GEBZE'DE 42 BİN YAVRU BALIK DENİZE SALINDI

Güncel 06.06.2024 - 15:38, Güncelleme: 06.06.2024 - 16:00
 

GEBZE'DE 42 BİN YAVRU BALIK DENİZE SALINDI

KOCAELİ HABERİ
Kocaeli’de balık popülasyonunun artırılması ve küçük ölçekli balıkçılığın desteklenmesi amacıyla tasarlanan yapay resifler Gebze Eskihisar Balıkçı Barınağı önünde suya bırakıldı.  Gebze Eskihisar Balıkçı Barınağı önünde gerçekleşen denize yapay resif bırakma törenine Başkan Büyükakın’ın yanı sıra Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Su Kaynakları Yönetimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Mustafa Sarı, Kocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halim Aytekin Ergül, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hasan Soba, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya ve Eskihisar balıkçı esnafı katıldı. 42 BİN YAVRU BALIK DENİZE SALINDI Balıklandırma projesinin devam ettiğini belirten Başkan Büyükakın, “Şuana kadar 42 bin adet özel yetiştirilmiş Kalkan, Çupra ve Levrek’i çeşitli noktalardan denize bıraktık. Bu yapay resif projesi de bu ekosistemi bilimsel olarak teşvik edecek. Bizimle birlikte iş birliği yapan kurum, kuruluş ve odalara teşekkür ediyorum” dedi. Öte yandan Büyükşehir aynı saatlerde, çevre bilincini artırmak ve farkındalık yaratmak amacıyla Başiskele ilçesinde Çevre Yürüyüşü ve Deniz Kıyı Temizliği gerçekleştirdi.
KOCAELİ HABERİ

Kocaeli’de balık popülasyonunun artırılması ve küçük ölçekli balıkçılığın desteklenmesi amacıyla tasarlanan yapay resifler Gebze Eskihisar Balıkçı Barınağı önünde suya bırakıldı. 

Gebze Eskihisar Balıkçı Barınağı önünde gerçekleşen denize yapay resif bırakma törenine Başkan Büyükakın’ın yanı sıra Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Su Kaynakları Yönetimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Mustafa Sarı, Kocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halim Aytekin Ergül, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hasan Soba, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya ve Eskihisar balıkçı esnafı katıldı.

42 BİN YAVRU BALIK DENİZE SALINDI
Balıklandırma projesinin devam ettiğini belirten Başkan Büyükakın, “Şuana kadar 42 bin adet özel yetiştirilmiş Kalkan, Çupra ve Levrek’i çeşitli noktalardan denize bıraktık. Bu yapay resif projesi de bu ekosistemi bilimsel olarak teşvik edecek. Bizimle birlikte iş birliği yapan kurum, kuruluş ve odalara teşekkür ediyorum” dedi. Öte yandan Büyükşehir aynı saatlerde, çevre bilincini artırmak ve farkındalık yaratmak amacıyla Başiskele ilçesinde Çevre Yürüyüşü ve Deniz Kıyı Temizliği gerçekleştirdi.
Bir 4 kişi, denizaltı, tekne ve yazı görseli olabilir

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.