GEBZELİ ÖĞRENCİLERİN ORTAK SINAVI SORUNSUZ TAMAMLANDI

Eğitim-Kültür-Sanat 25.12.2023 - 22:36, Güncelleme: 25.12.2023 - 22:36
 

GEBZELİ ÖĞRENCİLERİN ORTAK SINAVI SORUNSUZ TAMAMLANDI

KOCAELİ HABERİ
Milli Eğitim Bakanlığı ortak sınavları okullarda uygulanmaya başlandı. Sınavlar Türkiye genelinde ve il genelinde düzenlenirken, Kocaeli'de eğitim alan 7. sınıf öğrencileri bugün matematik dersinden ortak sınavlara katıldı.. Sınavlarda öğrencilere 20 soru ve 40 dakika süre verildi. Test şeklinde yöneltilen soruların cevaplayan öğrencilerin sınav kağıtları, 100 puan üzerinden değerlendirilecek ve MEB ortak sınav sonucu sorgulama işlemleri, e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden görüntülenebilecek. T.C. kimlik numarası, okul numarası ve güvenlik kodu ile sisteme giriş yapan öğrenci ve veliler, güvenlik aşamasının ardından sol tarafta bulunan menüden sonuçları görüntüleyebilirler. Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan sınavlardan sonra yaptığı açıklamada "Bakanlığımız tarafından uygulamaya sokulan ilk ortak sınav olan ve ilçemiz genelinde yapılan 7. Sınıf matematik yazılısı sorunsuz bir şekilde tamamlanmıştır." dedi..
KOCAELİ HABERİ

Milli Eğitim Bakanlığı ortak sınavları okullarda uygulanmaya başlandı. Sınavlar Türkiye genelinde ve il genelinde düzenlenirken, Kocaeli'de eğitim alan 7. sınıf öğrencileri bugün matematik dersinden ortak sınavlara katıldı..

Sınavlarda öğrencilere 20 soru ve 40 dakika süre verildi. Test şeklinde yöneltilen soruların cevaplayan öğrencilerin sınav kağıtları, 100 puan üzerinden değerlendirilecek ve MEB ortak sınav sonucu sorgulama işlemleri, e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden görüntülenebilecek.

T.C. kimlik numarası, okul numarası ve güvenlik kodu ile sisteme giriş yapan öğrenci ve veliler, güvenlik aşamasının ardından sol tarafta bulunan menüden sonuçları görüntüleyebilirler.

Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan sınavlardan sonra yaptığı açıklamada "Bakanlığımız tarafından uygulamaya sokulan ilk ortak sınav olan ve ilçemiz genelinde yapılan 7. Sınıf matematik yazılısı sorunsuz bir şekilde tamamlanmıştır." dedi..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.