İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'ya saldırıya tepkiler çığ gibi

Siyaset 20.08.2021 - 18:41, Güncelleme: 20.08.2021 - 18:50
 

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'ya saldırıya tepkiler çığ gibi

SİYASET
İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Halk TV'den ayrıldığı sırada yumruklu saldırıya uğradı. Kavuncu saldırı sonrası açıklamasında "Münferit bir hadise olarak değerlendirmekten çok bu iklimin nasıl yaratıldığına bakmak lazım" dedi. İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Halk TV'de İpek Özbey'in sunduğu programa katılarak gündemi yorumladı. Kavuncu program sonrası Halk TV'den ayrıldığı sırada kimliği belirsiz bir kişinin yumruklu saldırısına uğradı. Halk TV'de yer alan habere göre saldırgan, Kavuncu'nun yanına gelerek, "Bir şey sorabilir miyim?" dedi ve sonra yumruk attı. Kavuncu, saldırı sonrası yere düştü. 'Açıklanmayan bir sebeple korumalarımız alındı' Öte yandan Kavuncu'ya tahsis edilen korumanın da gerekçe gösterilmeden alındığı öğrenildi. Saldırıya ilişkin açıklama yapan Kavuncu, olayı şöyle anlattı: "İpek Hanımla yaklaşık bir saat süren bir canlı yayınımız vardı. Alçakça bir saldırı. Kaçtı tabii. Arkadaşlarımız yakalamak için çaba gösterdiler. Münferit bir hadise olarak değerlendirmekten çok bu iklimin nasıl yaratıldığına bakmak lazım. Naif bir insanım yapı olarak. Zaman zaman arkadaşlarımız eleştirmiştir. Korumalarım vardı. O korumaları da biz talep etmemiştik. Açıklanmayan bir sebeple de korumalarımız alındı. Yerel seçimlerden sonra. Bunlar daha iyi günleriniz lafının bir Cumhurbaşkanı tarafından söylendikten sonra nelere yol açacağı düşünülmeli." Akşener: İyi insanları susturamayacaksınız İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kişisel Twitter hesabında yaptığı paylaşımda "İyi insanları susturamayacaksınız" ifadesini kullandı. Kılıçdaroğlu tepki gösterdi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da kişisel Twitter hesabında yayınladığı mesajda "Sevgili Buğra Kavuncu yumruklu saldırıya uğradı. Maalesef Saray artık budur. Trol, küfür, iftira, yalan ve saldırılar. Erdoğan anketleri gördükçe gerginliği artırıyor. Ülke bunu gördü geçmişte, seni tanıdı Erdoğan. Sökmez artık bunlar, yutmayız! Biz seni hep beraber göndereceğiz" dedi. İmamoğlu ve Kaftancıoğlu'ndan da tepki Kavuncu'ya düzenlenen yumruklu saldırıya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu tepki gösterdi. İmamoğlu, Twitter hesabında yaptığı paylaşımda saldırıyı kınadığını belirterek, "Sorumlular bir an önce yakalanmalı ve yargı önüne çıkarılmalıdır" dedi. Canan Kaftancıoğlu "İyi Parti İstanbul İl Başkanı, çok kıymetli mevkidaşım Buğra Kavuncu’ya yapılan saldırı da öncesinde yapılmış diğer saldırılar gibi kabul edilemez. Saldıranlardan ziyade saldırtan anlayıştan hesap soracağız! Sevgili Başkanım geçmiş değil gelecek olsun" dedi..
SİYASET

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Halk TV'den ayrıldığı sırada yumruklu saldırıya uğradı. Kavuncu saldırı sonrası açıklamasında "Münferit bir hadise olarak değerlendirmekten çok bu iklimin nasıl yaratıldığına bakmak lazım" dedi.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Halk TV'de İpek Özbey'in sunduğu programa katılarak gündemi yorumladı. Kavuncu program sonrası Halk TV'den ayrıldığı sırada kimliği belirsiz bir kişinin yumruklu saldırısına uğradı.
Halk TV'de yer alan habere göre saldırgan, Kavuncu'nun yanına gelerek, "Bir şey sorabilir miyim?" dedi ve sonra yumruk attı. Kavuncu, saldırı sonrası yere düştü.

'Açıklanmayan bir sebeple korumalarımız alındı'

Öte yandan Kavuncu'ya tahsis edilen korumanın da gerekçe gösterilmeden alındığı öğrenildi. Saldırıya ilişkin açıklama yapan Kavuncu, olayı şöyle anlattı:
"İpek Hanımla yaklaşık bir saat süren bir canlı yayınımız vardı. Alçakça bir saldırı. Kaçtı tabii. Arkadaşlarımız yakalamak için çaba gösterdiler. Münferit bir hadise olarak değerlendirmekten çok bu iklimin nasıl yaratıldığına bakmak lazım. Naif bir insanım yapı olarak. Zaman zaman arkadaşlarımız eleştirmiştir. Korumalarım vardı. O korumaları da biz talep etmemiştik.
Açıklanmayan bir sebeple de korumalarımız alındı. Yerel seçimlerden sonra. Bunlar daha iyi günleriniz lafının bir Cumhurbaşkanı tarafından söylendikten sonra nelere yol açacağı düşünülmeli.
"

Akşener: İyi insanları susturamayacaksınız

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kişisel Twitter hesabında yaptığı paylaşımda "İyi insanları susturamayacaksınız" ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu tepki gösterdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da kişisel Twitter hesabında yayınladığı mesajda "Sevgili Buğra Kavuncu yumruklu saldırıya uğradı. Maalesef Saray artık budur. Trol, küfür, iftira, yalan ve saldırılar. Erdoğan anketleri gördükçe gerginliği artırıyor. Ülke bunu gördü geçmişte, seni tanıdı Erdoğan. Sökmez artık bunlar, yutmayız! Biz seni hep beraber göndereceğiz" dedi.

İmamoğlu ve Kaftancıoğlu'ndan da tepki

Kavuncu'ya düzenlenen yumruklu saldırıya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu tepki gösterdi. İmamoğlu, Twitter hesabında yaptığı paylaşımda saldırıyı kınadığını belirterek, "Sorumlular bir an önce yakalanmalı ve yargı önüne çıkarılmalıdır" dedi.

Canan Kaftancıoğlu "İyi Parti İstanbul İl Başkanı, çok kıymetli mevkidaşım Buğra Kavuncu’ya yapılan saldırı da öncesinde yapılmış diğer saldırılar gibi kabul edilemez. Saldıranlardan ziyade saldırtan anlayıştan hesap soracağız! Sevgili Başkanım geçmiş değil gelecek olsun" dedi..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.