EYT'liler siyasi parti kurdu; İşte o partinin adı

Siyaset 05.08.2020 - 09:33, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

EYT'liler siyasi parti kurdu; İşte o partinin adı

Sayıları 6 milyonu aşan EYT'liler siyasi parti kurdu. Türkiye’de sayıları 6 milyonu aşan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) siyasi bir parti kurdu. Partinin ismi ‘Umut’ oldu. İçişleri Bakanlığı'na ilk başvurularını 14 Nisan günü yapan parti yöneticileri, faaliyete resmen başladı. Sözcü'den Deniz Ayhan haberine göre, Umut Partisi Genel Başkanı Abdülkadir Bozkurt, bir hak arayışı mücadelesini siyasette taşıdıklarını belirtti. EYT'lilerin sesi olmak için yola çıktıklarını belirten Bozkurt, parti kurucularının mağduriyet yaşayan EYT'lilerden oluştuğunu söyledi. Haksızlığa uğramış tüm vatandaşların sesi olacaklarını da söyleyen Bozkurt, “Kamu yönetiminde ciddi revizyona gidilecektir. Gereksiz kamu harcamaları kısıtlanacaktır. En küçük kadrodan en büyük makamlara kadar liyakat esas alınacaktır. Torpil ve adam kayırmaca kesinlikle yapılmayacaktır. Kamuda etik ilkeler belirlenecektir. İşte bu ve benzeri sebeplerle Umut Partisini kurduk” dedi.

Sayıları 6 milyonu aşan EYT'liler siyasi parti kurdu. Türkiye’de sayıları 6 milyonu aşan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) siyasi bir parti kurdu. Partinin ismi ‘Umut’ oldu.

İçişleri Bakanlığı'na ilk başvurularını 14 Nisan günü yapan parti yöneticileri, faaliyete resmen başladı. Sözcü'den Deniz Ayhan haberine göre, Umut Partisi Genel Başkanı Abdülkadir Bozkurt, bir hak arayışı mücadelesini siyasette taşıdıklarını belirtti.

EYT'lilerin sesi olmak için yola çıktıklarını belirten Bozkurt, parti kurucularının mağduriyet yaşayan EYT'lilerden oluştuğunu söyledi. Haksızlığa uğramış tüm vatandaşların sesi olacaklarını da söyleyen Bozkurt, “Kamu yönetiminde ciddi revizyona gidilecektir. Gereksiz kamu harcamaları kısıtlanacaktır. En küçük kadrodan en büyük makamlara kadar liyakat esas alınacaktır. Torpil ve adam kayırmaca kesinlikle yapılmayacaktır. Kamuda etik ilkeler belirlenecektir. İşte bu ve benzeri sebeplerle Umut Partisini kurduk” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.