GEBZE BÖLGESİ SİYASETİNİN YÜKSELEN YILDIZI ÇAYIROVALI ŞEVKİ DEMİRCİ

Siyaset 01.04.2024 - 15:39, Güncelleme: 01.04.2024 - 15:48
 

GEBZE BÖLGESİ SİYASETİNİN YÜKSELEN YILDIZI ÇAYIROVALI ŞEVKİ DEMİRCİ

KOCAELİ HABERİ - Cengiz Yucak
Ak Parti, Çayırova ilçesinde mevcut belediye başkanı Bünyamin Çiftçi'yi tekrar belediye başkan adayı gösterince Çayırova önceki dönem belediye başkanı Şevki Demirci'de  "yarışta ben de varım" diyerek, İYİ Parti Çayırova Belediye Başkan adayı oldu.  Ak Parti Çayırova tabanında Bünyamin Çiftçi'nin tekrar başkan adayı gösterilmesine karşı olanların tepkilerini, sandıkta Şevki Demirci'ye oy vererek gösterecekleri konuşuluyordu ki, dün akşam açıklanan seçim sonuçları bunun doğruluğunu bize gösterdi.. 31 Mart 2024 yerel seçimleri için Çayırova Belediye Başkanlığı seçiminde açılan sandıklarda tamalanan oy sayımlarına göre Ak Partili mevcut başkan Bünyamin Çiftçi tekrar belediye başkanı seçildi. Sandık sonuçları şöyle; Ak Parti Bünyamin Çiftçi  yüzde 36,33   27,716 oy İYİ Parti Şevki Demirci yüzde 33,21 25,335 oy CHP Muharrem Gökçe yüzde 21,52  16,417 oy YRP Hamza Ekşioğlu yüzde 4,67  3,565 oy Sandık sonuçlarına göre Bünyamin Çiftçi ile Şevki Demirci arasındaki oy farkı sadece 2.381 idi. Ak Parti iktidarı ve Çayırova Belediyesinin olanaklarına rağmen Şevki Demirci çok az bir oy farkı ile seçimi kaybetmişti.. Çayırova siyaset kulisleri bu sonuç karşısında Ak Partinin adayı ve mevcut belediye başkanı Bünyamin Çiftçi için "2019 yerel seçimlerinde Ak Partinin almış olduğu 38.658 oyu, seçmen sayısı artmasına rağmen 27.716'ya ve yüzde 54.6 oranı da yüzde 36'ya düşürmüş bir siyasetçi" yorumları yapılmaya başlandı.. Siyaset kulsilerinde Şevki Demirci için ise "Efsane başkan Şevki Demirci, oy oranı yüzde 3'lere düşmüş olan İYİ Partiden aday olmasına rağmen tek başına yüzde 33.21 oranında oy aldı. Yani aday olduğu partinin oyunu bile 10'a katladı. İYİ parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP'lileri düşmanca hedef alan sert sözleri ve İYİ Parti Kocaeli milletvekili Lütfü Türkkan'a olan şehit aile ve yakınlarının tepkileri, Şevki Demirci'ye o kesimlerden gelecek oylara bile engel oldu. Bağımsız aday olsaydı kesin kazanırdı" yorumları yapılmaya başlandı..  Şevki Demirci için siyaset kulislerinde ayrıca "Şevki Demirci tüm bu olumsuz etkenlere rağmen almış olduğu bu yüksek oy oranı ile sadece Çayırova'nın değil, Gebze Bölgesinin yükselen siyaset yıldızı oldu" yorumları da yapılıyor..   Şevki Demirci seçim sonuçları açıklandıktan sonra siyasete devam edeceğinin mesajını ise sosyal medyadan paylaştığı şu açıklam aile gösterdi; "Kıymetli Çayırovalı hemşehrilerim; Seçim sonuçlarının ilçemize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Sizlerin teveccühüne karşılık çıkmış olduğumuz bu yolda, verdiğiniz destekler için sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Birlikte yol yürüdüğümüz, tüm kademelerdeki arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da ilçemizin faydasına olacak çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Hepinizi Allah'a emanet ediyorum. Sağ olun. Var olun."
KOCAELİ HABERİ - Cengiz Yucak

