Büyükakın: ''15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız''

Siyaset 15.07.2026 - 18:10, Güncelleme: 15.07.2026 - 18:10
 

Büyükakın: ''15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız''

KOCAELİ HABERİ
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 10. yılı kapsamında düzenlenen “15 Temmuz Sergi Ziyareti ve Anı Defteri İmza Programı”na katıldı. Başkan Büyükakın, anı defterine yazdığı mesajda 15 Temmuz'un millet iradesine yönelik bir işgal girişimi olduğunu vurgulayarak, “İrade Bizim, Zafer Bizim” ifadelerini kullandı. BAŞKAN SERGİYİ GEZDİ, ANI DEFTERİNİ İMZALADI Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 10. yılı dolayısıyla Kocaeli Sanat Galerisi'nde düzenlenen "15 Temmuz Sergi Ziyareti ve Anı Defteri İmza Programı" yoğun katılımla gerçekleştirildi. Programa Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'ın yanı sıra il protokolü ve vatandaşlar katıldı. Program kapsamında 15 Temmuz'u anlatan sergiyi gezen Başkan Büyükakın, daha sonra anı defterini imzaladı. Büyükakın, anı defterine yazdığı mesajı katılımcılarla da paylaştı. HAİN PLANLAR AZİZ MİLLETİMİZİN CESARETİYLE BOZULMUŞTUR Anı defterine yazdığı mesajda 15 Temmuz'un devlet ve millet hayatının gördüğü en alçak, en sinsi ve en kalleş saldırılardan biri olduğunu belirten Başkan Büyükakın, darbe girişiminin Türkiye'nin bağımsızlığına, millet iradesine, devletin bekasına ve Anadolu'daki varlığına yönelik iç ve dış bağlantılı bir işgal ve parçalama teşebbüsü olduğunu ifade etti. Başkan, "O hain planlar; aziz milletimizin imanı, cesareti, kararlılığı ve fedakârlığıyla bozulmuştur" ifadelerine yer verdi. “15 TEMMUZ BİR GECELİK KALKIŞMA DEĞİLDİ” 15 Temmuz'un yalnızca bir gecelik kalkışma olmadığını vurgulayan Başkan Büyükakın, bunun uzun yıllar boyunca hazırlanan sinsi bir ihanet planının sahaya sürülmesi olduğunu belirtti. Mesajında, 253 şehit ve binlerce gazinin fedakârlığına dikkat çeken Büyükakın, Türk milletinin dünyada eşine az rastlanır bir direniş sergilediğini kaydetti. "İRADE BİZİM, ZAFER BİZİM" Başkan Büyükakın, mesajında, "Çıplak elleriyle tankları durdurarak o karanlık geceyi aydınlık bir sabaha kavuşturan kahraman yiğitlerimizin hakkını asla ödeyemeyiz. 15 Temmuz'u asla unutmayacağız, unutturmayacağız" ifadelerine yer verdi. Mesajının sonunda tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet ilkelerine bağlılık vurgusu yapan Büyükakın, ezanı susturmak, bayrağı indirmek ve milli iradeyi hedef almak isteyenlere karşı aynı inanç ve kararlılıkla mücadeleyi sürdüreceklerini belirterek, "İrade Bizim, Zafer Bizim" sözleriyle mesajını tamamladı 15 TEMMUZ PROGRAMLARI GÜN BOYU DEVAM EDECEK 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Kocaeli’de gün boyunca çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek. Program akışı kapsamında saat 19.45’te Fevziye Camii önünden başlayacak kortej yürüyüşünün ardından, saat 21.00’de Milli İrade Meydanı’nda “15 Temmuz Özel Programı” düzenlenecek.
KOCAELİ HABERİ

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 10. yılı kapsamında düzenlenen “15 Temmuz Sergi Ziyareti ve Anı Defteri İmza Programı”na katıldı. Başkan Büyükakın, anı defterine yazdığı mesajda 15 Temmuz'un millet iradesine yönelik bir işgal girişimi olduğunu vurgulayarak, “İrade Bizim, Zafer Bizim” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN SERGİYİ GEZDİ, ANI DEFTERİNİ İMZALADI
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 10. yılı dolayısıyla Kocaeli Sanat Galerisi'nde düzenlenen "15 Temmuz Sergi Ziyareti ve Anı Defteri İmza Programı" yoğun katılımla gerçekleştirildi. Programa Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'ın yanı sıra il protokolü ve vatandaşlar katıldı. Program kapsamında 15 Temmuz'u anlatan sergiyi gezen Başkan Büyükakın, daha sonra anı defterini imzaladı. Büyükakın, anı defterine yazdığı mesajı katılımcılarla da paylaştı.

HAİN PLANLAR AZİZ MİLLETİMİZİN CESARETİYLE BOZULMUŞTUR
Anı defterine yazdığı mesajda 15 Temmuz'un devlet ve millet hayatının gördüğü en alçak, en sinsi ve en kalleş saldırılardan biri olduğunu belirten Başkan Büyükakın, darbe girişiminin Türkiye'nin bağımsızlığına, millet iradesine, devletin bekasına ve Anadolu'daki varlığına yönelik iç ve dış bağlantılı bir işgal ve parçalama teşebbüsü olduğunu ifade etti.

Başkan, "O hain planlar; aziz milletimizin imanı, cesareti, kararlılığı ve fedakârlığıyla bozulmuştur" ifadelerine yer verdi.

“15 TEMMUZ BİR GECELİK KALKIŞMA DEĞİLDİ”
15 Temmuz'un yalnızca bir gecelik kalkışma olmadığını vurgulayan Başkan Büyükakın, bunun uzun yıllar boyunca hazırlanan sinsi bir ihanet planının sahaya sürülmesi olduğunu belirtti. Mesajında, 253 şehit ve binlerce gazinin fedakârlığına dikkat çeken Büyükakın, Türk milletinin dünyada eşine az rastlanır bir direniş sergilediğini kaydetti.

"İRADE BİZİM, ZAFER BİZİM"
Başkan Büyükakın, mesajında, "Çıplak elleriyle tankları durdurarak o karanlık geceyi aydınlık bir sabaha kavuşturan kahraman yiğitlerimizin hakkını asla ödeyemeyiz. 15 Temmuz'u asla unutmayacağız, unutturmayacağız" ifadelerine yer verdi. Mesajının sonunda tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet ilkelerine bağlılık vurgusu yapan Büyükakın, ezanı susturmak, bayrağı indirmek ve milli iradeyi hedef almak isteyenlere karşı aynı inanç ve kararlılıkla mücadeleyi sürdüreceklerini belirterek, "İrade Bizim, Zafer Bizim" sözleriyle mesajını tamamladı

15 TEMMUZ PROGRAMLARI GÜN BOYU DEVAM EDECEK
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Kocaeli’de gün boyunca çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek. Program akışı kapsamında saat 19.45’te Fevziye Camii önünden başlayacak kortej yürüyüşünün ardından, saat 21.00’de Milli İrade Meydanı’nda “15 Temmuz Özel Programı” düzenlenecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.