KO-MEK'TEN İSU'YA ETKİLİ İLETİŞİM SEMİNERİ

Yaşam 28.12.2021 - 10:31, Güncelleme: 28.12.2021 - 10:31
 

KO-MEK'TEN İSU'YA ETKİLİ İLETİŞİM SEMİNERİ

KOCAELİ HABERİ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları (KO-MEK), İSU’ya  “Etkili İletişim Becerileri ve Beden Dili” konusunda eğitim verdi. İSU personelinin ilgi gösterdiği eğitimde, kendini tanımak, doğru ifade etmek, empati kurabilmek, hoşgörülü ve önyargısız olmak gibi ana başlıklarda önemli bilgiler verildi. Eğitim, vatandaşla birebir iletişim halinde olan İSU personelinin çalışmalarına katkı sunması açısından önem taşıdı. İLETİŞİMİN İNCELİKLERİ ANLATILDI Kartepe Necip Fazıl Kültür Merkezinde gerçekleştirilen eğitim, KO-MEK Usta Öğreticisi tarafından verildi. “İletişim nedir?” sorusuna usta öğreticiler, örneklerle açıklama yaparken karşılıklı soru cevapla konunun daha iyi anlaşılması sağlandı. Usta öğreticilerimiz tarafından detaylı bir şekilde anlatılan iletişimin; duygu, düşünce, bilgi ya da becerilerin akla gelebilecek her türlü yolla başkalarına aktarılması olduğu yönündeki tanımı yapıldı. BEDEN DİLİ ÖNEMLİ İSU personelinin ilgi ile takip ettiği ve notlar aldığı eğitimde iletişimde ilk izlenim kavramı detaylı olarak anlatıldı. İlk izlenim başlığında özellikle fark etmek ve fark edilmek unsurlarına dikkat çekildi. İletişimin; kelimeler, jestler, mimikler, gözler, eller ve beden duruşu gibi bütünlükten soyutlanamayacağı aktarıldı. Sözsüz iletişimin ise; beden diliyle verilen mesajlar olduğu, oturuş, jest ve mimikle ortaya çıktığı ifade edildi ve örnekler verildi. OLMAZSA OLMAZ İKİLİ: KAYNAK VE ALICI Eğitimde iletişimin bir anlamda olmazsa olmaz unsurları olan “kaynak” ve “alıcı” ilişkisi üzerinde duruldu. Bu iki unsurun iletişimde hayati önem taşıdığı ve bu kavramlar olmadan iletişimden söz edilemeyeceği belirtildi. VERİLEN EĞİTİMLERE TEŞEKKÜR Öte yandan KO-MEK’in Etkili İletişim Becerileri ve Beden Dili konulu eğitimi İSU personeli tarafından memnuniyetle karşılandı. Kendilerinin görevleri itibariyle vatandaşla sürekli iletişim halinde olduklarını kaydeden İSU personeli, KO-MEK tarafından verilen eğitimin çalışmalarına katkı sunacağını kaydederek, teşekkür etti.
KOCAELİ HABERİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları (KO-MEK), İSU’ya  “Etkili İletişim Becerileri ve Beden Dili” konusunda eğitim verdi. İSU personelinin ilgi gösterdiği eğitimde, kendini tanımak, doğru ifade etmek, empati kurabilmek, hoşgörülü ve önyargısız olmak gibi ana başlıklarda önemli bilgiler verildi. Eğitim, vatandaşla birebir iletişim halinde olan İSU personelinin çalışmalarına katkı sunması açısından önem taşıdı.

İLETİŞİMİN İNCELİKLERİ ANLATILDI

Kartepe Necip Fazıl Kültür Merkezinde gerçekleştirilen eğitim, KO-MEK Usta Öğreticisi tarafından verildi. “İletişim nedir?” sorusuna usta öğreticiler, örneklerle açıklama yaparken karşılıklı soru cevapla konunun daha iyi anlaşılması sağlandı. Usta öğreticilerimiz tarafından detaylı bir şekilde anlatılan iletişimin; duygu, düşünce, bilgi ya da becerilerin akla gelebilecek her türlü yolla başkalarına aktarılması olduğu yönündeki tanımı yapıldı.

BEDEN DİLİ ÖNEMLİ

İSU personelinin ilgi ile takip ettiği ve notlar aldığı eğitimde iletişimde ilk izlenim kavramı detaylı olarak anlatıldı. İlk izlenim başlığında özellikle fark etmek ve fark edilmek unsurlarına dikkat çekildi. İletişimin; kelimeler, jestler, mimikler, gözler, eller ve beden duruşu gibi bütünlükten soyutlanamayacağı aktarıldı. Sözsüz iletişimin ise; beden diliyle verilen mesajlar olduğu, oturuş, jest ve mimikle ortaya çıktığı ifade edildi ve örnekler verildi.

OLMAZSA OLMAZ İKİLİ: KAYNAK VE ALICI

Eğitimde iletişimin bir anlamda olmazsa olmaz unsurları olan “kaynak” ve “alıcı” ilişkisi üzerinde duruldu. Bu iki unsurun iletişimde hayati önem taşıdığı ve bu kavramlar olmadan iletişimden söz edilemeyeceği belirtildi.

VERİLEN EĞİTİMLERE TEŞEKKÜR

Öte yandan KO-MEK’in Etkili İletişim Becerileri ve Beden Dili konulu eğitimi İSU personeli tarafından memnuniyetle karşılandı. Kendilerinin görevleri itibariyle vatandaşla sürekli iletişim halinde olduklarını kaydeden İSU personeli, KO-MEK tarafından verilen eğitimin çalışmalarına katkı sunacağını kaydederek, teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.