.

Gergerlioğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a seslenerek ; "Kasada para bitti, vatandaşın cebinden mi bunu çıkaracaksın? Biz bu durumu kabul etmiyoruz. Kocaeli halkı adına bu kararı protesto ediyoruz." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.