AK PARTİ DİLOVASI’NI NE BEKLİYOR?

Siyaset 10.01.2021 - 15:29, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

AK PARTİ DİLOVASI’NI NE BEKLİYOR?

KOCAELİ HABERİ CENGİZ YUCAK 24 Haziran 2018 genel seçimlerinin üzerinden 2,5 yıl ve 31 Mart 2019 yerel seçimlerinin üzerinden de 2 yıl geçti. Görüyor musunuz; zaman su gibi akıyor ve o seçimlerin kazananları koltuklarına tam ısınacakken yeni bir seçimle karşılaşıyorlar ve sil baştan önce aday olma sonradan seçim kazanma telaşı.. Şimdi önümüzde büyük bir ihtimalle erkene çekilecek olan bir genel seçim ve bir de 2023'de yapılacak olan yerel seçim var.. Ve yine daha bugünden "Ak Parti Kocaeli'de kimler gider, kimler kalır, kimler yeni gelir" diye merak edip konuşmaya başladı siyaset kulisleri.. Biz de "merakları gidermek için yazmaya başlayalım bari" dedik ve Dilovası'ndan başladık.. Ak Parti Dilovası'nın bugün için 31 Mart 2019'da yeniden aday gösterilmeyen eski belediye başkanı Ali Toltar'dan başka kaybedeni yok.. Dilovası eski belediye başkanı Cemil Yaman şimdi Kocaeli milletvekilliğinde ikinci baharını yaşıyor.. Hamza Şayir, ilçe başkan yardımcılığından Belediye Başkanlığına terfi etmenin tadını çıkarıyor.. Yıllar öncesinin ilçe başkanı İlhan Yılddırım tekrar ilçe başkanı olmasıyla ilerisi için umutlanıyor.. İlçe Başkan adayı gösterilmedikten sonra İl yönetimine giren Osman Akbulut silinmediği için haline şükrediyor.. 7 yıldan beri ilçe kadın kolu başkanlığını sürdüren Gülay Artut'un iki yıl sonra nereye aday gösterileceğini merak ediyor..    Ve bugün için yani şimdilik bu isimler birbirleri ile gayet uyumlu ve kardeşene.. Lakin bugünün yarını var.. Erken bir genel seçimde Cemil Yaman'ın yanısıra Osman Akbulut ve İlhan Yıldırım'da milletvekili adayı olmayı düşlüyor.. Bir daha ki yerel seçimde Hamza Şayir'in karşısında İlhan Yıldırım, Gülay Artut ve hatta Osman Akbulut'da belediye başkan adayı gösterilmeyi bekliyor..  Öter taraftan Cemil Yaman milletvekilliğinde ve Hamza Şayir'de belediye başkanlığında gayet iyi gidiyor..  Siyasette hedef koymak ve bir yerlere aday olmak tabi ki her siyasetçinin en doğal hakkıdır. Yoksa niye ailelerinden ve işlerinden zaman ayırsınlar siyasete.. Yakında anlaşılır önümüzdeki seçimlerde Ak Parti Dilovası'nda çanların kimin için çalacağı... 

KOCAELİ HABERİ CENGİZ YUCAK 24 Haziran 2018 genel seçimlerinin üzerinden 2,5 yıl ve 31 Mart 2019 yerel seçimlerinin üzerinden de 2 yıl geçti. Görüyor musunuz; zaman su gibi akıyor ve o seçimlerin kazananları koltuklarına tam ısınacakken yeni bir seçimle karşılaşıyorlar ve sil baştan önce aday olma sonradan seçim kazanma telaşı..

Şimdi önümüzde büyük bir ihtimalle erkene çekilecek olan bir genel seçim ve bir de 2023'de yapılacak olan yerel seçim var..
Ve yine daha bugünden "Ak Parti Kocaeli'de kimler gider, kimler kalır, kimler yeni gelir" diye merak edip konuşmaya başladı siyaset kulisleri..

Biz de "merakları gidermek için yazmaya başlayalım bari" dedik ve Dilovası'ndan başladık..

Ak Parti Dilovası'nın bugün için 31 Mart 2019'da yeniden aday gösterilmeyen eski belediye başkanı Ali Toltar'dan başka kaybedeni yok..

Dilovası eski belediye başkanı Cemil Yaman şimdi Kocaeli milletvekilliğinde ikinci baharını yaşıyor..
Hamza Şayir, ilçe başkan yardımcılığından Belediye Başkanlığına terfi etmenin tadını çıkarıyor..
Yıllar öncesinin ilçe başkanı İlhan Yılddırım tekrar ilçe başkanı olmasıyla ilerisi için umutlanıyor..
İlçe Başkan adayı gösterilmedikten sonra İl yönetimine giren Osman Akbulut silinmediği için haline şükrediyor..
7 yıldan beri ilçe kadın kolu başkanlığını sürdüren Gülay Artut'un iki yıl sonra nereye aday gösterileceğini merak ediyor..   

Ve bugün için yani şimdilik bu isimler birbirleri ile gayet uyumlu ve kardeşene..
Lakin bugünün yarını var..
Erken bir genel seçimde Cemil Yaman'ın yanısıra Osman Akbulut ve İlhan Yıldırım'da milletvekili adayı olmayı düşlüyor..
Bir daha ki yerel seçimde Hamza Şayir'in karşısında İlhan Yıldırım, Gülay Artut ve hatta Osman Akbulut'da belediye başkan adayı gösterilmeyi bekliyor.. 
Öter taraftan Cemil Yaman milletvekilliğinde ve Hamza Şayir'de belediye başkanlığında gayet iyi gidiyor.. 

Siyasette hedef koymak ve bir yerlere aday olmak tabi ki her siyasetçinin en doğal hakkıdır. Yoksa niye ailelerinden ve işlerinden zaman ayırsınlar siyasete..
Yakında anlaşılır önümüzdeki seçimlerde Ak Parti Dilovası'nda çanların kimin için çalacağı... 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.