CHP Kocali Milletvekili Kanko: ''Biz buradayız susmayacağız''
CHP Kocali Milletvekili Kanko: ''Biz buradayız susmayacağız''
KOCAELİ HABERİ
Kamuoyunda büyük tepkilere neden olan ve zeytinliklerin maden şirketlerine açılmasını içeren “Zeytin Katliamı Yasası” olarak bilinen Maden Kanunu Teklifinin TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmesi, çoğunluk sağlanamadığı için 8 Temmuz 2025 tarihine ertelendi..
CHP Kocali Milletvekili Prof. Dr. Muhip Kanko bu haberi sosyal medyadan şu ifadelerle duyurdu;
"TBMM Genel Kurulu’nda zeytinlikleri yandaş maden şirketlerine peşkeş çeken “Zeytin Katliamı Yasası” olarak bilinen Maden Kanunu Teklifi görüşülmeleri AKP ve MHP çıkar ortaklığının sıraları bomboş olduğu için toplantı yeter sayısı sağlanamadığından Genel Kurul, 8 Temmuz Salı gününe ertelendi.
Bu halk düşmanı yasayla, köyleri yok edip doğayı betona ve ranta teslim etmek istiyorlar. Ama biz buradayız, susmayacağız! Zeytin ağacını savunmak, doğayı korumak, halkın yanında durmak için bu kirli düzene karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz!"
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
