BÜYÜKŞEHİR'DEN HEM OKUTAN HEM DE GEZDİREN PROJE

Eğitim-Kültür-Sanat 16.05.2026 - 11:32, Güncelleme: 16.05.2026 - 11:32
 

BÜYÜKŞEHİR'DEN HEM OKUTAN HEM DE GEZDİREN PROJE

Kocaeli Haberi
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Bir Kitap, Bir Şehir, Bir Yazar Projesi” İstanbul’a taşındı. Proje kapsamında İstanbul’un tarihi ve kültürel mekânlarına tematik bir gezi düzenlenirken, “Kütüphanem Kocaeli” üyeleri bu ay okudukları “Taşı Taşırmak” adlı eserin yazarı Ahmet Murat ile bir araya geldi. PROJEDE İKİNCİ DURAK İSTANBUL Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, “Kütüphanem Kocaeli” üyeleriyle “Bir Kitap, Bir Şehir, Bir Yazar Projesi’nin” ikinci buluşmasını İstanbul’da gerçekleştirdi. Vatandaşların okuma kültürünü derinleştirmek, edebiyat ile şehir dokusunu birleştirmek ve gençlerin mekân bilincini geliştirmek amacıyla yürütülen proje kapsamında bu ay yazar Ahmet Murat’ın “Taşı Taşırmak” adlı eseri okundu. Kitabın işaret ettiği medeniyet birikimi ve kültürel süreklilik temaları doğrultusunda bilgi sahibi olan “Kütüphanem Kocaeli” üyeleri, okuma sürecinin ardından İstanbul’un tarihi ve kültürel mekânlarına tematik bir gezi gerçekleştirdi.   KÜLTÜREL HAFIZA YOLCULUĞU Katılımcılar, okuma metninde yer alan teorik çerçeveyi İstanbul’un somut tarihi dokusu üzerinden sahada gözlemleme fırsatı buldu. Gezi programının tamamlanmasının ardından yazar Ahmet Murat’ın katılımıyla Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Müze Kütüphanesi’nde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide; eserde öne çıkan şehir, hafıza, gelenek ve medeniyet tasavvuru kavramları üzerine kapsamlı değerlendirmeler yapıldı. Yazar Ahmet Murat, kitabın yazım süreci ve mekânın kültürel hafızasına dair düşüncelerini katılımcılarla paylaştı.
Kocaeli Haberi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Bir Kitap, Bir Şehir, Bir Yazar Projesi” İstanbul’a taşındı. Proje kapsamında İstanbul’un tarihi ve kültürel mekânlarına tematik bir gezi düzenlenirken, “Kütüphanem Kocaeli” üyeleri bu ay okudukları “Taşı Taşırmak” adlı eserin yazarı Ahmet Murat ile bir araya geldi.

PROJEDE İKİNCİ DURAK İSTANBUL

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, “Kütüphanem Kocaeli” üyeleriyle “Bir Kitap, Bir Şehir, Bir Yazar Projesi’nin” ikinci buluşmasını İstanbul’da gerçekleştirdi. Vatandaşların okuma kültürünü derinleştirmek, edebiyat ile şehir dokusunu birleştirmek ve gençlerin mekân bilincini geliştirmek amacıyla yürütülen proje kapsamında bu ay yazar Ahmet Murat’ın “Taşı Taşırmak” adlı eseri okundu. Kitabın işaret ettiği medeniyet birikimi ve kültürel süreklilik temaları doğrultusunda bilgi sahibi olan “Kütüphanem Kocaeli” üyeleri, okuma sürecinin ardından İstanbul’un tarihi ve kültürel mekânlarına tematik bir gezi gerçekleştirdi.

 

KÜLTÜREL HAFIZA YOLCULUĞU

Katılımcılar, okuma metninde yer alan teorik çerçeveyi İstanbul’un somut tarihi dokusu üzerinden sahada gözlemleme fırsatı buldu. Gezi programının tamamlanmasının ardından yazar Ahmet Murat’ın katılımıyla Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Müze Kütüphanesi’nde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide; eserde öne çıkan şehir, hafıza, gelenek ve medeniyet tasavvuru kavramları üzerine kapsamlı değerlendirmeler yapıldı. Yazar Ahmet Murat, kitabın yazım süreci ve mekânın kültürel hafızasına dair düşüncelerini katılımcılarla paylaştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.