BBC'DEN ERDOĞAN VE RAKİPLERİ YORUMU

11.09.2020 - 18:39, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

BBC'DEN ERDOĞAN VE RAKİPLERİ YORUMU

SİYASET Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimlerine yaklaşık üç yıl olmasına karşın, siyasi partilerde ittifak ve cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin senaryolar gündemden düşmüyor. MHP Lideri Devlet Bahçeli, 2023 adayının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğu açıklayarak, "Cumhur İttifakı" açısından adaylık tartışması olmadığı mesajı verirken, CHP'nin başını çektiği muhalefet bloğunda 11'nci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 'den, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e, Ankara ve İstanbul Büyükşehir belediye başkanları Mansur Yavaş ile Ekrem İmamoğlu'na kadar bir çok isim konuşuluyor. Cumhur İttifakı'nı bir sonraki seçime taşıma hesabı yapan AK Parti ve MHP'de cumhurbaşkanı adaylığı konusunda bir sürpriz beklenmiyor ve Erdoğan'ın yeniden aday olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Ancak, bir sonraki seçimdeki hedefini "dostlarla iktidar" olarak koyan CHP'nin başını çektiği muhalefet ittifakının nasıl şekilleneceği ve Erdoğan'ın karşısına tek aday mı, yoksa 2018 seçimlerinde olduğu gibi birden fazla mı aday çıkaracağı henüz netlik kazanmış değil. İşte bu nedenle gerek muhalefetin cumhurbaşkanı adayının kim olacağı, gerekse ittifakların nasıl şekilleneceği konusunda siyasi kulislerde birçok senaryo konuşuluyor. Ayşe Sayın BBC Türkçe

SİYASET Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimlerine yaklaşık üç yıl olmasına karşın, siyasi partilerde ittifak ve cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin senaryolar gündemden düşmüyor.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, 2023 adayının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğu açıklayarak, "Cumhur İttifakı" açısından adaylık tartışması olmadığı mesajı verirken, CHP'nin başını çektiği muhalefet bloğunda 11'nci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 'den, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e, Ankara ve İstanbul Büyükşehir belediye başkanları Mansur Yavaş ile Ekrem İmamoğlu'na kadar bir çok isim konuşuluyor.

Cumhur İttifakı'nı bir sonraki seçime taşıma hesabı yapan AK Parti ve MHP'de cumhurbaşkanı adaylığı konusunda bir sürpriz beklenmiyor ve Erdoğan'ın yeniden aday olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Ancak, bir sonraki seçimdeki hedefini "dostlarla iktidar" olarak koyan CHP'nin başını çektiği muhalefet ittifakının nasıl şekilleneceği ve Erdoğan'ın karşısına tek aday mı, yoksa 2018 seçimlerinde olduğu gibi birden fazla mı aday çıkaracağı henüz netlik kazanmış değil.

İşte bu nedenle gerek muhalefetin cumhurbaşkanı adayının kim olacağı, gerekse ittifakların nasıl şekilleneceği konusunda siyasi kulislerde birçok senaryo konuşuluyor.
Ayşe Sayın BBC Türkçe

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.