Ak Parti, Çayırova ilçesinde mevcut belediye başkanı Bünyamin Çiftçi'yi tekrar belediye başkan adayı gösterince Çayırova önceki dönem belediye başkanı Şevki Demirci'de  "yarışta ben de varım" diyerek, İYİ Parti Çayırova Belediye Başkan adayı oldu. 

Ak Parti Çayırova tabanında Bünyamin Çiftçi'nin tekrar başkan adayı gösterilmesine karşı olanların tepkilerini, sandıkta Şevki Demirci'ye oy vererek gösterecekleri konuşuluyordu ki, dün akşam açıklanan seçim sonuçları bunun doğruluğunu bize gösterdi..

31 Mart 2024 yerel seçimleri için Çayırova Belediye Başkanlığı seçiminde açılan sandıklarda tamalanan oy sayımlarına göre Ak Partili mevcut başkan Bünyamin Çiftçi tekrar belediye başkanı seçildi.

Sandık sonuçları şöyle;
Ak Parti Bünyamin Çiftçi  yüzde 36,33   27,716 oy
İYİ Parti Şevki Demirci yüzde 33,21 25,335 oy
CHP Muharrem Gökçe yüzde 21,52  16,417 oy
YRP Hamza Ekşioğlu yüzde 4,67  3,565 oy

Sandık sonuçlarına göre Bünyamin Çiftçi ile Şevki Demirci arasındaki oy farkı sadece 2.381 idi. Ak Parti iktidarı ve Çayırova Belediyesinin olanaklarına rağmen Şevki Demirci çok az bir oy farkı ile seçimi kaybetmişti..

Çayırova siyaset kulisleri bu sonuç karşısında Ak Partinin adayı ve mevcut belediye başkanı Bünyamin Çiftçi için "2019 yerel seçimlerinde Ak Partinin almış olduğu 38.658 oyu, seçmen sayısı artmasına rağmen 27.716'ya ve yüzde 54.6 oranı da yüzde 36'ya düşürmüş bir siyasetçi" yorumları yapılmaya başlandı..

Siyaset kulsilerinde Şevki Demirci için ise "Efsane başkan Şevki Demirci, oy oranı yüzde 3'lere düşmüş olan İYİ Partiden aday olmasına rağmen tek başına yüzde 33.21 oranında oy aldı. Yani aday olduğu partinin oyunu bile 10'a katladı. İYİ parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP'lileri düşmanca hedef alan sert sözleri ve İYİ Parti Kocaeli milletvekili Lütfü Türkkan'a olan şehit aile ve yakınlarının tepkileri, Şevki Demirci'ye o kesimlerden gelecek oylara bile engel oldu. Bağımsız aday olsaydı kesin kazanırdı" yorumları yapılmaya başlandı.. 

Şevki Demirci için siyaset kulislerinde ayrıca "Şevki Demirci tüm bu olumsuz etkenlere rağmen almış olduğu bu yüksek oy oranı ile sadece Çayırova'nın değil, Gebze Bölgesinin yükselen siyaset yıldızı oldu" yorumları da yapılıyor..  

Şevki Demirci seçim sonuçları açıklandıktan sonra siyasete devam edeceğinin mesajını ise sosyal medyadan paylaştığı şu açıklam aile gösterdi;

"Kıymetli Çayırovalı hemşehrilerim; Seçim sonuçlarının ilçemize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Sizlerin teveccühüne karşılık çıkmış olduğumuz bu yolda, verdiğiniz destekler için sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Birlikte yol yürüdüğümüz, tüm kademelerdeki arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da ilçemizin faydasına olacak çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Hepinizi Allah'a emanet ediyorum. Sağ olun. Var olun."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.