BÜYÜKAKIN GEBZE METROSUNUN BİTECEĞİ TARİHİ AÇIKLADI

Güncel 20.04.2026 - 11:07, Güncelleme: 20.04.2026 - 11:07
 

BÜYÜKAKIN GEBZE METROSUNUN BİTECEĞİ TARİHİ AÇIKLADI

KOCAELİ HABERİ
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın iki yılını anlattığı basın toplantısı İzmit’te Kongre Merkezinde gerçekleşti.. Tahir Büyükakın, son iki yılda Kocaeli’de hayata geçirilen projeleri ve hizmetleri kamuoyuyla paylaştığı “Sadece Hizmet Ettik” mottolu toplantısında, 2018’de temeli atılıp “beş yılda tamamlanacak” denilen Gebze-Darıca Metro inşasına ayrı bir paragraf açtı. Büyükakın’ın Gebze-darıca Metrosu ile ilgili şu sözleri dikkat çekti; ”Biz 2019’de seçildiğimizde bu metronun maliyetinin Büyükşehir Belediyesi imkanları ile yapılmasının uzun zaman alacağını görünce durumu sayın Cumhurbaşkanımız ile görüşerek bu metro hattının inşasını Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına devrettik. Her ne kadar temeli 2018’de atılmış olsa dahi inşa çalışmaları 2020’de başladı. Yaşadığımız pandemi dönemi nedeni ile bir de ondan dolayı çalışmalar aksadı. İnşada gecikmenin nedeni işte bu. 2026’nın sonlarına doğru tamamlanması bekleniyor. Bakanlık buranın inşasını bitirince, işletim hakkını tekrar Kocaeli Büyükşehir Belediyesine devredecek ve biz Bakanlığa ödeme yapacağız. Hani diyorlar ya Bakanlığın yaptığı projeleri nasıl belediye hizmeti gibi gösteriyorlar diye. Biz bu hizmete tabi sahip çıkacağız çünkü bu proje ortak bir proje”   
KOCAELİ HABERİ

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın iki yılını anlattığı basın toplantısı İzmit’te Kongre Merkezinde gerçekleşti..

Tahir Büyükakın, son iki yılda Kocaeli’de hayata geçirilen projeleri ve hizmetleri kamuoyuyla paylaştığı “Sadece Hizmet Ettik” mottolu toplantısında, 2018’de temeli atılıp “beş yılda tamamlanacak” denilen Gebze-Darıca Metro inşasına ayrı bir paragraf açtı.

Büyükakın’ın Gebze-darıca Metrosu ile ilgili şu sözleri dikkat çekti;
”Biz 2019’de seçildiğimizde bu metronun maliyetinin Büyükşehir Belediyesi imkanları ile yapılmasının uzun zaman alacağını görünce durumu sayın Cumhurbaşkanımız ile görüşerek bu metro hattının inşasını Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına devrettik. Her ne kadar temeli 2018’de atılmış olsa dahi inşa çalışmaları 2020’de başladı. Yaşadığımız pandemi dönemi nedeni ile bir de ondan dolayı çalışmalar aksadı. İnşada gecikmenin nedeni işte bu. 2026’nın sonlarına doğru tamamlanması bekleniyor. Bakanlık buranın inşasını bitirince, işletim hakkını tekrar Kocaeli Büyükşehir Belediyesine devredecek ve biz Bakanlığa ödeme yapacağız. Hani diyorlar ya Bakanlığın yaptığı projeleri nasıl belediye hizmeti gibi gösteriyorlar diye. Biz bu hizmete tabi sahip çıkacağız çünkü bu proje ortak bir proje”   

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.