AK PARTİ KOCAELİ- Belediye Meclisinde şok istifa

Siyaset 12.01.2021 - 15:26, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

AK PARTİ KOCAELİ- Belediye Meclisinde şok istifa

AK Parti İzmit Belediye meclis grup başkanvekili Mustafa Soydabaş görevinden istifa etti. Soydabaş meclis üyeliğine ise devam edecek.. Ak Parti İzmit meclis gurubunda yaşanan alkol tartışması sonrası, çekimser oy kullanan AK Parti grup başkanvekili Mustafa Soydabaş istifa etti.  Hatırlanacağı üzere, AK Partili Engin Uçar, İzmit Barlar Sokağı’nda tramvay yapımı sonrası mağdur olan iki esnaf için ruhsat verilmesini istemiş ve oylama sonrası iki mekan sahibine ruhsatları verilmişti. Bu karar sonrası Ak Partide meclis salonunda tartışma çıkmış, Engin Uçar AK Parti tarafından ihraç talebiyle disipline gönderilmişti. Bu kararın ardından ise şimdi de AK Parti grup başkanvekili Soydabaş, başkanlıktan istifa etti. İstifa eden Soydabaş, şu ifadeleri kullandı: “ AK Parti çatısı altında kuruluşundan bu yana siyaset yapma onurunu yaşıyorum. Milletimize hizmet etmek, cennet vatanımızın daha da güzelleşmesini sağlamak amacıyla AK Parti Ailesi içinde bugüne kadar çeşitli görev ve sorumluluklar üstlendim. AK Parti’de görev istenmez, verilir anlayışı içinde aldığım her görevi layıkıyla yerine getirmek için çalıştım. Yaptığım her iş, aldığım her görevde milletimize ve ülkemize hizmet ederken, parti kurumsal kimliğine ve disiplinine aykırı eylem ve çalışmalar içine girmemeye özen gösterdim. Ancak İzmit Belediyesi’nin 5 Ocak Salı Günü yapılan Aylık Olağan Meclis Toplantısı’nda ani yaşanan olaylar sırasında parti disiplinine ve grup kararına uygun davranmadığımı kabul ediyorum. Bu sebeple, AK Parti çatısı altında yine her zaman olduğu gibi canla başla çalışmaya devam edeceğimi belirterek, Disiplin Soruşturması tamamlanmadan aldığım sorumluluklardan kendi isteğimle istifa ediyorum.AK Parti İzmit Belediye Meclisi Grup Başkanvekilliği ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu Başkanlığından ayrılıyorum. Türkiye’de 83 milyonun tamamını düşünerek çalışan tek parti olan AK Parti’mizin başarısı Türkiye’nin başarısıdır diyerek bundan sonraki süreçte tüm gücümle partimin ve dava arkadaşlarımın yanında ilk günkü aşkla çalışmaya devam edeceğim.”

AK Parti İzmit Belediye meclis grup başkanvekili Mustafa Soydabaş görevinden istifa etti. Soydabaş meclis üyeliğine ise devam edecek..

Ak Parti İzmit meclis gurubunda yaşanan alkol tartışması sonrası, çekimser oy kullanan AK Parti grup başkanvekili Mustafa Soydabaş istifa etti.  Hatırlanacağı üzere, AK Partili Engin Uçar, İzmit Barlar Sokağı’nda tramvay yapımı sonrası mağdur olan iki esnaf için ruhsat verilmesini istemiş ve oylama sonrası iki mekan sahibine ruhsatları verilmişti. Bu karar sonrası Ak Partide meclis salonunda tartışma çıkmış, Engin Uçar AK Parti tarafından ihraç talebiyle disipline gönderilmişti. Bu kararın ardından ise şimdi de AK Parti grup başkanvekili Soydabaş, başkanlıktan istifa etti.

İstifa eden Soydabaş, şu ifadeleri kullandı: “ AK Parti çatısı altında kuruluşundan bu yana siyaset yapma onurunu yaşıyorum. Milletimize hizmet etmek, cennet vatanımızın daha da güzelleşmesini sağlamak amacıyla AK Parti Ailesi içinde bugüne kadar çeşitli görev ve sorumluluklar üstlendim. AK Parti’de görev istenmez, verilir anlayışı içinde aldığım her görevi layıkıyla yerine getirmek için çalıştım. Yaptığım her iş, aldığım her görevde milletimize ve ülkemize hizmet ederken, parti kurumsal kimliğine ve disiplinine aykırı eylem ve çalışmalar içine girmemeye özen gösterdim.

Ancak İzmit Belediyesi’nin 5 Ocak Salı Günü yapılan Aylık Olağan Meclis Toplantısı’nda ani yaşanan olaylar sırasında parti disiplinine ve grup kararına uygun davranmadığımı kabul ediyorum.
Bu sebeple, AK Parti çatısı altında yine her zaman olduğu gibi canla başla çalışmaya devam edeceğimi belirterek, Disiplin Soruşturması tamamlanmadan aldığım sorumluluklardan kendi isteğimle istifa ediyorum.AK Parti İzmit Belediye Meclisi Grup Başkanvekilliği ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu Başkanlığından ayrılıyorum. Türkiye’de 83 milyonun tamamını düşünerek çalışan tek parti olan AK Parti’mizin başarısı Türkiye’nin başarısıdır diyerek bundan sonraki süreçte tüm gücümle partimin ve dava arkadaşlarımın yanında ilk günkü aşkla çalışmaya devam edeceğim.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.